reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Ja jak robilam badania to mialam dobra glukoze ale teraz tak zaczelam jesc slodycze i owoce ze zaczelam sie przejmowac. Martwi mnie jeszcze ten stopien czystosci. Mialam 3. Czopki sie skonczyly a ja nadal mam sluz zielonkawy i zaczynam sie przejmować :(

reklama
Stopien czystosci pochwy. Ja mialam w 30 tygodniu ciazy ale slyszalam ze robi sie go przy pierwszych badaniach w ciazy i później jakoś pod koniec. Ale ja mialam tylko raz.

Witam i ja
Upał dzisiaj dał mi się trochę we znaki, ale nie było tak źle. Byliśmy na roczku chwilę, a później pojechaliśmy do teściów. W domu nawet chłodno, a później siedzieliśmy na polu, ale w cieniu i duuuużo wody wypiłam i opuchlizna troszkę zeszła. A do wc latałam jak najęta :-D mały wyszalał się za wszystkie czasy i zasnął w samochodzie, jak wracaliśmy, teraz obrażony, że go obudziłam :-p
Wg mnie jest zbyt wcześnie na czystość pochwy, o ile to to samo co gbs ;-) badanie gbs robi się dopiero od 35 t.c. , a na początku ciąży lek. robił zwykłą cytologię.
Muszę kupić sobie coś letniego ciążowego, bo wcześniejsze ciuchy oddałam kuzynce i już ich nie zobaczyłam :confused2: sprzedała bez mojej wiedzy, a to co wróciło to jakaś kpina

Czystosc pochwy-badanie nazywa sie biocenoza pochwy. Mi lekarz robi co wizyte. Pobiera wymaz I oglada pod mikroskopem. Mozna okreslic ilosc bakteri pozytywnych (lacebios), eventualnie ziarniakow, leukocytow. Natomiast wymaz z pochwy pod wxgledem mykologicznym I bakteryjnym-posiew pobiera sie jak sa wskazania lub pod koniec ciazy( gbs), wtedy wynik jest po kilku dniach (bakterie event. Sie hoduja) .opcja 2 jest dokladniejsza. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny. Ja 28 tc . Paulluss zrob sobie posiew nawet prywatnie, Bo pewnie masz bakterie, a trzeba wiedziec jaka, aby podac skuteczny antybiotyk. Zielona wydzielina to nie przelewki

Ostatnia edycja:
Pycia17 - powodzenia !!!:) jak masz odczucie że nic już nie wiesz to znaczy ze pora się kłaść a jutro napewno ich rozlozysz na łopatki swoją wiedzą ;)). Ja dziś się nasprzatalam trochę, przez te upały jestem nie do życia...a Maluszek chyba musiał mi nieźle przybrać w brzuszku bo od kilku dni tak wyraźnie juz go czuje dotykajac brzucha... dziś się tak przekręca że wejść po schodach nie mogłam...mam nadzieję że wierci się bo przygotowuje się wkoncu to ułożenia główką w dół :p pozatym ciągle marzy mi się wchodzić pod prysznic, na siku biegam prawie non stop, jeść mi się prawie wcale nie chce...znaczy chce...ale jak już przyjdzie co do czego i mam jeść to kilka lyzeczek i mam dosyć ;) także miłego wieczorka i kolejny dzień można odhaczyc:)))

reklama
Pycia, powodzenia!

Ja mam miec robiony jakis wymaz na nastepnej wizycie, tzn. 17 lipca. Moze i o to badanie chodzi....

Spuchlam i wygladam jak maly baleronik :/

Do góry