reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Pycia, kaha powidzenia!
Tren będziesz miała usg zeby się dowiedzieć kto mieszka w brzuchu?
Co do pogody a raczej temperatury to jestem baaardzo zadowolona. Przynajmniej można normalnie funkcjonować i nie puchne. Pamiętam w 2011 w maju mialam praktyki na studiach i było codziennie ok 30 i wiecej stopni na termometrze! Nie kuscie tymi truskawkami bo swoich jeszcze nie mam a do sklepu ja nie chodzę tylko T. I to po południu po pracy więc już nie ma takich rarytasow.
Poleguje jeszcze na łóżku Ale czas wstać i robić obiad. Dzisiaj zapiekanka z mięsem mielonym ziemniakami cukinią i marchewka.
Miłego dnia:)

reklama
Cześć Wszystkim! Wczorajsze popołudnie spędziłam na warsztatach pod nazwą Planeta Dziecko. Były to wykłady z dietetykiem, polozna, psychologiem, ratownikiem medycznym. I na koniec w ramach reklamy próbki kremów, proszków dla niemowląt, smoczek itp... udało mi się wygrać hihi płyn do higieny intymnej. :-)
Dzis bylam u położnej. Zrobiła ze mną wywiad. Sprawdziła bicie serduszka :-) i kazała się dokładnie dowiedzieć o położeniu Maleństwa, żeby przygotować plan porodu. Jutro wybieram się na badania ... glukoza 75g przede mną.... miłego dnia !

Hej dziewczyny, ja dzisiaj gina odwiedzam popołudniu i wyniki muszę pokazać z glukozy
Zrobiłam barszcz z botwinki, pychotka
Na20taliii ta glukoza nie jest taka zła, powodzenia

Ale jestem wściekła:crazy: czekałam godzinę w kolejce u dentysty a przed samym wejściem wchodzi inna babka mówię jej, że teraz ja a Pani z recepcji na to, że moją wizytę odwołali bo przyjmuję dzisiaj inny dentysta niż ta do której chodzę, chcieli mi wmówić, że dzwonili do mnie, napisałam skargę do NFZ to jest nieludzkie, żeby bez informowania odwołać wizytę kobiecie w ciąży co ma w kartotece wpisane, że są zęby do leczenia. Na mój termin przyjęli za to inną pacjentkę prywatnie. ehhh

Dziewczyny powodzenia u ginow i dajcie znac co i jak. Kołtunek zrelacjonuj o co chodzi z tymi kluciami bo co jakis czas tez mnie męczą choc ja głownie jelita obwiniam.

Moja mała od 3 dni bardziej aktywna jest, pewnie rośnie i ruchy coraz wyraźniejsze.

Wczoraj u przyjaciół mój M kilka godzin zajmował sie ich 11 miesięczna córeczka aż ta zasnęła w jego ramionach... Ja leżałam na kanapie, obserwowałam i cieszyłam sie jakim bedzie troskliwym tatusiem. Aż sie wzruszyłam .... ach te hormony ;)
hej rzadko zagladam tutaj bo brak czasu ale tez mnie drecza klucia, ja je odczuwam po prawej stronie czasem nie daje mi to spokoju i sie przez to stresuje nawet jutro chciałam isc do internisty bo jezeli chodzi o sprawy ginekologiczne to jest wszystko ok i synus sie dobrze rozwija

Witajcie dziewczyny:) Ale mam na forum zaległości :( Trzymam kciuki za wasze wizyty u lekarzy. Byłam dzisiaj na krzywej cukrowej- jutro będą wyniki. Badanie nie jest złe- przyszłam o 9.30- nikt mnie nie chciał przepuścić a ludzi z 12 osób, pani pielęgniarka mnie poznała i wpuściła poza kolejnością. Ale znieczulica na korytarzu totalna. Miałam połowkę swojej cytryny - pani zrobiła napój- wypiłam jednym łykiem- pycha :) Najgorsze to godzinne czekanie- ale do pzrejścia. Powiem wam że boję sie o ten moj cukier( taką mam ochotę na niego w ciąży) bo po śniadaniu do tej pory tak mi sie znowu słodkiego chciało ze zjadłam już loda w czekoladzie i właśnie wcinam nutellę. Wczoraj nie jadłam nic słodkiego i tak mnie ssie. Odnośnie łożeczka zdecydowaliśmy sie na ten zestaw: 17cz LOZECZKO BIALE SZUFLADA MATERAC POSCIEL HAFT (5123980506) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

na20talii powodzenia na glukozie !:)

pycia17 ale żałosna sytuacja!!!!;/

joasik01 powiem szczerze świetny zestaw! sama się zastanowię nad zakupem tego:)
cenowo wydaję się być korzystnie:)

Dzejka usg moze bede miala na nastepnej wizycie. Dokladnie dowiem sie jutro. A jak nie to chyba prywatnie gdzies pojde, bo ta niewiedza mnie denerwuje.

co do truskawek.. juz w ogrodzie mam swoje tyle ze zielone. Niech bedzie troche slonecznie to mi dojrzeją i sie objem :)

zaraz na teakwondo ze starszym. Mlody nie idzie bo go reka po wczorajszym szczepieniu boli. Niby.. bo na rowerze chce jezdzc i juz sie do kolei wybierał. No ale matke ma bez serca.. skoro na trening nie to i na rower nie.

reklama
Tren a na co się szczepiliście? u nas dalej nie ma szczepionek dla 5latka, może po wakacjach będą... no sama radość!

Pycia koniecznie składaj skargę, bo to jest przegięcie z tym lekarzem!

Maggie powodzenia na wizycie!

Kaha i jak poszło?

Joasik to widze że nie ja jedna zajadałam glukoze słodyczami:-)

na20talii to faktycznie się obłowiłaś, a nie jest jeszcze za wcześnie na sprawdzanie położenia dzidziunia? mnie się zdaje, ze to sie dobrze po 30 tc sprawdza, na razie to tam fikołki odchodzą...

agusiaczek miło Cię widzieć, co u Ciebie?

Do góry