reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dzień dobry, ale się rozpisałyście. Szalone [emoji16]. U mnie dziś 6t2d, objawów większych brak. Wczoraj rano poczułam w ustach metaliczny smak, o którym czasami dziewczyny piszą. Brzucho od czasu do czasu daje o siebie znać, ale coraz rzadziej. Żadnych mdłości i innych dodatkowych atrakcji, energia w normie [emoji106].

@Betti31, witamy, gratulacje [emoji106][emoji119].

@Brrrownie pocieszę Cię ze te wszystkie pysznosci też uwielbiam i tez mi ciężko.
Jesli chodzi o sery to ważne żeby były z mleka pasteryzowanego owszem, ale te z pleśnią są niewskazane

Ja też jestem wielką fanką wszystkiego co nieskazane, sery śmierdziochy z pleśniami, surowe rybki i tatar, krwiste steki, płynące żółtka jaj, wątróbki i wino [emoji12]. Oj, będzie tego brakowało. Ale są jeszcze inne pyszności.

Odszczekuje poranne marudzenie o braku mdłości. Od pół godziny przytyłam się z kibelkiem... Mam nadzieję, że to sprawka Grocha :)

Groch jak nic, obudził się młody albo młoda [emoji106].

Dziewczyny jak się wystraszyłam. Teraz siedzę i jeszcze się trzęse. Córka malowała farbami co za tym idzie po zabawie włożyłam ją do wanny. Myję ją a tu dzwoni domofon...

Współczuję przygody. Napisałabym jakieś zażalenie, tak dla zasady, bo co to kurde ma być?! Policja ma być po to, aby nas chronić i mamy się przy niej czuć bezpiecznie, a nie nas straszyć i o zawał przyprawiać. Dla mnie to nadużycie uprawnień albo co najmniej niedopełnienie obowiązków przy wylegitymowaniu się. Napisałabym!

Witam.

Hm... 38 lat.
Mama - 2 synów z kwietnia: 13,5 i 8,5 roku.
Mama - 2 córeczek z maja: 4,5 roku (1 groszek się nie zagnieździł, byłyby trojaczki)

W grudniu zaczęliśmy starania i udało się!
Beta 36 w 3tc.
10 stycznia wizyta. Będzie wtedy 5 tc. Wiem, że to za wcześnie, jednak ciekawość nie daje mi spokoju...!

Gratuluję i witamy [emoji106][emoji119]. Niezła gromadka!!!

Nieśmiało się witam. Wprawdzie zrobiłam test dopiero wczoraj, ale żyje nadzieja, że się udało. Pozdrawiam wszystkie razem i każda z osobna :)

Witamy[emoji106][emoji119] Ładnie rośnie nasze grono [emoji4].

My po wizycie u znajomych. Atmosfera napięta, koleżanka w szpitalu, zatrzymują jej poród w 31 t.c. Musi wytrzymać jeszcze min. 2 tygodnie. Malutka Liwia ma dużą wadę serca, a jej mama podejrzenie raka szyjki macicy (akcja porodowa rozpoczęła się na kilka godzin przed tym, jak mieli pobierać wycinek do badań i teraz tego nie mogą zrobić...). Siedzieliśmy u jej mamy, z jej mała, roczna córeczka, katastrofa... Trzymajcie kciuki za nie!

Smutek [emoji17]. Mocno trzymam kciuki za mamę i Liwkę.

f2w3rjjgrz97x0lc.png

reklama
Dzień dobry wrześniowe mamy oraz nowe wrześniowe mamy. My po śniadaniu :) zaraz pakiet witamin. Wczoraj nie mogłam zasnąć jakas niespokojna byłam, w nocy budzilam się i też problem z zaśnięciem. Byle do 11/01. Objawów raczej brak, wieczorem tylko obolale piersi.
Jutro powrót do pracy.
Miłego dnia :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A propos objawów, to właśnie wróciłam z biedronki (pięknie, niedzielnie) i ledwo tam wytrzymałam. Znowu wszystko mi śmierdzialo i łączyło się w jeden zapach. Bolą mnie boki i brzuch jakbym zakwasy miała. Obawiam się, że jak tamta ciąża była kompletnie bezproblemowa, tak z tą może być ciężko. Chyba stara jestem...
Kiedy zamierzacie powiedzieć bliskim, w pracy itd? Rodzicom chcę powiedzieć po wizycie i ginekologa, teściów na dzień babci i dziadka, w pracy przed feriami. Raczej nie wrócę do niej po feriach [emoji48].

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

A Ja dziś o dziwo energii mam w sobie dużo wysprzątałam domek gotuje pomidorową z ryżem i do tego naleśniki z serem... wiem , że to mało niedzielny obiad , ale mam mega ochotę na to :p

Cieszę się ze się już lepiej dziś czujesz a naleśników to tez bym zjadła narobilas smaka :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry [emoji4] dziewczyny czy macie zgage? Pierwszy raz jej doświadczyłam gdy byłam w 8 miesiącu ciąży a później był spokój. Do wczoraj bo od wieczora męczy mnie z przerwami. Chyba zwariuje jeśli tak będzie do końca.

Ja puli co nie mam zgagi, w poprzedniej ciazy miałam dopiero po koniec ciazy i to naprawdę sporadycznie

Witam z wieczora :) @Arvena31 nie zazdroszczę przygody :/
My po wizycie u znajomych. Atmosfera napięta, koleżanka w szpitalu, zatrzymują jej poród w 31 t.c. Musi wytrzymać jeszcze min. 2 tygodnie. Malutka Liwia ma dużą wadę serca, a jej mama podejrzenie raka szyjki macicy (akcja porodowa rozpoczęła się na kilka godzin przed tym, jak mieli pobierać wycinek do badań i teraz tego nie mogą zrobić...). Siedzieliśmy u jej mamy, z jej mała, roczna córeczka, katastrofa... Trzymajcie kciuki za nie!
Ja właśnie wcinam najgorszy syf na świecie, czyli zupkę z vifonu, bo chodzila za mną od dwóch dni i juz nie wytrzymałam :p

O jejku tyle nieszczęścia naraz trzymam mocno kciuki za nie musza być teraz silne trzeba wierzyć ze wszystko będzie dobrze. Dobrze ze ma ich kto wspierać <przytulam>

Kiedy zamierzacie powiedzieć bliskim, w pracy itd? Rodzicom chcę powiedzieć po wizycie i ginekologa, teściów na dzień babci i dziadka, w pracy przed feriami. Raczej nie wrócę do niej po feriach [emoji48].

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie wie narazie tylko maz i przyjaciółka reszcie powiem Ok 10 tyg (ale to przez wcześniejsze niepowodzenia )

@Ewarut pomidorowa to moja ulubiona zupa, córki też więc narobiłaś mi ochoty a nie mam pomidorów [emoji6]
Wczoraj chyba ogólnie był jakiś beznadziejny dzień. Też się lepiej czuję choć energia mnie nie rozpiera

reklama
Mój mąż już powiedział teściom i moim rodzicom oszalał ze szczęścia muszę go powstrzymywać bo już by wszyscy wiedzieli

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry