reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja uzywam lusterka duuzo pomaga
Ja generalnie na czuja i macanego ale mam chyba bardzo dobrze rozwinięty aż nadto zmysł dotyku (np. nienawidzę jak inni ludzie mnie choć musną) nawet fryzury na GŁOWIE sobie na macanego jestem w stanie rąbnąć jak z żurnala ;)
Ja nadal w większości przypadków tak robię. Ostatnio mąż mnie pytał czemu kazałam wejść innej ciężarnej przede mną do lekarza. Poprostu według mnie zle wyglądała dziewczyna i tyle , kurczę wszyscy jesteśmy ludźmi i takie odruchy powinny być ludzkie i codzienne
Bo to moim zdaniem kwestia wychowania. Mnie uczono ustępować miejsca. Pomagać innym.

reklama
To pojedź i powiedz, że nadal boli bo tymi nerwami bardziej zaszkodzisz.
Chciałam to samo napisać ;)

jakoś w 9-10 tygodniu dopadły mnie okropne bóle. Trzymałam się i byłam twarda dopóki nie obudziłam się w środku nocy, bo bolało mnie tak mocno, że aż się popłakałam. A ja naprawdę nie należę do tych płaczących nad sobą. Szybko umówiłam się do ginekologa. Po badaniu, usg i słowach lekarza, że to prawdopodobnie tylko rozciąganie się macicy i naprawdę nie muszę się stresować... ból zniknął.
Mam wrażenie, że sama siebie napędzałam, a stres potęgował to co czułam i zmieniał lekki ból w koszmar.
Jedź na izbę przyjęć, niech cię zbadają i powiedzą ci, że wszystko gra. Może Tobie też właśnie usłyszenie takich słów jest potrzebne, bo inaczej się nie uspokoisz?

IMG_0540.JPG

Załączniki

• IMG_0540.JPG
    IMG_0540.JPG
    184,3 KB · Wyświetleń: 383
@GoJ a ja mówiłam odwrotnie: on, poprawiałam na ono, a wyszła ona.:)

@dareczka1994 jeszcze troszkę. A już wiesz, kto mieszka w brzuszku?

Wiesz co, ja im do końca nie wierze :D czułam od początku dziewczynkę, na prenatalnych pierwszego trymestru powiedział, że dziewczynka, tydzień później byłam u innego lekarza na konsultacji (miałam trochę perypetii z prenatalnymi) i tez powiedział, że dziewczynka . Po czym z 2 tyg temu ten pierwszy powiedzial mi, że jednak chłopiec. Więc już sama nie wiesz, zobaczę co powiedzą na połówkowych, dlatego już tak się nie mogę doczekać :)

@GoJ a to też przed Tobą dopiero najlepsze. Ja pewnie dostanę słodki prezencik teraz jak w następny piątek pójdę.

@dareczka1994 aha, to takie buty. No na połówkowych to raczej już powinna być odpowiedź poprawna płciowo :) Ja będę miała jeszcze echo serca przed tradycyjną wizytą to poproszę żeby zerknął pan doktor specjalista co to ja noszę w sobie.

reklama
Do góry