reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Nie ma reguły bo czasem leżą dziewczyny 10 minut i już czują a inne dopiero po 3godzinach, jeszcze inne muszą mieć cc bo nic je nie rusza. A tętno to problemem jest poniżej 100 i powyżej 200 skurcze ja miałam na 70procent i wypuścili mnie ze szpitala bo to ruchy dziecka je powodują a nie poród i takie to mogą być. Najgorsze jest jak tętno jest uciekające i nie pisze się wcale, ja jak miałam skurcz za skurcze to małemu tak uciekał i tydzień przeleżałam z powodu zagrożenia porodem w 35tyg. Po lekach małego zatrzymali i się uspokoiło ale grozi mi cc bo jak przy skurczach się nie pisze tętno to może być okręcony pępowinką.

reklama
info : Aneta1991 Jest w szpitalu:) odszedł jej czop i rozwracie ma na 5cm:) będzie kolejny dzidziuś:)

bea super że jesteście w domu:) wszystko ok po tych naświetleniach małej?

paulus może lepiej żebyś była pod kontrolą!

mnie strasznie muli :( okropieństwo

Olasec gratulacje, całe szczęście że wszytsko się dobrze skończyło :)

Co do wywoływania to nie ma reguły... Moja koleżanka tydzień po terminie trafiła do szpitala i kolejny tydzień leżała na patologii ciąży bo jej próbowali wywowalc poród. Nic na nią nie dzialalo, żadne oksytocyny, baloniki, masaże i inne cuda. W końcu jak się ruszyło i zaczęła się akcja, już miała parte to okazało się że maly jest źle ułożony glowka i zrobili jej CC... Nie chciałabym takiego scenariusza, w ogóle nie chciałabym przenosić bo ta patologią i wywoływanie mnie przeraża eh.

Hej kochane,

moje wieczne skurcze i niekończąca się historia położnicza już mnie nudzi na maxa......liczę, że w końcu się rozwinie bo ileż można, no najgorzej jest nocami, w ciągu dnia można pobujać biodrami, posapać, a w nocy spać się nie da....zwłaszcza między 2, a 4 takie boleści, że kuźde ocipieć można, ale spoko czekam jak to położna stwierdziła na akcję w stylu "PAni KArolino, skurcze, żeby były skuteczne muszą trwać ponad minutkę", więc w nosie mam te 45 sekundowe...te dłuższe chwytają raz na jakiś czas...Nosz w końcu musi się coś zadziałać...Jak to mnie koleżanki pocieszają, że jak wcześniej poćwiczy macica to będzie super wysportowana do porodu....

Prysznic i kąpiel u mnie nic nie wyciszają, no może wydłużają czas skurczybykowy, ale to jedna wielka ściema.....Teraz wiem, że bóle muszą być naprawdę do zesrutania, żeby moja szyjka ruszyła....

Pycia17 ja też mam totalnie dość....

Olasec mega gratki, bidulko, że się tak namęczyłaś...echhh

Kołtunek dobrze czytać, że u CIebie wszystko gra:) oby do przodu:)

Ananka zdróweńka...

Matosia może organizm przed porodem się oczyszcza?

Ivon no i pięknie kochana, poszłaś jak burza....liczę, że te moje nie wiadomo co też się rozkręci....musi w końcu, bo oszaleję...Wracajcie do pełni sił...

Otokika gratuluję 40 tygodnia:) kręci się coś?

Maggie mam nadzieję, że do porodu to Ty będziesz zdrowa jak kózka:) dobrze, że teraz CIę chwyciło, a nie później...

Motylek spokojnie, najgorsze są pierwsze 2 tygodnie, później jest z każdym dniem lepiej:) obyś szybciutko odzyskała tą pełnię sił i żeby znowu wszędzie CIę było pełno:)

Tulka jak tam Rybko? Powiem CI, że ja z pierwszym synkiem właśnie miałam taką jazdę skurczową, mega bóle, skurcze się pisały na 130 a szyjka przez 4 dni dziadówa ani drgnęła, dopiero chyba jakaś położna mi tam pogmerała i w końcu po 5ty dniu od przyjęcia wieczorem zaczęły się skurcze nie co 7 min (jak to było przez 5 dni), ale co 3 minuty

Engancka mam nadzieję, że u CIebie wszystko ładnie pójdzie do przodu:)

Młoda i piękna, masakra, no to widzę, że masz takie jazdy skurczowe jak ja...tylko, ze Ty masz jeszcze troszkę czasu i pewnie Twoja irytacja nie jest na takim skraju jak moja..Oby szybciutko się kręciło.....

LAdy Agnes za Ciebie bardzo mocno kciuki trzymam kochana...

Ewciu to jest niesamowite, że my matki już trójki dzieci musimy czekać na ten trzeci poród tyle czasu:D może tak jak mi lekarz mówi jesteśmy idealne do wielodzietności bo szyjki żelazne, nic tylko rodzić:D:D:D

Kaha91 fajnie, że lekarz tak się Tobą zajmuje, zobaczysz, że szybko pójdzie :) bo idzie jak burza....

PAuluss skoro masz swoje skurcze i to jeszcze takie silne to zamiast oksy (która jest bezsensu przy własnej akcji) niech CI położna rozmasuje szyjkę......to wtedy ruszy...

Wiola ja też się cykam wywoływania, ale mi położne mówiły, że jak się ma własne skurcze to jest szansa, że się ładnie rozkręci....

PAuluss u mojej też tętno ucieka, zwłaszcza jak masz skurcze....więc może skonsultuj to z jakimś specjalistą....

Masakra ja juz chce urodzić boli mnie bardzo krocze i czuje momentami okropny ból w szyjce ale taki ze łzy do oczu podchodzą :(

Matosia może to oczyszczanie organizmu przed porodem

Pauluss No ja mam termin na dzis a na KTG mam iść dopiero w sobote. Tydzien temu byłam pierwszy raz, ale to tak sama z siebie nagle pojechałam do przychodni prywatnej bo mi się wydawało, że mała się mało rusza

Olasec to gratulacje i najważniejsze, że wy już po i wszystko jest Ok :)

Wiola No mnie wlasnie też przeraża takie wywoływanie, a najgorsze, że może się CC skończyć :/ a ja mam termin na dzis :/

Milusia u mnie to kompletnie nic się nie kręci :/ mała spóźnialska po rodzicach :/ ja to chyba do końca życia w ciazy będę chodzić

reklama
Milusia83 ja watpie juz w sluzbe zdrowia naprawde. Kazdy lekarz mówi co innego. Mam mocne skurcze ale sa nieregularne i oni nic nie moga zrobic.

OtoKilka no mi robia ktg dwa razy dziennie ale mnie meczy juz te jeżdżenie.

Ewka84 ja wiem ze Krzys.jeszcze nie chce wyjsc na swiat :-).

Dziewczyny wczoraj odszedl mi czop z brazowym ciemnym zabaarwieniem. I jeszcze dzisiaj widze ze plamie na brazowo to normalne?

Do góry