reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Natalia wszystkiego najlepszego!

Ja tylko na szybko daje znać, że Filip urodził się 19.09 o 14.18, poród SN, niestety nie obyło się bez nacięcia. Młody miał 54 cm i 3075g dostał 10 pkt. Od wtorku jesteśmy w domku i uczymy się siebie, ja walczę z laktacja, ale jestem dobrej myśli.

reklama
Natalia- wszystkiego najlepszego! Jak wszystko na dole przygotowane, to dzidziuś może lada moment wyjść!

Motylek- ja różnie, raz z jednego, raz z dwóch. Zależy od małego, czy chce nadal jeść, czy nie. Z reguły je 20-30 minut. Jak krócej, to wiem, że zaraz się obudzi i nadal będzie szukał cyca

Trzymamy kciuki za Kahę! Ale twarde, te wrześniowe dzieciaki, no po dobroci nie chcą wyjść :D

przygotowane od 5 tygodni wiec już sie nie nastawiam, kiedy bedzie chcial to wyjdzie ale zauważyłam że apetyt mi spadł i już na wadze nie przybieram więc kwestia zapewne dni.

Jolka, Maggie, no właśnie u mnie jest tak różnie, nieraz potrafi zjeść dwa cyce, nieraz jeden dobrze a drugi tylko pociamka a nieraz wypije tylko z jednego. Tylko że mi mleko poprostu leje się strumieniem. Na początku też jadła ok 20 - 30 min ale teraz tak jakby nabrała wprawy i mam wrażenie że bierze większe łyki. Waga pięknie rośnie bo u nas już prawie 4 kg :) a wychodziliśmy z wagą 2910 więc myślę że raczej się najada. Przez 3 tyg przybrała kg.

Lady Agnes, gratulacje! ROśnijcie zdrowo, powodzenia z karmieniem! :)

Poskarzylam sie ze skurczow nie ma i nic sie nie dzieje i.... dostalam skurczow. Regularnych co 6 minut, potem co 3. 40-50 sekund. Potem byly co 10, znowu co 6. Wykapalam sie i zniknely :/ ale to juz jakis sukces przy tym, ze kompletnie nic sie nie dzialo. Przespalam sie i znowu cos tam sie dzieje, brzuch sie spina, nieregularnie baaaardzoooo bo raz 5 minut, zaraz 20. Krzyz boli. Delikatnie, ale nieznosnie. Czop po kawalku odchodzi. Niech sie cos w koncu ruszy....

Nikola gratulacje! Ważne ze dobrze sie skończyło i jesteście już razem. Nasze dzieciaczki będą miały urodziny w ten sam dzień :)

Ananka, u mnie też było tak nieregularnie przez jakieś 8 godzin a później ruszyło z kopyta... kciuki &&&&

reklama
Do góry