reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dzień dobry, ale się rozpisałyście. Szalone [emoji16]. U mnie dziś 6t2d, objawów większych brak. Wczoraj rano poczułam w ustach metaliczny smak, o którym czasami dziewczyny piszą. Brzucho od czasu do czasu daje o siebie znać, ale coraz rzadziej. Żadnych mdłości i innych dodatkowych atrakcji, energia w normie [emoji106].

@Betti31, witamy, gratulacje [emoji106][emoji119].

@Brrrownie pocieszę Cię ze te wszystkie pysznosci też uwielbiam i tez mi ciężko.
Jesli chodzi o sery to ważne żeby były z mleka pasteryzowanego owszem, ale te z pleśnią są niewskazane

Ja też jestem wielką fanką wszystkiego co nieskazane, sery śmierdziochy z pleśniami, surowe rybki i tatar, krwiste steki, płynące żółtka jaj, wątróbki i wino [emoji12]. Oj, będzie tego brakowało. Ale są jeszcze inne pyszności.

Odszczekuje poranne marudzenie o braku mdłości. Od pół godziny przytyłam się z kibelkiem... Mam nadzieję, że to sprawka Grocha :)

Groch jak nic, obudził się młody albo młoda [emoji106].

Dziewczyny jak się wystraszyłam. Teraz siedzę i jeszcze się trzęse. Córka malowała farbami co za tym idzie po zabawie włożyłam ją do wanny. Myję ją a tu dzwoni domofon...

Współczuję przygody. Napisałabym jakieś zażalenie, tak dla zasady, bo co to kurde ma być?! Policja ma być po to, aby nas chronić i mamy się przy niej czuć bezpiecznie, a nie nas straszyć i o zawał przyprawiać. Dla mnie to nadużycie uprawnień albo co najmniej niedopełnienie obowiązków przy wylegitymowaniu się. Napisałabym!

Witam.

Hm... 38 lat.
Mama - 2 synów z kwietnia: 13,5 i 8,5 roku.
Mama - 2 córeczek z maja: 4,5 roku (1 groszek się nie zagnieździł, byłyby trojaczki)

W grudniu zaczęliśmy starania i udało się!
Beta 36 w 3tc.
10 stycznia wizyta. Będzie wtedy 5 tc. Wiem, że to za wcześnie, jednak ciekawość nie daje mi spokoju...!

Gratuluję i witamy [emoji106][emoji119]. Niezła gromadka!!!

Nieśmiało się witam. Wprawdzie zrobiłam test dopiero wczoraj, ale żyje nadzieja, że się udało. Pozdrawiam wszystkie razem i każda z osobna :)

Witamy[emoji106][emoji119] Ładnie rośnie nasze grono [emoji4].

My po wizycie u znajomych. Atmosfera napięta, koleżanka w szpitalu, zatrzymują jej poród w 31 t.c. Musi wytrzymać jeszcze min. 2 tygodnie. Malutka Liwia ma dużą wadę serca, a jej mama podejrzenie raka szyjki macicy (akcja porodowa rozpoczęła się na kilka godzin przed tym, jak mieli pobierać wycinek do badań i teraz tego nie mogą zrobić...). Siedzieliśmy u jej mamy, z jej mała, roczna córeczka, katastrofa... Trzymajcie kciuki za nie!

Smutek [emoji17]. Mocno trzymam kciuki za mamę i Liwkę.

f2w3rjjgrz97x0lc.png

reklama
Dzień dobry wrześniowe mamy oraz nowe wrześniowe mamy. My po śniadaniu :) zaraz pakiet witamin. Wczoraj nie mogłam zasnąć jakas niespokojna byłam, w nocy budzilam się i też problem z zaśnięciem. Byle do 11/01. Objawów raczej brak, wieczorem tylko obolale piersi.
Jutro powrót do pracy.
Miłego dnia :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A propos objawów, to właśnie wróciłam z biedronki (pięknie, niedzielnie) i ledwo tam wytrzymałam. Znowu wszystko mi śmierdzialo i łączyło się w jeden zapach. Bolą mnie boki i brzuch jakbym zakwasy miała. Obawiam się, że jak tamta ciąża była kompletnie bezproblemowa, tak z tą może być ciężko. Chyba stara jestem...
Kiedy zamierzacie powiedzieć bliskim, w pracy itd? Rodzicom chcę powiedzieć po wizycie i ginekologa, teściów na dzień babci i dziadka, w pracy przed feriami. Raczej nie wrócę do niej po feriach [emoji48].

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

A Ja dziś o dziwo energii mam w sobie dużo wysprzątałam domek gotuje pomidorową z ryżem i do tego naleśniki z serem... wiem , że to mało niedzielny obiad , ale mam mega ochotę na to :p

Cieszę się ze się już lepiej dziś czujesz a naleśników to tez bym zjadła narobilas smaka :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry [emoji4] dziewczyny czy macie zgage? Pierwszy raz jej doświadczyłam gdy byłam w 8 miesiącu ciąży a później był spokój. Do wczoraj bo od wieczora męczy mnie z przerwami. Chyba zwariuje jeśli tak będzie do końca.

Ja puli co nie mam zgagi, w poprzedniej ciazy miałam dopiero po koniec ciazy i to naprawdę sporadycznie

Witam z wieczora :) @Arvena31 nie zazdroszczę przygody :/
My po wizycie u znajomych. Atmosfera napięta, koleżanka w szpitalu, zatrzymują jej poród w 31 t.c. Musi wytrzymać jeszcze min. 2 tygodnie. Malutka Liwia ma dużą wadę serca, a jej mama podejrzenie raka szyjki macicy (akcja porodowa rozpoczęła się na kilka godzin przed tym, jak mieli pobierać wycinek do badań i teraz tego nie mogą zrobić...). Siedzieliśmy u jej mamy, z jej mała, roczna córeczka, katastrofa... Trzymajcie kciuki za nie!
Ja właśnie wcinam najgorszy syf na świecie, czyli zupkę z vifonu, bo chodzila za mną od dwóch dni i juz nie wytrzymałam :p

O jejku tyle nieszczęścia naraz trzymam mocno kciuki za nie musza być teraz silne trzeba wierzyć ze wszystko będzie dobrze. Dobrze ze ma ich kto wspierać <przytulam>

Kiedy zamierzacie powiedzieć bliskim, w pracy itd? Rodzicom chcę powiedzieć po wizycie i ginekologa, teściów na dzień babci i dziadka, w pracy przed feriami. Raczej nie wrócę do niej po feriach [emoji48].

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie wie narazie tylko maz i przyjaciółka reszcie powiem Ok 10 tyg (ale to przez wcześniejsze niepowodzenia )

@Ewarut pomidorowa to moja ulubiona zupa, córki też więc narobiłaś mi ochoty a nie mam pomidorów [emoji6]
Wczoraj chyba ogólnie był jakiś beznadziejny dzień. Też się lepiej czuję choć energia mnie nie rozpiera

reklama
Mój mąż już powiedział teściom i moim rodzicom oszalał ze szczęścia muszę go powstrzymywać bo już by wszyscy wiedzieli

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry