reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Nadal cierpię. Dentysta nic nie zrobi póki jest opuchlizna. Mam płukać ze względu na ciążę tylko szałwią żadnych dentoseptów. Okazało się że to od ósemki której część nie wyrosła i pod dziąsłem zaczęła się psuć. Ząb do wyrwania ale póki zgorzel jest to nie wyrwa. A mnie martwi jak poradzę sobie z bólem po wyrwaniu ósemki? Bez ketonalu czy tramalu?! Choć tak się teraz męczę że najchetniej wyrwałabym yen ząb już nawet z dwudniowym bólem po wyrwaniu w pakiecie. Bo to już trzeci dzień kiedy boli mnie bez choćby kilku minut przerwy w zwiazku z czym nie nadaje sie do niczego. Ani jeść ani pić o sprzataniu czy innych nie wspomnę. Przy myciu zębów z bolu lzy z oka mi lecą. :-(
Współczuję serdecznie bólu zęba....oby opuchlizna szybko zeszła zeby lekarz mogl szybko pomóc. Trzymam kciuki za szybki koniec Twoich męczarni.

reklama
Ale jak to? A jak stan zapalny nie przejdzie?
Idź do innego dentysty, bo coś mi się zdaje, że tutaj już powinien wkroczyć antybiotyk, żeby wyleczyć ten stan zapalny, skoro przy nim nie można wyrwać zęba.

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzwoniłam do innego i kazali mi do chirurga szczekowego. Bo tylko on wie co i jak w ciąży przy stanie zapalnym i usunięciu ósemki

Nadal cierpię. Dentysta nic nie zrobi póki jest opuchlizna. Mam płukać ze względu na ciążę tylko szałwią żadnych dentoseptów. Okazało się że to od ósemki której część nie wyrosła i pod dziąsłem zaczęła się psuć. Ząb do wyrwania ale póki zgorzel jest to nie wyrwa. A mnie martwi jak poradzę sobie z bólem po wyrwaniu ósemki? Bez ketonalu czy tramalu?! Choć tak się teraz męczę że najchetniej wyrwałabym yen ząb już nawet z dwudniowym bólem po wyrwaniu w pakiecie. Bo to już trzeci dzień kiedy boli mnie bez choćby kilku minut przerwy w zwiazku z czym nie nadaje sie do niczego. Ani jeść ani pić o sprzataniu czy innych nie wspomnę. Przy myciu zębów z bolu lzy z oka mi lecą. :-(
To bierz chociaż apap, paracetamol

Hejka dawno mnie tu nie było wolalam nie zapeszać i jak widać....:) jest ok mam pytanie do was czy ktoras z was miala problem z wrastajacymi paznokciami u stóp???? mnie się choler**** przy plątalo 3 tyg temu i mam je pod znakiem zapytania chrurg mi nic nie chcial zrobic bo musial by podac zneczulenie miejscowe co w mim przypadku na chwile obecna jest nie mozliwe zaprosil po rozwiazaniu, ubolewam nad tym bo jest na nim dzikie mieso i delikatny stan zapalny paznokcia mowie o duzym palcu mialam 5 lat temu sciagana plytke paznokcia i nie spodziewalam sie ze bedzie z nim taki problem....lato nie dlugo a ja pewnie skarpetki w sandałach co moze wygladac nie korzystnie dla mnie:)

No i pochwaliłam się że nie mam dolegliwości to dzisiaj zaś biegunka...załamka, za winnego biorę sok przecierowy wieloowocowy...skusiłam się i mam za swoje :( niech to sz... juz zazylam smecte i enterol ale i parę biegów do toalety...przechodzę na biszkopty:happy: i wodę póki co :happy:

Ale wydaje mi się że powinnaś dostać antybiotyk!!!! Moja córka tydzień temu miała problem taki jakąś pseudo dentysta na NFZ zakleil jej zęba lekarstwem mleczka na którego nie narzekala strasznie spuchla Zaczęła goraczkowac poszłam prywatnie do naprawdę dobrego stomatologa zrobił jej się zgorzel i obowiązkowo antybiotyk! Co 8godz wstawalam w nocy aby pilnować godz pomogło od razu i wtedy lekarz mógłbym zająć się tym zebem nie wyrywal ale ma spilowany że jedzenie nie będzie tam zostawać..... Doradz się lepiej innego dentysty bo to co piszesz to nie dobrze zwłaszcza że jesteś w ciąży i nie powinnaś cierpieć

Ogólnie pogoda boska zawirowania każdy ma ja również trójka dzieci więc albo wymioty tak jak dziś w nocy albo właśnie zęby a dziś boli jedna ucho więc kochane trzeba dać rady i cieszyć się życiem ☺️jakoś to będzie jutro mam prenatalne już jajo znoszę dzieci wkoncu do szkoły i przedszkola święty spokój w ciszy kawkę wypije i posłucham ptaków miłego dnia

reklama
Hejka dawno mnie tu nie było wolalam nie zapeszać i jak widać....:) jest ok mam pytanie do was czy ktoras z was miala problem z wrastajacymi paznokciami u stóp???? mnie się choler**** przy plątalo 3 tyg temu i mam je pod znakiem zapytania chrurg mi nic nie chcial zrobic bo musial by podac zneczulenie miejscowe co w mim przypadku na chwile obecna jest nie mozliwe zaprosil po rozwiazaniu, ubolewam nad tym bo jest na nim dzikie mieso i delikatny stan zapalny paznokcia mowie o duzym palcu mialam 5 lat temu sciagana plytke paznokcia i nie spodziewalam sie ze bedzie z nim taki problem....lato nie dlugo a ja pewnie skarpetki w sandałach co moze wygladac nie korzystnie dla mnie:)
Idz do podologa, pomoze, jest taki zabieg jak arkada_poczytaj

Do góry