reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Tren moje gratulacje !!!!!! :-D Tylko sobie nie myśl, że córka będzie spokojniejsza niż chłopcy hihi. Co do dziewczyn które wrzucają co chwile zdjęcie swojego maleństwa mam podobne zdanie. Okey - też się zapewne pochwale, ale nie na zasadzie xxx zrobiło kupke, xxx ma pierwszy ząbek, xxx ma nowe body itp .. Mega drażniące i moim zdaniem krzywdzące dla dziecka.

reklama
Miliardczdiec dziecka to jeszcze nic o ile w tle porzadek. Nie raz widze u znajomych foty dzieci czy swoje a za plecami jak na wysypisku. 100 zdiec z jednego klikniecia i wszystkie wrzucaja.

Mam podobne zdanie co wy, irytuje mnie wstawianie zdjęć żeby to było jeszcze ładne wstawione od święta, ale wstawianie codziennie zdjęć jak relacja live, z bałaganem w tle i w niewyraźnej jakości to mnie drażni. zapewne wstawię zdjęcie naszej małej ale z zdrowym rozsądkiem, dziecko jest nasze a nie na pokaz żeby cały świat widział, a pseudo przyjaciół ciekawskich na facebooku pełno. Ja od momentu jak dowiedziałam sie o ciąży to jestem nieaktywna w sieci a moje inne koleżanki już nie mogą sie doczekać i ciągle piszą o dziecku, znając życie nie zdążyli powiedzieć rodzinie jaka będzie płeć a na facebooku wpisali co lekarz powiedział. Sieć służy do kontaktu ze znajomymi ale czy wszyscy muszą być na bieżąco z naszym życiem, nie sądzę. Dzisiaj jadę do dziekanatu po dokumenty do złożenia pracy, wydrukuje od razu 2 egzemplarze i oprawie, w sobotę jak dobrze pójdzie oddam już kompletną pracę, muszę jeszcze do fotografa się udać, mam nadzieje, że na zdjęciach tych dodatkowych 10 kg nie będzie widać ;)

Bylam u gina. I wynik z glukozyn nieprawidlowy. Dzwonilam do diabetologa.termin na sierpien. I telefonicznie nie umawiaja. Wiec kur.apytam po co im telefon ? Mowie ze ja w ciazy i sierpien to chyba przesada.jak sie wyjezdze to i moge w sierpniu na porodowke jechac.
Musze poszukac innego diabetologa.

Tren w szpitalach sa poradnie diabetologiczne dla kobiet w ciazy mnie z dnia na dzien przyjęli bo to priorytet i od 9tc chodzę co 2 tyg bo cukry szaleją. Ja juz na insulinie jadę

Dzień dobry dziewczyny! :)

Te zdjęcia na fejsie niektóre to wręcz pożywka dla pedofilów. Ja od razu blokuje/kasuje ze znajomych taką delikwentkę, co niespełna rozumu wrzuca zdjęcie dzieciaka z plaży całkiem nagiego (!), albo w wanience bez piany, wszystko widać, a ta dumna z siebie podpisuje "mój dzielny xxxx w wanience". Szkurde, jak to na to mówią? Pieluszkowe zapalenie mózgu? Albo właśnie te relacjonowanie życia - tadzio na kocyku, tadzio je obiadek, tadzio trzyma widelczyk i tryliard takich samych zdjęć. Po co.

Dziewczyny co do znajomych mnie także irytują takie wpisy i tysiące zdjęć z komentarzami gdzie się przed chwilą było albo co się zrobiło
U nas dzisiaj chłodniej uff można troszke odetchnąć. Zbieram się po młodego do przedszkola a potem do fryzjera
Miłego dzionka :-)

engacka pochwal się nową fryzurą :D i jak skręcisz łożeczko :D

kikifish zdrówka dla Ciebie i maleństwa!

atagaa odpoczęłaś chociaż trochę ? fakt czas leci pamiętam jak pisałaś że się wybierasz! masakra:angry:

tren dobrze bo taka stanowczośc się w życiu bardzo przydaje :)
odpocznij jak tylko znajdziesz chwilę ! :) co z tym wynikiem nie tak? za wysoki?

a co do wrzucania zdjęć na fejsika to czasami brak słów! ludzie wrzucają wszystko! ja też wrzucam jakieś zdjęcia z wakacji czy coś.. ale z mężem powiedzieliśmy sobie że dziecka wrzucać nie będziemy. A już tym bardziej jak ludzie wrzucają dzieci na nocniku z dopiskiem "pierwsza kupa"

jolka6621 to widzsz dobrze się złożyło:) imie wybrane?

pycia17 masz termin obrony? ty też jesteś rocznik 91?

a co do znajomych to nie wiem jak to u Was ae u mie wszyscy z zapałem mówią że będą bawić, przychodzić itp.. a poniedziałek byłam u koleżanki urodziła 2 kwietnia i mówiła że fakt pierwsze dwa tyg nie mogła dzwi dobrze zamknąć że się wszyscy schodzili a teraz nie ma nikogo...zapał na samym początku. podejrzewam że u mnie będzie podobnie ponieważ niektóre koleżanki nawet do mnie teraz nie przyjdą bo przecież po co.. tylko sms " jak się czujesz jak jaś ale juz waży" już mnie to irytuje to odpisuje mamusia ma się dobrze to i Jasio też. :D
ta koleżanka właśnie mi doradziła że jak mamy możliwość to się zamknąć w domu z małże na dwa tyg, poznać dziecko, oswoić się odpocząć wyspać i dopiero goście :D tym bardziej że to 1 dziecko i pewnie sami będziemy się chcieli nacieszyć. My no i dziadkowie ( rodzice męża) też się doczekać 1 wnuka nie mogą..

dziewczyny napisałam dzisiaj u tego ch*ja to zaliczenie, czekam na wyniki dzisiaj lbo jutro wyślę zobaczymy.
jeszcze tylko jedno jutro i może sesja będzie zamknięta! wtedy tylko wpisy i obrona po 20stym
czuję się dobrze ale mam straszne braki snu :(

reklama
znalazalam diabetologa. Naweet telefonicznie umowili :) na poniedzialek termin.

zdiecia golych bobasów to maly pikus. Ale stylizowanie ok 6 letnich dziewczynek na male lafiryndy to juz przegiecie. w makijazu, wyluzdanych pozach , dziubek koniecznie. Lub zdiecia z pogrzebu. Nieboszczka babka w trumnie stygnie.. a na fejsie opis jakiejs paniusi ze " babcia mi zmarla " i zdiecie. nooooooooz az mam ochote wtedy taką durną za kudły..Moze jakby jej troche we łbie pogruchotało to by zmązdrzala.
I te opisy. No ich przebolec nie moge. Niektorzy chyba naprawde za bardzo chcą sie pochwalic.. bo opisują wszystko. nawet zakup nowych majtek bo poprzednie sie przetarly w kroku.

Do góry