reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

reklama
Engacka daj znac jak u poloznej. Ubranka mam w reklamowce dla wygody:-)

Malina super ze zaliczylas fryzjera,tez sie wybieram w nast tygodniu:-)

Jolka wcale Ci sie nie dziwie, nie lubie tego smrodu fajek:-\

Co do trzymania w dupakach twarde jestesmy:-):-) u nas bedzie hurtowe wypakowywanie co by nam razniej bylo:-)
Oczywiscie nie moge zasnac a rano musze isc na badania krwi:-\ zgaga meczy i ten brzuch ciagle boli:-(

Engacka - moja lekarka najpierw zbadała mi ręcznie brzuch i stwierdziła że Mały napewno leży główką już w dół bo czuła jego każda część ciała włącznie z łokciem którym dostaje tak regularnie :p i wymacala że główka jest odpowiednia przez co nie powinnam mieć problemów żeby urodzić sn i pytala o przypadki przenoszenia w rodzinie i wcześniejszych porodów i jak jej powiedzialam że każdy u mnie rodzi przed czasem to stwierdziła że też mam się na to przygotować bo Maluszek już bardzo nisko mi leży i że w każdej chwili może sie zaczac.. ;) a co do usg to jak zapytalam czy mogliby mi tu zrobić to odesłała mnie do gabinetu obok do jakiegoś starego profesora u którego w gabinecie stoi jedynie sprzęt więc zajarana weszlam a tam sprzęt z wielkości i ogólnie przypominający mojego laptopa ale pomijam to :p pokazał mi buzke małego co trwało tyle co przejechanie kursorem myszki w dół ale chociaż widziałam :p serduszko że bije, że wszystko ok i że leży główką na 100%w dół i jest nisko .. No ale jak zadalam moje pytania, czy chociażby to ile może mniej więcej mały ważyć to nie był w stanie mi odpowiedzieć, także trwało to wszystko ekspresowe 2minuty i po badaniu...więc zostaje tylko czekać, marudzic i wierzyć że rzeczywiście się uda spokojnie urodzić ;)

Kaha- piję, ale np. wczoraj nic mi poprawy nie przyniosła, dzisiaj również. Nawet miałam wrażenie, że mniej po niej sikam. Ale myślę, że teraz bardziej już hormony na mnie działają, a że termin tuż tuż, to i organizm inaczej reaguje, niż zwykle. Wszystko wróci do normy po porodzie, grunt, że ciśnienie ok ;-)

Chyba Wam nie pisałam, ale zjechałam ostatnio taką babę ok.50. No skumulowały mi się hormony, ale powód miałam! Byłam na zakupach z małym, spotkałam kuzynke po drodze i ta mnie poprosiła, żebym jej małego (8miesięcy) przypilnowała przez 5 minut, bo nie ma jak wjechać wózkiem do krawcowej. Siadłam sobie na ławce w kształcie litery L, ławek obok od zarąbania, a tu przylazła taka 50-ka z córusią, rozsiadły się obok mnie i stara wyjmuje papierosa. W doopie miała, że ja w ciąży, że dwójka małych dzieci w wózkach. Zrypałam ją, to tylko pomruczała pod nosem, że niewychowana jestem i odwróciła się. Akurat kuzynka wróciła, dołożyła swoje zdanie i poszłyśmy stamtąd, bo mnie roznosiło, miałam ochotę temu babsku w pysk dać...

Ja bym jej tego papierocha na ryju zagasila.

Hej dziewczyny

Ewka gratki donoszonej ciąży

Engacka dobry sposób z tą sodą oczyszczoną dzięki :-)

Kaha co za bezczelne babsko

No u nas na razie cisza co do rozpakowań ale coś czuję że jak sie posypie to bedzie parami albo jakoś hurtowo :-) Ja coś czuje że do terminu dotrwam, chociaz chyba już jestem gotowa do porodu. Rzeczy dla malutkiej spakowałam do osobnej reklamówki i torby bo nie mam szans sie zmiescić w dużej ze wszystkim, same podpaski i podkłady zajmuja ze 2/3 zawartości

Egnacka ja mam spakowaną torbę na kółkach bo jakby zaszła sytuacja, że muszę sama ją gdzieś przemieścić to w życiu jej nie podniose wiec lepiej wg mnie na kółkach. A dziecia mam osobno spakowanego do małej torby na ramię tak na wszelki wypadek bo u mnie w szpitalu nie trzeba nic swojego mieć ale spakowalam coś tam gdybym musiała w innym szpitalu rodzić.

Byłam na badaniach krwi myślałam że już nie wrócę do domu... brzuch tak boli że chodzę zgięta w pół bo inaczej się nie da .. do tego masa białego śluzu...
ogarnął mnie strach przed tym wszystkim, bardzo chciałabym już tulić Jasia ale boję się porodu żeby wszystko było z nami dobrze. do tego w domu syf, miałam zacząć myć okna, lodówka się prosi o umycie a ja nie mam sił nawet siedzieć.
Ciężki nastał czas..
Ale dzisiaj mnie zaskoczyły strasze panie na przystanku... podchodzę, patrze siedzi 5.. no to pomyślałam już sobie nie siądę.. a one że proszę proszę sobie usiąść.. myślałam że oczy mi z orbit wyjdą! 1 raz się z tym spotkalam jeszcze takie na prawdę starsze baby :D

engacka ja to manti biorę na noc i pomaga a w dzień zimne mleko mimo że nie przepadam...

ewka chętnie CI TEN termin oddam....mogę rodzić w Twoim hehe..

reklama
jestem w szoku ostatnio tak dobrze spie, na siku wstaje tylko raz jeszcze 3 dni i 38 tydzien, w następnym tygodniu mogę rodzić, boję się ale chce mieć to już za sobą.

Do góry