reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Dokładnie z tym karmieniem, przecież wystarczy pieluchę tetrową zarzucić na dziecię i cycka, albo taką specjalną płachtę i po sprawie, można karmić wszędzie bez gorszenia ludzi. Też będę karmić piersią, ale butelki i sterylizator kupiłam co by mężozord mógł karmić odciągniętym pokarmem jak będę poza domem. A karmić zamierzam jakieś pół roku, później jak jeszcze pokarm będę mieć to nadal moim ale z butelki. Ale jak będzie w praktyce to się okaże :D

Jolka6621 o kurczę, to Ci niespodziankę zrobił :D a pewnie ciuszki już jakieś dziewczeńskie kupiłaś? :D

Klaudixxon a nie chodzisz za dużo? Odpoczywaj z nogami wyżej od reszty ciała :)

Odebrałam dzisiaj łóżko i resztę pierdołek, miałam już dzisiaj skręcać ale trochę późno wróciliśmy. Za to kupiłam farbę do włosów i ujarzmię tą autostradę na czubku głowy w końcu :D

Dobrej nocy dziewczyny! :)

reklama
Witajcie dziewczyny. Dawno się nie odzywałam. Czytam was ale przez to ze ostatnio zle się czułam to sie nie udzielałam.
od niedzieli przestałam czuć ruchy małej do tego skurcze i bol i w poniedzialek jak bylam na tescie glukozy to weszłam na wizytę i dr skierowała mnie na szpital z ryzykiem przedwczesnego porodu.
na usg ok. Kroplówki mi lecą .
buziaki

Tren - gratulacje !:) ja jak tylko dowiedziałam się o ciąży to poza pierwszym pytaniem czy zdrowe było kiedy będzie wiadomo jaka płeć i przed 12stym tyg już miałam odpowiedź - " jeśli coś się pojawia to już raczej nie zniknie" , nastepnie pyt " a pani bardziej córeczke by chciała mieć czy synka i po mojej odpowiedzi że może jednak córeczke popatrzyła z przekornym uśmiechem co oznaczało że synek :p i teraz za nic nie chciałabym żeby było inaczej niż jest czyli synek :p ale wiadomo ... pierwszy synek to na drugą corcie bede liczyc :) ale Twoi synkowie pewnie się siostrzyczką juz nieźle zaopiekują i będziesz miała pomoc do pozazdroszczenia :D także gratuluje że wytrzymałaś z tą niewiedzą tak długo :p

kikifish87 - odpoczywaj i myśl pozytywnie a napewno wszystko bedzie ok a Twój maluszek urodzi się na czas :) dobrze że lekarze zareagowali i zobaczysz z dnia na dzień będzie coraz lepiej także głowa do góry i pogłaszcz maluszka od nas :)

a ja w czwartek mam wizyte u lekarza ( ostatnio widziałam Nikosia na usg 2miesiace temu, już się doczekać nie mogę aż go zobaczę i dowiem się wszystkiego :p ) i poproszę o skierowanie na glukozę ... mam nadzieje że w piatek uda mi się ją zrobić bo już w sobote powrot i żegnaj Polsko ... :( ale ten czas zleciał ... nie wiem kiedy te dwa tygodnie minęły ... a jak patrze na połowe pokoju zastawionego wyprawką dla Małego i potem pomyśle jak to zapakować do auta to dostaje oczopląsu :p

dzieki jeszcze raz :)

Chlopaki poszaleli. Oskar tak sie zaczął cieszyc ze bedzie siostra ze sie prawie poplakał.Bo i koledzy siostry mają a on taki poszkodowany. Tylko brata ma ;)

Kaha musze byc twarda. Ma niepelnosprawnego syna , wiec w duzej mierze to dla niego. ale w sumie juz jako dziecko bylam niedoprzekonania. I nie zawsze mi to pomagalo w zyciu ale prznajmniej nikt mi na glowe nie wszedł. w szkole nauczyciele mieli mnie dosc.. bo sie o wszystko co mi nalezalo wyklucalam, nie dawalam sie oskarzac. A w doroslym zyciu?? chlop sie mnie slucha :) dzieci tez ( no w sumie tu.. czasami bywają komplikacje ;) ), nikt nas nie obraza.. bo wie ze moze po gebie dostac.

nie spie od 3. gozine udawania ze ja spie.. i wstalam. Bo mnie draznilo chrapanie Ł.
dziś do gina.. wyniki glukozy obejrze. i myslalm ze jutro sobie poleniu****e.. a tu doopa. jutro mam do alergologa z O, i z bratem. noooooooooz. 4 dni pod rzad do miasta. juz mam dosc.

Kiki trzymaj się! będzie dobrze, innej opcji nie ma! wierzę, ze jesteś pod dobrą opieką, a lekarstwa szybciutko podziałają!

Jolka gratuluję! ani się obejrzysz, a chłopaki się zaprzyjaźnią i zajmą same sobą;-)

Atagaa powodzenia u gina i z pakowaniem auta! ja tez już nie ogarniam wyprawkowego bałaganu, z każdej szafy mi sie wysypuje, chyba dojrzałam do złożenia łózeczka i kupna komody dla małego, zeby choć część upchać:-)

Tren łącze się w bólu, też od 3 nie śpię, wstałam do łazienki, póżniej też się z godzinę pokręciłam z boku na bok i musiałam wstać...

Klaudixxon a znikają Ci te opuchlizny rano po nocnym odpoczynku? jeśli tak to myślę, ze nie masz się co martwić, poza tym to, ze jeden dzień jest chłodniej moze nie wystarczyć, ja po upałach wracam do siebie przez 2-3 dni... no i tak jak już dziewczyny pisały warto ciśnienie kontrolować...

ja dzis do chirurga, ciekawe co tam na moich nogach wypatrzy...

Engacka wlasnie. mozna pieluszką sie nakryc, czy kocykiem, zeby wymiem nie swiecic. Mam znajmą... niedawno zostala mamą drugi raz. I albo ja jestem dziwna, albo ona. Wrzuca na fejsa zdiecia jak karmi cycem, opisy co dokladnie robila, gdzie byla... kiedy srala. Lub pytania typu " bylam z dzieckiem na spacerze i bloto mi w kola wlazło. Dlaczego?"

cyckowanie w plenerze tez widzialam u niej w zdieciach.Tylko czekam na chwile kied zacznie mi rad udzielac ze i ja musze karmic cycem bo to takie super. to jej powiem chyba coś malo milego.

u nas dziś znowu chlodniej. wspaniale. Nie umre po drodze ;)

Engacka- nie kupiłam nic różowego, bo wiedziałam, ze ta dziewczynka nie pewna :-D za to wczoraj rano, jeszcze przed wizytą, byłam na ciuszkach i kupiłam kilka niebieskich body i skarpetek w stanie idealnym. chyba miałam przeczucie :-D

Kikifsh- trzymamy kciuki, żeby wszystko szybko się unormowało! Grunt, że jesteś w dobrych rękach!

Tren gratulacje na pewno wszyscy usatysfakcjonowani włącznie z malźem.
Jolka będziemy celować w trzecie:)
Kimi fish pisz co u Ciebie trzymam kciuki &&& zaciskaj mocno nogi i wypij meliske na odstresowanie bo to tez wplywa na skurcze.

Wy nie spicie od 3 a ja usnelam ok 3:30 a wyspana jestem pewna od 6:45

reklama
Do góry