reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

hej.

bylam dziś na pobraniu krwi. na czczo.Myslalam ze zasne jak wyszlam z labolatorium. Ivon witaj w klubie jesli chodzi o paskudny humor. ja od jakiegos czasu to jak tykająca bomba. Byle gowienko do takiej furii mnie doprowadza. Dziś w sklepie to jedną babe myslalam ze torbą walne. szla na calą szerokosc alejki, w dwoch rekach torby i widzi ze ja w ciązy.. bo sie nie ukryje, brzucha nie wciągne.. a ona do mnie zeby zeszla bo ona idzie. To jej mowie zeby lapy zlozyla a nie pod pachami wietrzy. lub telewizor niesie.troszke jeszcze epitetów polecialo w jej str. Noz wiedzma.. sądzila chyba ze ja kuźwa na polke wskocze.. bo jej za ciasno.

zaszlam an ciuchy z myslą ze moze sobie jakies porcieta krotkie znajde. i doopa. nie bylo nic. Za to dla F spodnie fajne znalazłam, troszke sukienek dla chrzesnicy i jeansy, dresiki, bluzeczki, body dla Blaneczki. :) i nawet nie rozowe .

jak wrocilam do domu to takiego krwotoku z nosa dostalam ze zlew i sedes to jak po morderstwie wygladały.

ide warzywa na patelnie podgrzewac. glodna jstem strasznie a niewiem na co mam ochote. Rano zjdlam zapiekanke.. i cukier tak wysoki ze prawie z glukometra wyskoczyl. Czuje ze to ostatnia zapiekanka byla tego lata ;)

reklama
Otóż, Jaś jest Jasiem i na pewno się to nie zmieni. Pokazał co trzeba. I waży 1068 g. Ułożył się paskudnik mały pośladkami w dół i od tygodnia kopie mnie prosto w szyjkę. Jeszcze plecami do mojego brzucha, prawie ruchów nie czuję, tylko czasem coś tam mnie stuknie. Termin z usg na 9.09 a z om na 19.098 więc różnica jest.... A do tego mam zniesiony areszt domowy. Gin stwierdziła że nie wie, dlaczego ostatnio leżące dostałam....

Ściskam wszystkie :)

Ananka- teraz już nie ma się co sugerować terminami z usg, takie zmiany to tylko do 12 t.c. Gratuluję zdrowego chłopca ;-)

Faktycznie sporo coś tych słodkich wśród nas- współczuję Wam bardzo :-( ale dacię radę dla dzieciaków

Ja porobiłam dżemy z truskawek i pomroziłam reszte, część w całości a częśc zmiksowaną, teraz mam gorączkę i mały też- masakra jakaś

Ananka ja z drugim synem mialam miesiąc rozbieznosci miedzy terminami. Z om wychodzil na 30 kwietnia, a z USG na 1 kwietnia. O urodzil sie 30 kwietnia.I wcale wielki nie byl, zeby wierzyc w o ze to jego wielkosc sugerowala o tym wczesniejszym terminie porodu.

Wiem że nie ma się co sugerować. Gdyby to było dokładne to moja mama najmłodszego rodziłaby miesiąc po terminie z om. i jeszcze miałby niecałe 3 kg, a miał rowne 4....

Tren uwielbiam Twoje wpisy a baba przewredna jakaś, no niestety znieczulica totalna jeśli chodzi o ciężarne panuje a czasami wręcz chamstwo bym powiedziala. Ja ostatnio stałam w kolejce miałam ze dwie rzeczy a przede mną dwie młode kobiety, żadna nie ustąpi, już miałam ochotę położyc sie na tej taśmie do kasowania ...
Co do alergii to u mnie coraz gorzej pije tylko wapno bo nie wiem czy cokolwiek mogę brac innego, krople jakieś np

Hej. Ja w domku pojechałam rano na izbę żeby iść do tego szpitala ale okazało się ze nie ma miejsc na oddziale i jutro rano mam się stawic. Ale może dobrze pozostawialam sprawy i byłam u mamy na szmatkach ma swój sklep ciucholand i ostatnio bardzo dużo wygrzebala mi ciuchów dla juniora:) a dzisiaj wzięłam dwa śpiworki ale takie super jeden disney w Kubusia Puchatka a drugi taki mniejszy od urodzenia ale też fajny:) no i chustę 5 m zaraz poczytam jakiś instruktaż a wy myślicie o chustach?:)

A ja bylam dzisiaj u chirurga z tym hemoroidem. Pomimo masci i roznych cudow myslalam ze umre z bolu od niedzieli. Gin przepisal masc ale to jak umarlemu kadzidlo. Chirurg przyjal mnie prywatnie stwierdzil dwa hemoroidy wielkosci sliwki wegierki. Jeden z nich mialam rozcinany i oczyszczany bo zrobil sie zakrzep. Jaki to byl bol- ale chcialam byc juz po bo licze na sxybsza ulge. To podobno przez zaparcia mimo ze chodxe 1-2 razy dziennie. Lekarz pocieszyl mnie ze do porodu moge sie z tym bujac:(

reklama
jolka6621 kuruj się i małego:)

aali_ a co brałaś na anemię?

ananka więc korzystaj ze spacerów jeśli tylko się dobrze czujesz:)

joasik01 współczuję przygód:(

Do góry