reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Noc straszna to prawda... Ja tez sie wiercilam z tego goraca a jak wstawalam do lazienki to przy okazji szybko pod zimna wode i taka mokra do lozka ;) i na chwile pomagało ale jakos przeżyłam. Dzisiaj na bank nie wyjde z domu bo u mnie jeszcze wiecej stopni niz wczoraj...
Ale synuś daje mi popalić cały czas się wierci i rozpycha i nie sa juz to przyjemne doznania

reklama
Dziewczyny masakra, chce do rodziców na wieś, szkoda, że w sobote wróciliśmy, ale mąż do pracy...Ja co dwie godziny daje nogi do miski z zimną wodą, to mi pomaga. Dziś z rana przed 9 poszłam do apteki, bo mi paski do mierzenia glukozy się skończyły i warzywniaka, a już taki skwar.
Pycia powodzenia na obronie, tyle osób za Ciebie trzyma to dasz radę.
Paulus oglądałam z nuka smoczki np i było napisane MADE IN CHINE, także przepłacać za chinszczyzne nie chce...
Miałam na poczatku ciąży cytologie i potem jak mi ta opryszczka wyszła. Czystości chyba nie miałam, muszę zapytać lekarza.
Dziś miałam rozpakować ubranka i pochować do półek, przygotować torbę do szpitala, ale przez tą pogodę, nie chce mi się...Jeszcze trochę i będzie ta środa....Chłodu...

GosiaMat naprawde bylo Made in Chine? Powiem Ci szczerze ze smoczek kupilam z Love czy jakos tak. I jak bylam w sklepie pani mi wszystko dawala ja tylko mowilam co chce i podkreslilam ze ma nie byc Chinskie. Ale zalamka zeby niemowletom robiono rzeczy w Chinach :/ szczególnie taki smoczek ktory ciagle przebywa w buzi...

Cześć Dziewczyny.
Widzę, że nie tylko ja wczoraj się męczyłam z upałem. Wczoraj robiliśmy imprezkę urodzinową dla naszego 4 latka. Impreza była w plenerze i myślałam, że nie wytrzymam. Ale przeżyłam. Młody szczęśliwy dostał wymarzony rower i wieczorem kazał go sobie postawić w pokoiku i przy nim zasypiał:)
Dziś byłam u lekarza i na trochę się uspokoiłam- zobaczymy na jak długo.
Pozdrawiam z deszczowego Pomorza:)
Pycia mam nadzieję, że już po obronie i że wszystko poszło po Twojej myśli.
pa

Hej kochane,

upały dają w kość, ale wczoraj mi było bardzo dobrze:) bo siedziałam nad jeziorkiem, co prawda z dwójką małych łobuzów to nie SPA, ale też było fajnie.....

Ogólnie to jest mi duszno, nie mam czym oddychać, doskiera mi pipka:D:D:D dramat:D liczę, że upały ociupkę zelżeją, ogólnie lubię gorąc, ale nie piekarnię:D

Klaudixxon, Pauluss, macie absolutną rację, ja np. czuję się zamulona po czerwonych czereśniach, a żółte są spoko....Ja się zdzwiłam ostatnio, że mąka ryżowa ma mega wysoki indeks prawie 95, a ja wszystko na mące ryżowej żrę bo glutenu nie jem:D

Pauluss po 34 tc sprawdza się czystość pochwy, bo wiadomo, że coś się może przyplątac.....wcześniej wykonuje się cytologię. Odnośnie niespokojności, dzieciaczki są niespokojne kiedy jest gorąco, kiedy masz za mało mg.....i w pełnię:D O matko współczuję takiej tempki, masakra....

Ananka to miłe, że ktoś ustępuje miejsca, ja ostatnio z dwójką wsiadłam do autobusu, to też babki się zabijały, żeby mi miejsce dać...

Kikfish oby do przodu, ja też tak liczę każdy tydzień, żeby dotrwać do 37 tc:) porodu nie da się pomylić, chociaż też może pewnie wziąć z zaskoczenia:) życze cI, abyś spokojnie dotrwała...

Tren ja łóżeczko przystawkę zostawię mężowi, jak pójdę do szpitala to będzie miał jeszcze dwa dni na wszystko:) Myślę, że białe aż tak strasznie się nie brudzi, bo ja mam białą szafę, białą komodę i mam wrażnie, że mnie syf widać, niż na ciemnych rzeczach...A piesek pewnie wieczorem chce nadrobić stracony w upale dzień:D:D:D

Ewcia ja właśnie też zerkam na pogodę i od środy koniec wypacania, wracam do pełnych butów:D:D:hhehe

Malina ja czasem sobie robię taki dzień dziecka jeżeli chodzi o gluten hehehe:D:D:D

Jolka ja w te upały ubóstwiam sukieneczki takie lekkie, w ciuchpeksach są fajne tego typu rzeczy...No ja właśnie dużo piję, a do tego ruscogel odchodzi 3 razy dziennie, super chłodzi i działa na naczynka....

Ami84 bardzo fajnie, że tak lekarz to sprawdza....

Pycia Ty już pewnie po obronie:)

Atagaa mnie w takie upały też do żarcia nie ciągnie, ale lody jak najbardziej:D:D:D

Kołtunek ze mnie też się leje:D:D:D

MAggie wypoczywajcie:)

Anecia ja mimo wszystko nie usiedzę w domu:D:D:D, a wieczorem to już w ogóle bym skakała:D:D:D więc w weekend do nocy na zewnątrz:):):)

Gosiunia chłodny prysznic i będzie dobrze:)

Paulus jestem z okolic Białegostoku.

Bylam u lekarza, bylam w PZU i prawie padlam. mokra cala, doopa spocona, wszedzie piechotą bo w autobusach wieksza duchota niz na zewnątrz. No ale autobusem wracalam.i jedyne co moge sensownego powiedziec to ***** mac!!! niby okna otwarte, ale zAczelo kropić wiec kierowca zamknął. no czerwona na ryju bylam jak chwile przed wylewem. Jak wysiadlam to mialam ochote pasc na droge.

O dziwo ja nie puchne. Myslalam ze bedzie tragedia. z chlopakami ( z oboma termin na koniec kwietnia ) puchlam od 6 m-ca. kostek nie bylo widac. a teraz?? nic. No moze tyle co doopa mi sie upasla, i troche uda, ale przy moejj figurze wyglądam teraz jak od kompletu bo wczesniej?? w ramionach szeroka w doopie mniej, posladków brak, nogi chude. tai niestandardowy kloc :D to teraz przynajmniej doopą moge sie porozpychac.

od wizyty u gina spadł mi prawie 1kg na wadze. by ma z czego spadac, ale to chyba nie za dobrze zebym ja teraz chudla. No ale moge juz nie rosnąc. waga moze zostac juz ta co jest :).zawsze to mniej do zrzucania, a i mniejsza krepacj jak kupuje sie majtki xxl a xxxl

A ja dziś czuję, że w moim brzuchu nie ma miejsca. No, kurde nie mam jak jeść bo jak coś zjem to normalnie czuje że tam miejsca jest tak cholernie mało.. mój alien się rozrasta. Czuję, że skóra jest naciągnięta na brzuchu mocno, lekko swędzieć zaczęła więc ją kremami i olejkami wspomagam. Pod koniec dnia czuje mięśnie brzucha bo muszą pracować chyba, żeby tą moją kulkę utrzymać w ryzach. Niech mnie ktoś pocieszy i powie mi że brzuch już bardziej nie urośnie:p

Do tego noc nie przespana, duszo strasznie więc w nocy uruchomiłam klimatyzator, który jak jest temp 25C to się wyłącza i chodzi ciszej jak jest więcej to się włącza i chodzi głośniej i tak całą noc. Więc co się coś zmieniało to się budziłam, jak się budziłam to sikałam bo 0,5L wody przed snem wypiłam ( nie pytajcie, pije jak smok). Byłam 8 razy siusiu w nocy, tragedia miałam pobrać mocz do badania ale chyba dziś to zrobie.

Ostatnia edycja:
Milusia wczoraj wrocilismy wczoraj wieczorem, było super, wiadomo teraz nawet taki krótki wyjazd a cieszy, a przede wszystkim to że nie trzeba sprzątac ani gotować to już jest odpoczynek. My też wczoraj nad jeziorkiem byliśmy, ja oczywiście w cieniu pod parasolem, w sumie az tak źle nie było. A dzisiaj od rana w mieszkaniu wytrzymac nie moge taki zaduch

reklama
upał i zdychajewo...
młody dalej gorączkuje, ale już nie tak wysoko... Latam z nim do kibelka z rozwolnieniem, wczoraj jeszcze wymiotował a dziś na razie cisza... Od środy dieta cud czyli nic popijana wodą i colą, a czasem jak się da wmusić to syropem przeciwgorączkowym. Wysypka mu na razie nie schodzi, nikt nie wie co to za badziewie. U mnie flaki przestały boleć a wysypka schodzi - już prawie nie widać. Udygana jestem strasznie i przez to częściej skurcze brzucha mnie łapią, a ginka na to że tylko leżenie mnie ratuje, tylko jak tu leżeć... Dodatkowo z sikaniem jakaś kicha u mnie bo latam a tam pitu pitu pare kropelek... wrrr

Czekam aż się obiad ugotuje i może wmusze choć odrobinę ryżu w to moje dziecko chociaż już stękał że od ryżu to go będzie brzuch boleć...
Chyba włącza mi się syndrom wicia gniazda, bo między czasie chodzę i wszystko przekładam...

Do góry