reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
@Arvena31 dziwba sprawa troszkę tym bardziej jeszcze wypytywanie sąsiadów.... spoko mogli zapytać czy nie wiedza czy ktoś w waszym mieszkaniu jest ale chyba to do ciebie szli wiec powinni bezpośrednio dzwonić i czekac pod twoimi drzwiami. Oby właściciel szybko ogarnął o co chodzi i dał wam znać co sie uspokoisz.
@Cicha3 ja tez nie mam objawów na początku to podbrzusze bolało i sutki a teraz czasem lekko zaboli coś ale zaraz przejdzie a piersi spoko nie są „swoje” ale może dlatego ze wciąż je macam ale są jak by pełniejsze i przyznaje bez bicia robiłam niedawno sikacza jakoś tak dla mojego komfortu psychicznego choć wiem pisaliście ze to nie pewniak ale chyba mi lepiej jak pokazało ze jestem

@Arvena31 dziwba sprawa troszkę tym bardziej jeszcze wypytywanie sąsiadów.... spoko mogli zapytać czy nie wiedza czy ktoś w waszym mieszkaniu jest ale chyba to do ciebie szli wiec powinni bezpośrednio dzwonić i czekac pod twoimi drzwiami. Oby właściciel szybko ogarnął o co chodzi i dał wam znać co sie uspokoisz.
@Cicha3 ja tez nie mam objawów na początku to podbrzusze bolało i sutki a teraz czasem lekko zaboli coś ale zaraz przejdzie a piersi spoko nie są „swoje” ale może dlatego ze wciąż je macam ale są jak by pełniejsze i przyznaje bez bicia robiłam niedawno sikacza jakoś tak dla mojego komfortu psychicznego choć wiem pisaliście ze to nie pewniak ale chyba mi lepiej jak pokazało ze jestem

U mnie podobnie, cyce pełniejsze i bolące przy dotyku, z widocznymi żyłkami i czasem lekkie pobolewanie w dole brzucha. No i czasem zachcianki ale ja poza ciąża też je mam :p

Moj T wczoraj powiedział ze jak tak będę zachcianki miała to uuuuu duża ciężarówka będę Hehhehe ale kazałam mu siedziec cicho bo to nie ja tylko Groszek Heheh . A tak serio dużo wcale nie jem ale coli mi się tak chciało na wieczór ......

Witam.

Hm... 38 lat.
Mama - 2 synów z kwietnia: 13,5 i 8,5 roku.
Mama - 2 córeczek z maja: 4,5 roku (1 groszek się nie zagnieździł, byłyby trojaczki)

W grudniu zaczęliśmy starania i udało się!
Beta 36 w 3tc.
10 stycznia wizyta. Będzie wtedy 5 tc. Wiem, że to za wcześnie, jednak ciekawość nie daje mi spokoju...

W ciąży z chłopakami nie zauważyłam plamienia implantacyjnego.
Z dziewczynkami było jednorazowe plamienie i... malutka szara i przezroczysta kuleczka na bieliznie... ale dwa jajeczka się ostały.

I Uwaga... 24 grudnia 2017 - plamienie... następnego dnia 25 grudnia, drugie! Dwa dni później podbarwiony śluz.
Więc myślę, że to tez jest ciąża mnoga...
W tej ciąży nie nurtują mnie pytania, jaka płeć, ale... Ile groszków ????

Objawy po owulacji to kilkudniowy ból podbrzusza, jednodniowy silny ból głowy kolejnie wrażliwe i powiększone piersi, zmęczenie, senność.
Nie mam jeszcze nudności, czego się najbardziej obawiam... W każdej ciąży trwały nieustanie 24/dobę przez 2 - 2,5 miesiąca. Szaleństwo. Nie wspominając o innych problemach...

Tak więc w tym roku zapowiada nam się Bierzmowanie, Komunia i Chrzest.
5 lat temu starszy syn miał Komunie. Siostry urodziły się w 34 tc, na tydzień przed Komunia a ja wyszłam w sobotę na dzień przed.

Pozdrawiam!

Witam.

Hm... 38 lat.
Mama - 2 córeczek z maja: 4,5 roku (1 groszek się nie zagnieździł, byłyby trojaczki)

Beta 36 w 3tc.
10 stycznia wizyta. Będzie wtedy 5 tc. Wiem, że to za wcześnie, jednak ciekawość nie daje mi spokoju...

Z dziewczynkami było jednorazowe plamienie i... malutka szara i przezroczysta kuleczka na bieliznie... ale dwa jajeczka się ostały.

I Uwaga... 24 grudnia 2017 - plamienie... następnego dnia 25 grudnia, drugie! Dwa dni później podbarwiony śluz.

Objawy po owulacji to kilkudniowy ból podbrzusza, jednodniowy silny ból głowy kolejnie wrażliwe i powiększone piersi, zmęczenie, senność.
Nie mam jeszcze nudności, czego się najbardziej obawiam... W każdej ciąży trwały nieustanie 24/dobę przez 2 - 2,5 miesiąca. Szaleństwo. Nie wspominając o innych problemach...

5 lat temu starszy syn miał Komunie. Siostry urodziły się w 34 tc, na tydzień przed Komunia a ja wyszłam w sobotę na dzień przed.

Pozdrawiam!
Gratulację i podziwiam! Na pewno wiele szczęścia macie z dziećmi :)
A z ciekawości skąd te ciąże mnogie? Stymulacja jajników, in vitro, czy może predyspozycje?

Witam.

Hm... 38 lat.

Beta 36 w 3tc.

Pozdrawiam!
Witaj [emoji4] super tyle dzieciaczków. Sama mam piątke rodzeństwa i uważam, że fajnie jak jest taka gromadka :)

reklama
Do góry