reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Gratulacje świeżo upieczonym mamusiom. U mnie narazie nic się nie zapowiada tylko straszaki. Ale do terminu z om jeszcze dwa tygodnie także narazie luzik. W czwartek mam wizytę zobaczymy jak moja szyjka.

reklama
Iwon17 wiesz moze i masz racje ze ktg jest stare i popsute bo wieele takich komeenatarzy lekarzy slyszalam.

Ewka84 tak ta leekarka pracuje w szpitalu. Szyjka jest zamknieta ale jest skrócona.

Lady Agnes a co to te afi? Ja Ci ta cala sluzba zdrowa juz dobija mniee. Spokojnie czekalabym na porod i byloby super a tak na pewno poloza mnie na patologie. Ale od paaru dni mniej czuje ruchy. Ale w ciagu godziny wyczuje. Ja ktg tez mam w przychodni codziennie.

Motylek1985 a jaki u Ciebie porod sie zaczal? Mialas skurcze? Wody Ci odeszly?

Nikola28 u mnie tez jest mniej ruchliwy ale to pewnie tez przez pogode. Wazne aby w ciagu godziny poruszyl sie z 10 razy to jest wszystko ok. Ja tez licze ruchy i sie martwie o Krzysia.

Pauluss afi to poziom wód plodowych. Generalnie wychodzi mi w normie wciąż, ale doktorek przyczepił się ze w ciągu nie całego tygodnia spadło z 16 na 7... i wiąże to z moja cukrzyca... tez nie chce leżeć na patologii wiec dziś wzięłam się porządnie za sprzątanie i schody, może zanim zdążą się zdecydować co ze mną zrobić to Filip juz wyjdzie ;)

Dziewczyny u mnie tez dziś nieco mniej ruchów, wczoraj był szał a dziś te 10 w godzinę robi, ale takie delikatne... tez mi się wydaje ze po prostu zbierają siły przed porodem :)

kochane ja po ktg, Jaś tętno ma wzorowe ,rośnie przy ruchach , są skurcze na poziomie 40 do 60. Mówiłam o czopie to lekarz powiedział że to może być dzień, dwa jak chce sobie pomóc to mam sobie w domu jeszcze raz posprzątać

kaha91 zazdroszcze! mnie jeszcze nic, a termin na sobote. moze zacznie sie cos dziać, chociaż juz nawet bóli nie mam..masakra

pauluss tez mi sie wydaje, ze to przez tą pogode, bo tu deszcz, pogoda typowo jesienna to nawet dzidzi się nic nie chce:) ruchy słabsze niż zawsze, ale najwazniejsze że są w ogóle!

maggie no może rzeczywiście to tak przed porodem, hehe. miło by było jakby się zaczęło;)

Mi w szpitalu dali kartę do liczenia ruchów i to się liczy trzy razy na dobę w godzinach aktywności dziecka bo jak śpi to bez sensu no i jak jest ich mniej niż cztery w godzine aktywności to wtedy nic się nie wpisuje, u mnie zawsze było co najmniej kilkanaście.

Maggie2205 z pierszego usg do 12 tyg. Termin mialam na 2 wrzesnia. Z okresu na 8 wrzesnia i z ostatniego usg tez.

Lady Agnes u mnie tez ruchy sa delikatne ale pieerdziele tak przeżywac juz wole lezec na patologii.

Kaha91 ja slabo sie dzisiaj czuje tez.

reklama
Nikola ja mam termin na niedzielę :-)

Pycia współczuje boleści, jeszcze troszke chyba musimy pocierpieć

Kaha nawet nie wiesz jak Ci czopa zazdroszcze, ja biegam do ubikacji i sprawdzam czy też mi coś nie odchodzi przypadkiem

Do góry