reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

a wszystko dobrze czoraj mialam wizyte u stomatologa i bez znieczulenia sie nie obeszlo bo nie zatruło mi calkiem zeba, przedwczoraj mialam połowkowe moj Ksawery rozwija sie prawidłowo wazy 479g, dziewczyny pisały cos o tych kluciach tez takie mam strasznie mnie one denerwuja .....a tak pozatym zmagam sie z nocnymi bolami bioder

reklama
Joasik01 fajny zestaw :-) tez patrzyłam na ten komplet, tylko że ja zwracam uwagę żeby ochraniacze miały zdejmowana poszewke i możnaby to prać.

Gosiunia łóżeczko fajne tylko zwróć uwagę na lukę między łóżeczkiem a szuflada. Są na allegro takie łóżeczka tylko bez tej luki, dzięki czemu nie będzie wchodził tam kurz.

Agusiaczek30 mnie też męczą bóle bioder:-(

kaha91- u mnie po bananie po 10 minutach jest ssanie w żołądku, więc już ich unikam
maggie2205- moja koleżanka ją znała, straszna tragedia :no:

Aali_- moja kuzynka ma taką kołyskę. Mały ma 5 miesięcy i nadal w niej śpi :tak:

pycia17- u mnie też krwawienie z dziąseł, raz mniejsze, raz większe, ale od jakichś 2 tygodni się utrzymuje

Dżejka- narobiłaś mi smaka tą zapiekanką! Daj przepis :-)

pycia17- jakie chamstwo! ludzie to ostatnie świnie :wściekła/y: też bym pisała skargę na Twoim miejscu

joasik01- fajne łóżeczko! Nie martw się, moja kuzynka potrafiła w ciąży zjadać kilo krówek jednym ciągiem codziennie, przytyła tylko 12 kg i żadnej cukrzycy nie miała ;-)

A ja byłam dzisiaj na zakupach w Krk. Kupiłam 2 pary butów-dla mamy :-D i dla siebie wybrałam torebkę, a kuzynka z okazji zbliżających się imienin mi ją kupiła! Ostatnią torebkę kupiłam sobie chyba 4 czy 5 lat temu, a do tej pory mi służy i jest w dobrym stanie, więc jakaś zmiana w końcu mi się należy :-D Wkurzyłam się na m. Trochę źle się czuję, słabo mi jakoś i brzuch boli, a mały strasznie dzisiaj dokazuje, a ten nie zajmie się nim nawet przez 10 minut, bo on musi łóżko skręcić i koniec kropka :wściekła/y: Dziewczyny, czemu niektóre z Was robią tak wcześnie badanie glukozy? Przecież to się robi między 24 a 28 tygodniem, a widzę, że i w 22 niepełnym już niektóre robią. Nie boicie się zafałszowania wyniku? Ja czekam z badaniem do skończonego 25 tygodnia, czyli zrobię gdzieś w okolicach 25+3. Jakie macie dawki zapisane? 50 czy 75g?

Joasik01 fajny zestaw :-) tez patrzyłam na ten komplet, tylko że ja zwracam uwagę żeby ochraniacze miały zdejmowana poszewke i możnaby to prać.

Gosiunia łóżeczko fajne tylko zwróć uwagę na lukę między łóżeczkiem a szuflada. Są na allegro takie łóżeczka tylko bez tej luki, dzięki czemu nie będzie wchodził tam kurz.

Agusiaczek30 mnie też męczą bóle bioder:-(
to pozostaje nam tylko czekac do porodu :)

No więc byłam u mojej gin w końcu i tak:
- dzidzia waży 600g! Lekarka mówi, że wszystko jest okey z jej wielkością i że ma bardzo długie nogi przez o waży więcej o_O
- nie czuje ruchów dzidzi bo mam łożsko na przedniej ściance, które je tłumi dwa dzidzia jest spokojna
- mój skok wagi o 2kg z dnia na dzień, potem 1 kg z dnia na dzień to efekt tego że rypła mi tarczyca w górę z 1,6 na 2,3!!!!
- poza tym wszystko wygląda okey, sprawdzała mi szyjkę bo ostatnio brzuch mnie bolał 2 dni i się okazuje że szyjkę mam 4,1cm o_O nie wiem skąd mi się wcześniej wzięło 2,5...a ból brzucha to efekt nerwów bo się mocno wkurzyłam i mnie brzusio bolał:(
- cukrzycowe HbA1c mam na poziomie 5,4 także dobrze:)

Połówkowe mam w sobotę więc dowiem się coś więcej, ale raczej powinno być wszystko okey. Dziwi mnie tylko, że dzidzia tyle waży no ciekawa jestem co powiedzą mi w sobotę.

Ja też już po wizytce wszystko ok na szczęście, mała rośnie dobrze, łożysko wysoko
Klaudixxon spora ta Twoja córcia, jak tak długie nogi ma moze będzie modelka z niej ;-)

Wiecie co a ja dzisiaj w biedronce doznałam bardzo miłego zaskoczenia. Pani kasjerka spojrzała na mnie i mówi proszę sobie przejsc do przodu pani jest w ciązy, są na tym świecie jeszcze jakieś miłe osoby :-)

Ostatnia edycja:
Klaudixxon, Agusiaczek, Maggie gratuluję udanych wizyt!

u mnie ciągle jeszcze brzucha nie widać, pielęgniarka na glukozie popatrzyła na skierowanie że od gina i coś gadałyśmy o kretyńskim skądinąd systemie polegającym na czekaniu na wynik cukru na czczo z laboratorium przed podaniem glukozy zamiast zmierzyć glukometrem i od razu dawać ten syf... coś mi takiego ględziła o bezpieczeństwie podania tak dużej dawki "bo pani chyba jest w ciąży, tak?", dziś spotkałam wścibską sąsiadkę, chwilę mnie próbowała przesłuchiwać co u kogo w rodzinie sie dzieje, ale brzucha nie zauważyła...

Jolka też się zastanawiałam, czy to aby nie za wcześnie, ale ostatecznie to dr mi zleciła, sama sobie takiego terminu robienia glukozy nie wymyśliłam, a zafałszowania się nie boję, raczej to badanie to formalność... gratuluję udanych zakupów

Tren a na co się szczepiliście? u nas dalej nie ma szczepionek dla 5latka, może po wakacjach będą... no sama radość!

Tezec, krztusiec, blonnica i na jezyk polio. MMR nadal odwlekam. tzn O byl zaszczepiony na nią jak mial 3 lata wiec skoro przypominająca jest co 4 lata wiec mamy jeszcze rok spokoju.

Jolka torebka po takim czasie to się jak najbardziej należy! Może nawet nie jedna! A faceci to właśnie tacy są! Mój też jest dla nas dobry i kochany ale żeby jakieś okazywanie uczuć czy jakieś uslugiwanie z racji ciąży to raczej nie ma na co o liczyć. do sklepu po zachcianki o północy nie pojechaby. U mnie też gin powiedział ze da mi skierowanie po 24. I nie wiem jaką dawkę dostanę. Zapiekanka B. Dobra wyszła wrzucę jutro do kulinarnego. Generalnie B. Lubię gotować i wymyślać ale teraz to rzadko szaleje. No i zakupy robi T. Więc same podstawowe rzeczy.
Klaudixon duży już dzidziuś. Jesteś pewna ze poleciała Ci ta tarczyca? A z nia to nie jest tak ze w 2 trym. Może być do 2, 5? Ja w lutym też mialam chyba 1, 6 a na pocz Maja coś ok 2, 5 ale gin nic nie powiedział. Chyba kupie sobie chociaż wodę z jodem w 1 trym piłam a teraz już nie.
Ewka U mnie nie ma szans brzucha ukryć brzucha, hehe ale rozczarujesz sąsiadkę jak się dowie ze urodziłam a ona nic nie wiedziała.

reklama
Dżejka w ciąży TSH można mieć maks do 2,5 dlatego moja gin stara się abym miała wynik TSH do 2 maks. U mnie co miesiąc robię morfologię krwi, moczu i TSH. Nawet na normach z wyników badań mam napisane że TSH w ciąży ma być maks do 2,5. Niby w normie się mieścisz, ale ja bym porozmawiała z gin o zwiększeniu dawki leku, mi moja teraz dorzuciła w pt/so/ne euthyrox 75 + 25 dodatkowo. I po 3 tygodniach mam sprawdzić i przyjść na wizytę.

Do góry