reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Tren moje gratulacje !!!!!! :-D Tylko sobie nie myśl, że córka będzie spokojniejsza niż chłopcy hihi. Co do dziewczyn które wrzucają co chwile zdjęcie swojego maleństwa mam podobne zdanie. Okey - też się zapewne pochwale, ale nie na zasadzie xxx zrobiło kupke, xxx ma pierwszy ząbek, xxx ma nowe body itp .. Mega drażniące i moim zdaniem krzywdzące dla dziecka.

reklama
Miliardczdiec dziecka to jeszcze nic o ile w tle porzadek. Nie raz widze u znajomych foty dzieci czy swoje a za plecami jak na wysypisku. 100 zdiec z jednego klikniecia i wszystkie wrzucaja.

Mam podobne zdanie co wy, irytuje mnie wstawianie zdjęć żeby to było jeszcze ładne wstawione od święta, ale wstawianie codziennie zdjęć jak relacja live, z bałaganem w tle i w niewyraźnej jakości to mnie drażni. zapewne wstawię zdjęcie naszej małej ale z zdrowym rozsądkiem, dziecko jest nasze a nie na pokaz żeby cały świat widział, a pseudo przyjaciół ciekawskich na facebooku pełno. Ja od momentu jak dowiedziałam sie o ciąży to jestem nieaktywna w sieci a moje inne koleżanki już nie mogą sie doczekać i ciągle piszą o dziecku, znając życie nie zdążyli powiedzieć rodzinie jaka będzie płeć a na facebooku wpisali co lekarz powiedział. Sieć służy do kontaktu ze znajomymi ale czy wszyscy muszą być na bieżąco z naszym życiem, nie sądzę. Dzisiaj jadę do dziekanatu po dokumenty do złożenia pracy, wydrukuje od razu 2 egzemplarze i oprawie, w sobotę jak dobrze pójdzie oddam już kompletną pracę, muszę jeszcze do fotografa się udać, mam nadzieje, że na zdjęciach tych dodatkowych 10 kg nie będzie widać ;)

Bylam u gina. I wynik z glukozyn nieprawidlowy. Dzwonilam do diabetologa.termin na sierpien. I telefonicznie nie umawiaja. Wiec kur.apytam po co im telefon ? Mowie ze ja w ciazy i sierpien to chyba przesada.jak sie wyjezdze to i moge w sierpniu na porodowke jechac.
Musze poszukac innego diabetologa.

Tren w szpitalach sa poradnie diabetologiczne dla kobiet w ciazy mnie z dnia na dzien przyjęli bo to priorytet i od 9tc chodzę co 2 tyg bo cukry szaleją. Ja juz na insulinie jadę

Dzień dobry dziewczyny! :)

Te zdjęcia na fejsie niektóre to wręcz pożywka dla pedofilów. Ja od razu blokuje/kasuje ze znajomych taką delikwentkę, co niespełna rozumu wrzuca zdjęcie dzieciaka z plaży całkiem nagiego (!), albo w wanience bez piany, wszystko widać, a ta dumna z siebie podpisuje "mój dzielny xxxx w wanience". Szkurde, jak to na to mówią? Pieluszkowe zapalenie mózgu? Albo właśnie te relacjonowanie życia - tadzio na kocyku, tadzio je obiadek, tadzio trzyma widelczyk i tryliard takich samych zdjęć. Po co.

Dziewczyny co do znajomych mnie także irytują takie wpisy i tysiące zdjęć z komentarzami gdzie się przed chwilą było albo co się zrobiło
U nas dzisiaj chłodniej uff można troszke odetchnąć. Zbieram się po młodego do przedszkola a potem do fryzjera
Miłego dzionka :-)

engacka pochwal się nową fryzurą :D i jak skręcisz łożeczko :D

kikifish zdrówka dla Ciebie i maleństwa!

atagaa odpoczęłaś chociaż trochę ? fakt czas leci pamiętam jak pisałaś że się wybierasz! masakra:angry:

tren dobrze bo taka stanowczośc się w życiu bardzo przydaje :)
odpocznij jak tylko znajdziesz chwilę ! :) co z tym wynikiem nie tak? za wysoki?

a co do wrzucania zdjęć na fejsika to czasami brak słów! ludzie wrzucają wszystko! ja też wrzucam jakieś zdjęcia z wakacji czy coś.. ale z mężem powiedzieliśmy sobie że dziecka wrzucać nie będziemy. A już tym bardziej jak ludzie wrzucają dzieci na nocniku z dopiskiem "pierwsza kupa"

jolka6621 to widzsz dobrze się złożyło:) imie wybrane?

pycia17 masz termin obrony? ty też jesteś rocznik 91?

a co do znajomych to nie wiem jak to u Was ae u mie wszyscy z zapałem mówią że będą bawić, przychodzić itp.. a poniedziałek byłam u koleżanki urodziła 2 kwietnia i mówiła że fakt pierwsze dwa tyg nie mogła dzwi dobrze zamknąć że się wszyscy schodzili a teraz nie ma nikogo...zapał na samym początku. podejrzewam że u mnie będzie podobnie ponieważ niektóre koleżanki nawet do mnie teraz nie przyjdą bo przecież po co.. tylko sms " jak się czujesz jak jaś ale juz waży" już mnie to irytuje to odpisuje mamusia ma się dobrze to i Jasio też. :D
ta koleżanka właśnie mi doradziła że jak mamy możliwość to się zamknąć w domu z małże na dwa tyg, poznać dziecko, oswoić się odpocząć wyspać i dopiero goście :D tym bardziej że to 1 dziecko i pewnie sami będziemy się chcieli nacieszyć. My no i dziadkowie ( rodzice męża) też się doczekać 1 wnuka nie mogą..

dziewczyny napisałam dzisiaj u tego ch*ja to zaliczenie, czekam na wyniki dzisiaj lbo jutro wyślę zobaczymy.
jeszcze tylko jedno jutro i może sesja będzie zamknięta! wtedy tylko wpisy i obrona po 20stym
czuję się dobrze ale mam straszne braki snu :(

reklama
znalazalam diabetologa. Naweet telefonicznie umowili :) na poniedzialek termin.

zdiecia golych bobasów to maly pikus. Ale stylizowanie ok 6 letnich dziewczynek na male lafiryndy to juz przegiecie. w makijazu, wyluzdanych pozach , dziubek koniecznie. Lub zdiecia z pogrzebu. Nieboszczka babka w trumnie stygnie.. a na fejsie opis jakiejs paniusi ze " babcia mi zmarla " i zdiecie. nooooooooz az mam ochote wtedy taką durną za kudły..Moze jakby jej troche we łbie pogruchotało to by zmązdrzala.
I te opisy. No ich przebolec nie moge. Niektorzy chyba naprawde za bardzo chcą sie pochwalic.. bo opisują wszystko. nawet zakup nowych majtek bo poprzednie sie przetarly w kroku.

Do góry