reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Tren super gratuluję córeczki to chyba fajna odmiana :-) no ale wstydnisia długo Was trzymała
Milusia ja się zastanawiam czy wogóle przy pęcherzu teraz jakikolwiek seks wskazany
Aneta mniam placek z truskawkami uwielbiam
Anula ja też się łapie że ten czas goni, tak odliczam teraz do 30 tygodnia to już taki bezpieczniejszy czas, na razie nasze maluszki są za małe

reklama
anula no niestety czas nas goni :D
człowiek musi być gotowy :D

tren chyba sie cieszysz co ? :D faaajnie jedna dziewczynka :D będą bracia dbali o nią :)

Tren gratulacje:) córeczki:)
Odnośnie karmienia to ja jestem zwolenniczką karmienia piersią córeczkę karmiłam 1.5 roku była bardzo cycusiowa ale sama odstawiła. A ja dwa tygodnie później zaszłam w drugą ciążę:) i teraz też nastawiam się na karmienie piersią. Wygoda zawsze na miejscu w dobrej temperaturze i najlepsze dla maleństwa:)

dzieki dziewczyny.

Czy sie ciesze?? no ba... ale bardziej z tego ze calutka zdrowiutka, ze niczego nie brakuje. łozysko, pepowina, wody tez ok.

a co do karmienia. Panow mych karmilam cycem. F 14 m-cy O 7. F nie tolerował innego mleka jak moje i moje tylko z cyca. z butli pił tylko wode.O pil tez mm i sie sam odstawił. Teraz bde karmic cycem o ile pokarm bede miala. Mam nadzieje ze bede miala.. n darmo tak cyce mi nie rosną. No chyba ze to tylko taka ozdoba ma byc.

ale nic nie mam do kobiet ktore same rezygnują z cyckowania. ich biust ich sprawa. Nie krepuje mie tez karmienie w miejscu publicznym, ale nie robie z tego widowiska tez i daleka jestem od wywalania cyca na srodku ulicy " a niech kazdy patrzy".Zawsze znajde jakies ustronne miejsce.
Brdziej oslabia mnie widok stada kobiet na kocyku w koleczku i kazda z cycem na wierzchu.. bo mu jestesmy takie fajne i modne, bedziemy karmic dziecie cycem swym

No. to wyrazilam swoje zdanie.

a jeszcze.. wczoraj mi w mpk mlody chlopak chcial miejsca ustąpic. nie jakas 50 +./.. w zycu.taka nie drgnie z miejsca. slepa ze u mnie brzuch z daleka widac. a jeszcze bylam z Oskarem. on noga w gipsie, jak z balastem, upal jak w piekle.. i tylko jeden chlopak. na oko.. 25 lat. a jaki ladniutki był :D a dziś zrugalam 2 baby na rynku. stragany ciasno poustawiane, chodnik wąski... one grube jak.... bardzo grube. Ja brzucha nie wciągne a kuźwa po straganie z pomidorami skakac nie bede. Jedno przepraszam.. one gluche, drugie przepraszam.. one nadal gluche. A cicho nie mowilam. Inni sie odwracali.Ale jak kilka epitetów polecialo to uslyszały. Jednak nie gluche byly. Ale az mi lepiej bylo jak sobie poprzeklinalam ;)

Tren gratuluje córeczki!

Kurde taką ochotę na chłodnik miałam, wczoraj zrobiłam i dziś zimno jak cholera... Jeszcze w nocy okno zostawiłam otwarte i rano obudziłam się zawalona katarem, lekką gorączką i początkiem czegoś ala grypa. Mam nadzieję, że się to nie rozwinie!

Z złych wieści to myślałam, że lekko puchnę bo upały są, a dziś zimno w chacie a ja mam nogi opuchnięte (bardzo delikatne skarpetki mam więc nic mnie nie uciska) a jednak opuchnięcie widać. Także, muszę z moją dokturą pagadać cóż się dzieję, w czwartek mam wizytę to się dowiem co i jak. Maleństwo mnie kopie, rozbrykała się bo w dzień urzęduje i w nocy, także da mi popalić:)

na20taliii- w pierwszej ciąży stosowałam balsam a teraz oliwkę babydream. Byłam i jestem bardzo zadowolona, co prawda kilka rozstępów mam, ale są widoczne tylko w jasnym świetle, bardzo szybko mi zjaśniały. A wyszły mi kilka dni po porodzie, jak mi cała woda, ok. 9 kg, zaczęła hurtem schodzić, skóra nie wytrzymała.

Marzenaw13- wyniki masz bardzo ładne :tak: nie masz się co martwić

Anula09- u mnie ostatnio dwie koleżanki urodziły w 25 t.c., dzieciaki po ok. 800 g, ale już od miesiąca, a drugi nawet dłużej, ładnie walczą o życie i pięknie przybierają. Niestety same nie wiemy, kiedy coś może się wydarzyć i trzeba na siebie i nasze dzieciaczki uważać jak się da

Któraś pytała o karmienie- małego karmiłam 9 miesięcy, sam się odstawił, bo najzwyczajniej mleka zaczęło brakować w cycach. Teraz chcę też jak najdłużej karmić z tych samych powodów co Ewka pisała ;-) mam nadzieję, że będzie mi dane.

TRen- gratuluję córy!:-)

Ja już po wizycie. Moja córa okazała się pięknym chłopcem :-D będzie drugi synek. Mam się oszczędzać, bo coś szyjka delikatnie się skróciła, ale generalnie jest dobrze. No i mg mam łykać. Wkurzył się chłop, bo baby w lab. zamiast zrobić glukozę po godzinie i dwóch, tak jak napisał, to wszystkim nam, które piły, zrobiły tylko po dwóch. Następna wizyta dopiero 14 lipca ;-)

Edit: Klaudixxon- mierz w domu ciśnienie! Może to być oznaka nadciśnienia

reklama
tren podoba mi sie twoje podejście do zycia :D twardo stąpasz po ziemi :)
co do karmienia też jestem zdania że dziecko mozna nakarmić publicznie i nie koniecznie trzeba cyca wywalać :D

klaudixxon kuruj się i dbaj o siebie:)

jolka6621 hahaha jak to siusiak nagle urół! gratuluję! starszy bedzie miał się z kim bawić :))

Do góry