reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Olasec to faktycznie tanio udało Ci się kupic. Ja póki co stosowałam Babydream ... rozstępów na brzuchu nie mam póki co ...ale na piersi widzę małe kreski :-(

reklama
Klaudixon gratulacje ruchów !!!! :) Pamiętam jak pierwszy raz je tak wyraźnie poczułam wtedy dopiero do mnie dotarło, że jestem w ciąży :-)
Kaha91 też wczoraj dostałam od koleżanki ciuszki dla Dyzia, co prawda większe bo tak od 3-6m, ale wszystko się przyda :-) Co do wyników to bez spiny są drugie terminy :D
Biały jeleń polecam ! Mój namber łan ! :D Hipoalergiczny priorytet :D

z ta hipoalergicznością białego jelenia bym polemizowała, co prawda tych do higieny intymnej nie próbowałam, ale mydła akurat są konserwowane tym, co moje dzieci nie mogą...

ja dość często zamawiam z doz, bo mi małż odbiera, nie muszę mu żadnej listy wysyłać i nic nie pomyli, a poza tym jak miałam takie długaśne recepty z zapasem na pół roku to nigdy nie było wszystkiego w takiej ilości jak potrzebowałam i musiałam chodzić drugi raz po resztę domówionych rzeczy, a tak ruszam swoje szlachetne zadziszcze dopiero jak apteka wszystko ma:-)

Klaudixxon super, ze się tak brzuchacz rozruszał, faktycznie to daje poczucie że tam w środku wszystko oki!

Kaha a co to za student co wszystko w 1 terminie zdaje?;-)środa też piękny dzień, powodzenia!

Hej kochane, dzień za dniem leci strasznie, ja nadal w biegu....nie mogę usiąść jeszcze na tyłku....

JAk tam po upałach...ja uwielbiam, ale nogi wtedy mam do wymiany - spuchnięte, z naczynkami:D:D:D taki chłodniejszy dzień też jest pewnie potrzebny:)

Elenka się rozpycha, robi fikołki, ale coraz częściej czuję kopniaczki po żebrach, leży główkowo i chyba już pozycji nie zmieni...

Wczoraj zeżarłam kg truskawek i jeszcze się rozglądam:D:D:D

Wczoraj też zrobiłam małe zakupki dla małej:

kocyki dwa (po 25 zł sztuka) oraz w aptece internetowej (400 zł) na wyprawkę do szpitala.....

NA20talii ja wszystkim mówię, że puchnę, a każdy do mnie, że jak ja puchnę to co oni mają powiedzieć, podobno mam szczupłe łydki...Kochana nie polecam tego olejku, może bardzo uczulić, same silikony i składniki zapachowe...

Paraffinum Liquidum, Triisononanoin, Cetearyl Ethylhexanoate, Isopropyl Myristate, Retinyt Palmitate, Helianthus Annuus Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Anthemis Nobilis Flower Oil, Lavandula Angustifolia Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Calendula Officinalis Extract, Glycine Soja Oil,

Te poniżej składniki to porażka:
Jak nie będzie Cię swędział brzuszek to będę się bardzo cieszyła...

BHT, Bisabolol, Parfum, Alpha-lsomethyl lonone, Amyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Citronellol, Coumarin, Eugenol, Farnesol, Geraniol, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene, Linalool, CI 26100.

Pycia17 takie ciśnienie to u mmnie standart:) Z koncentracją spróbuj magnezu, albo w chwilach olbrzymiej słabości - słabą kawkę:D

Jolka a ja zapominam o tej muzyce, jakoś wieczorkiem padam i bardziej gadam do brzuszka...Z tymi ciuchami to mam podobnie, to za ciasne, to za wąskie:D masakra...

Ananka w takim razie kciuki za kolejny termin

Ewcia gdybym miała domek pewnie bym basen rozłożyła, giry wyciągnęła i tyle by mnie widzieli hihihi, ja też za trzy miechy będę wypatrywać porodu, a może nawet za 2 i pół:D:D:D

Atagaa mnie też ludzie nie widzą w kolejkach:D

KLaudixxon niestety faceci są czasem straszni:D

Kaha powodzenia w nauce.....

Gosiamat ja do higieny intymnej używam pharmaceris mama, jest genialny, po białym jeleniu bym się zadrapała na amen bo jest zbyt zasadowy...

Tren ludzie też patzą na mnie jak na dinozaura, że pewnie wpadka, a ja bardzo wyczekiwałam mojego bąbelka....nie cierpię tych spojrzeń.....

Ivon gratuluję dla małego...

Lalki powodzenia na badaniach...ja też się budzę w nocy strasznie, z jakimiś panicznymi lękami...

MAggie do pęcherza polecam żuravit...mam nadzieję, że już nie wróci, po seksiorku możesz aplikować sobie żel provag...

Cześć Dziewczyny.

Lalki i Tren powodzenia z morfologią i glukozą. Tren daj też znać jak usg.

Maggie 2205 jak dobrze, że wszystko ok z szyjką.

Jolka 6621 jaki dobry wynik glukozy.

Klaudixxon gratuluję kopniaków

Kaha91 nic się nie przejmuj poprawką. Na pewno zdasz. Niektórzy wykładowcy po prostu z zasady lubią oblewać.

Pycia17 jak też przytyłam 9 kg, ale lekarz nic mi nie mówił, że to za dużo.

milusia83 ja też uwielbiam jak jest ciepło, ale na pomorzu to aż tak często się nie zdarza. Tak naprawdę może były ze 2 dni bardzo ciepłe. Zazdroszczę ułożenia główkowego. Też bym już tak chciała to bym była spokojniejsza, ale moja córcia na razie główka do góry.

Wczoraj zaliczyłam wizytę u dentysty i okazuje się, że będę musiała zrobić 2 ząbki ale dopiero za miesiąc. ehh
Dzisiaj wstałam chyba lewą nogą. Humoru coś brak. Do tego źle się czuję. Chyba pierwszy raz od dawna, aż tak kiepsko.
Do tego mam postanowienie, że robię porządki w domu, żeby z wszystkim zdążyć przed porodem. I tak powolutku sobie wszystko układam. Tylko mój mąż opóźnia pracę :)- bo czekam od 2 dni na przestawienie szafek. Gdybym nie była w ciąży to chyba sama bym przestawiła, żeby zrobiło mu się głupio:):):)

Chciałam się Was jeszcze podpytać jak u Was nastawienie do karmienia piersią? Ja bym bardzo chciała, bo za pierwszym razem karmiłam tylko ok m-ca. Potem wylądowałam w szpitalu z powikłaniami poporodowymi i tak się skończyło moje karmienie. Tym razem bardzo zależy mi na tym, żeby się udało. A jakie Wy macie podejście do tego tematu?
pozdrawiam i miłego popołudnia życzę.

Ivon ja tak do pół roku karmiłam, dłużej nie ogarniałam moich wyjazdów, odciągania mleczka, jak dzieciaczki zostawały z tatusiem na dzień.....tym razem też tak

Milusia no ja bym sobie basen rozłożyła, ale są dwa takie małe szkodniki, co to nie usiedzą tylko piaskownica-basen non stop kursują i nim się woda nagrzeje troszke to już zamiast wody jest błoto i pozostaje się taplać jak prosię:-) poza tym w domku chłodniej...
ja na szczęscie zawsze mówiłam, ze chcę mieć 4, wiec etap "ale dlaczego?" w sensie, że to jakieś nienormalne jest chcieć mieć wiecej niz dwójkę dzieci już dawno za mną i odpukać chyba tylko 1 babka pytała, czy to wpadka... ostatnio nawet znajomy małza, stary bezdzietny kawaler miał do niego pretensje, ze 4 miał mieć, a tu tylko 2:-):-)

Ivon Basia piękne imię!

co do karmienia to jakoś sobie nie wyobrażam nie karmić, jednak to mega wygodne jest, zwłaszcza do tego 4 mca jak dziecku nie mozna nic innego podać, typu słoiczek, zupka itp tylko trzeba wodę kombinować o odpowiedniej temperaturze, bawić sie z tymi butlami, wyparzaniami/sterylizacja, majątek na mleka wydawać, no bo w końcu na wszystkim można oszczędzać, ale nie na jakości mleka, które jest jedynym pokarmem takiego maluszka i inwestycją w jego przyszłe zdrowie, do tego często moze uczulać, moi np nie mogli bebika jeść, momentalnie ich wysypywało... a tak to cyc zawsze przy sobie, zawsze ciepły, resztek wylewać nie trzeba, wyparzać też nie, no i skład chyba najlepszy jaki może być dla maluszka.

aneta pewnie że są jakoś się da radę :) gdzie czujesz ruchy swojego małego? chodzi mi o część brzucha:D nisko czy wyżej?

ewka84 fakt nie byłabym sobie gdybym wszystko zdała w 1 terminie :D

ivon17 chciałabym karmić min. do 6 miesiąca :) ale co będzie to zobaczymy :) jestem pozytywnie nastawiona i z tego co położna mówiła to jak się chce karmić to się będzie miało pokarm itp:)

milusia a co ty kupowałaś w tej aptece internetowej? :D

złożyłam dzisiaj pracę 5 osób jednak się uzbierało więc jeśli tylko zlozymy indeksy do 20stego obrona bedzie;) jutro poprawa, w czwartek kolos z wykladow i zobaczymy, dobrej mysli jestem tylko chęci do nauki brak:D
tak sie dzisiaj schodzilam ze nogi do dupska wchodzą do tego brzuchol bobolewał. Jasio się strasznie wierci! mogłabym cały czas go czuć :D TAK mi się to teraz podoba :D
co do syfu w domu to w pokoju małego mamy mnóstwo kartonów i reklamówek z rzeczami dla niego, w dużym ful moich notatek do nauki itp:D posprzątam po obronie :D i małego pokój będziemy robić w lipcu, kupimy meble złożymy i wtedy zrobię pranie i wszystko poukładam :)
czas mi tylko strasznie szybko leci, tydzień za tygodniem tak na prawdę. Coraz bliżej żeby przytulić maluszka :D

Pycia17 chodziło mi o jakąś dziewczynę z Twojej rodziny, bo cos pisałaś, że przez wagę były problemy przy porodzie... Chyba, że coś źle przeczytałam

reklama
kaha91 ruchy czuję różnie, raz w linii pępka a raz jakby pod brzuchem :-)
A właśnie co do ruchów to od kiedy trzeba je liczyć ?

Jeśli chodzi o karmienie to chciałabym bardzo piersią. Po pierwsze mega wygodne, po drugie zdrowe dla dzidziusia. Mleko zawsze podgrzane i od razu ze smoczkiem :-)
Któraś z was pisała o truskawkach - u mnie właśnie w piekarniku placek ucierany z truuuuskawkami i kruszonką :D Jeszcze 10 min i będę się zajadać hihi.

Do góry