reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Szkoda :( przymierzałam się do kupna spodni u nich. Jak są takie słabe to zrezygnuję. Muszę wyruszyć na łowy na olx i allegro. Mam pelno bluzek ciążowych, ale żadnych spodni. Na razie wszędzie biegam w legginsach.

Ślicznie.

@GoJ Marysia też cudnie.
Też kupiłam jeansy ciążowe za 130 zeta w hm i jakoś się tak rozciągnęły, workowate zrobiły, a wcale często ich nie noszę, może miałam z 7 razy na sobie. Olx jest świetny i oprócz nich, mam wszystko z hm ale właśnie z olx, nie widzę różnicy między "nowymi" jak moje a używanymi, tak jakbym miała je po prostu już na sobie i wyprała. Z tego grubego jeansu, bez stretchu są dobrej jakości ale 1. drogie, 2. gorąco w nich jak diabli. Dziewczyny po ciąży sprzedają 3razy tańsze rzeczy często nie znoszone.

@Adell1994 @dareczka1994 ja kupiłam w HM takie spodnie ciemne/czarne legginsowate (bez rozporka) to też już się w udach przetarły i z tyłu dziurka się robi, a mało nie kosztowały. Kupiłam też takie z rozporkiem, jeansowe i są bardziej porządne. Oczywście obydwie pary z działu spodni ciążowych.

Moje są jeansowe, ale bez rozporka- ala jeginnsy. Mam wrażenie, że leginsy z C@A za 20 zł są lepsze . Ale bluzki z H&M polecam- mam trzy ciążowe i są bardzo fajne :-)

Szkoda :( przymierzałam się do kupna spodni u nich. Jak są takie słabe to zrezygnuję. Muszę wyruszyć na łowy na olx i allegro. Mam pelno bluzek ciążowych, ale żadnych spodni. Na razie wszędzie biegam w legginsach.

Ślicznie.

@GoJ Marysia też cudnie.

Warto moim zdaniem na olx popatrzeć, mi na fejsie oferta wyskoczyła i akurat pojechałam i były dobre :-)

Hej dziewczyny, ja siedze w jednym wielkim balaganie, remont pełną parą mam kaloryferow, piony, rury i wczoraj się dowiedziałam że wymiana instalacji elektrycznej w calym mieszkaniu, bo mieszkam na stancji, musze wyniesc się na trzy miesiące, mam wrazenie ze od poczatki ciazy jak i roku mam pod górkę, ciężko mi się cieszyć ciąża, kiedy ma się takie sytuacje, a lekarz kazała leżeć i odpoczywać zeby ciśnienie zmalalo, tylko JAk.

Mam wrazenie ze przez to wszystko od paru dni nie czuje ruchów, nie wiem co myśleć :( :(
Ja jak się stresuje (a ciąża i mój organizm okej) to też nie czuję. Mam wrażenie że dziecko wtedy jest przestraszone i woli być cicho... :-(

W zeszłym roku pracowałam w firmie która produkowała różne personalizowane bibeloty na chrzest. Z tego co pamiętam to np. Lilianna, Maja, Julia, Antonina, Lena, Aniela, Laura powtarzały się bardzo często. U chłopców np. Jan, Antoni, Aleksander, Franciszek, Marcel, Jakub, Maciej... To będą chyba prawdziwe armie dzieciaków o tych samych imionach ;)

Co do ciuchów mam legginsy z Biedry takie cieplejsze były po 20zeta ale są mega i na długość i na brzuch a widziałyście jaki mam wielki. Nic się z nimi nie dzieje latam w nich już ponad 20 tygodni i piorę często. Wczoraj kupiłam te jegginsy w PEPCO celowo numer większe ale ani pod ani nad brzuch więc zostaną na po ciąży przynajmniej na ten czas póki brzuch nie spadnie.
Nie wiem czy u Was też ale w Warszawie jest moda na zamszowe dresy - koszmar. Coś pomiędzy dresem a piżamą. Ciążówki w tym widziałam i nietylko. Chodzą w całych kmpl. tzn bluza i dół... fuj.

W zeszłym roku pracowałam w firmie która produkowała różne personalizowane bibeloty na chrzest. Z tego co pamiętam to np. Lilianna, Maja, Julia, Antonina, Lena, Aniela, Laura powtarzały się bardzo często. U chłopców np. Jan, Antoni, Aleksander, Franciszek, Marcel, Jakub, Maciej... To będą chyba prawdziwe armie dzieciaków o tych samych imionach ;)
Zgadzam się wystarczy wyjść na plac zabaw :-)
Ale moi jak się rodzili to ich imiona były jednymi z najbardziej popularnych a w klasie starszy ma jednego imiennika młodszy żadnego. Tylko ja imię dla pierworodnego wybrałam już gdy sama byłam w zerówce. A w 1987 roku to imię było wręcz egzotyczne.

Nie wiem czy u Was też ale w Warszawie jest moda na zamszowe dresy - koszmar. Coś pomiędzy dresem a piżamą. Ciążówki w tym widziałam i nietylko. Chodzą w całych kmpl. tzn bluza i dół... fuj.
U nas nie :) Przynajmniej jeszcze nie. Ciekawe, czy to do nas dotrze. Jeśli tak no to trudno: znów będe niemodna xD

reklama
Też kupiłam jeansy ciążowe za 130 zeta w hm i jakoś się tak rozciągnęły, workowate zrobiły, a wcale często ich nie noszę, może miałam z 7 razy na sobie. Olx jest świetny i oprócz nich, mam wszystko z hm ale właśnie z olx, nie widzę różnicy między "nowymi" jak moje a używanymi, tak jakbym miała je po prostu już na sobie i wyprała. Z tego grubego jeansu, bez stretchu są dobrej jakości ale 1. drogie, 2. gorąco w nich jak diabli. Dziewczyny po ciąży sprzedają 3razy tańsze rzeczy często nie znoszone.
Ja te 11 lat temu kupiłam w sklepie- budzie na bazarku. Zarówno jeansy jak i wizytowe ciążowe chodziłam w nich jeszcze długo po ciąży ze względu na wagę. Były super. Opchnęłam potem i kurde teraz żal ale kto by wiedział że teraz mi się przydadzą :-D

Do góry