reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Dam znać jak moja siostra urodzi i u niej sprawa zzo sie rozstrzygnie. Warunkiem zzo są właśnie zrobione wcześniej badania i opinia anestezjologa w szpitalu w którym chce sie rodzic.
Co do wyprawki ja jeszcze nic nie kupiłam, ubranka pewnie będę na początek miała po siostry małej ponieważ 3 miesiące różnicy bedą miedzy naszymi dzidziami. Już wiem ze wózek wezmę z bebetto ponieważ znajomy tam pracuje i ma spore zniżki to nam załatwi. Łóżeczka oglądałam na Allegro już za 600 zł można wziąć fajny zestaw z pościelą materacem i akcesoriami.
O misiu szumisiu sie naczytałam i tez koniecznie dołącze go do zakupów.
Dzieki za przywitanie ;-) bo już długo sie zbierałam żeby do was dołączyć.

reklama
Hej :)

Ja się ostatnio mało udzielam, bo i czuje się nienajlepiej niestety. Ironia losu jest to ze w czw miałam wizytę i czułam się wyśmienicie, a w sobotę się zaczęło... masakrycznie boli mnie krocze. Chodzę jak kaczka dosłownie ;-) a najgorzej jest jak leze i chce się przekręcić na drugi bok lub wstać z łóżka, wtedy dosłownie umieram :-( no i nie wiem czy to normalne, bo wszystko mi sie tam rozciaga czy powinnam znów dzwonić do gin... a nospa na ten ból nie przynosi ulgi, bo to kości bolą...

Koltunek kiepsko z ta szyjka, że tak szybko się skrocila o 2 cm. Dobrze, że masz spory zapas, moja ma 34 mm i tez się boje ze zacznie się skracać.

Kaha dobrze ze zmieniłaś lekarza, ten wydaje się być sensowny :-)

Co do dentysty - ja niestety noszę aparat ortodontyczny, choć w lipcu mam mieć sciagany juz. Plus taki ze stale kontroluje zęby. Ale zauważyłam że dziąsła mi zaczęły krwawic, do tego zeby się ruszają... mam nadzieje ze nie przedłuża mi leczenia ze względu na to.

Kamcis witaj :-)
Co do Zzo ja nie mam zdania, to moja pierwsza ciaza wiec doświadczenia tez żadnego, ale dobrze ze poruszacie takie tematy, to się poedukuje ;-)

My wakacje tez sobie odpuszczam w tym roku, bo i ja nie najlepiej się czuje i kasa przyda się na rzeczy dla Fifiego. W przyszłym roku sobie odbijemy :-)

Pozdrawiam wszystkie mamuśki!

Anula09 my łączymy się z Wami odnośnie wypoczynku na RODOS ( rodzinne ogródki działkowe ogrodzone siatka) właśnie wróciłam ledwo żywa bo sądziłam pomidorki i ogarnialam ja troszkę bo ostatnio zaniedbana:) ale to chyba ze względu na pogodę:)

Lady Agnes współczuję samopoczucia i bóli :( odpoczywaj i trzymaj się jakoś:*

ja bym z chęcia pojechała na wakacje... ale dla malucha trzeba kupić mebelki no i jeszcze nie mam na nowym gniazdu mebli w dużym pokoju, też chcemy kupić zanim maluch się pojawi na świecie..
może uda się na weekend jechać w góry ale też wątpie. Jedynie zostają wycieczki. :)
będziemy odkładać żeby za rok jechać nad morze na 10 dni z maluchem:) zobaczymy jak będzie:)

przejrzeliśmy właśnie rzeczy które już mamy dla jaśka i spisaliśmy co potrzeba dokupić :) pocieszające że z ubranek potrzeba nam tylko kilka bodziaków na 62 i grubsza czapeczka na jesień :) a tak same duże rzeczy i kosmetyki dla malucha:)
planujemy powoli kupować proszki, płyny jak coś zauważymy w promocji :D

a pytanie do doświadczonych mamusi ile potrzeba pieluszek jednorazowych w tym najmniejszym rozmiarze?

Ja tam wogóle nie myślę o wakacjach bo i tak mam leżec, na ogród wyjdę tylko moich wakacji.

Dzięki dziewczyny za wsparcie, staram się być dobrej myśli choć dziś mam skurcze od rana mocne i trochę mi cięzko :(. Mój M wierzy, że będzie dobrze jak ja mu zazdroszczę tego optymizmu...

Ledy agnes - współczuje bólu, trzymam kciuki aby jutro było lepiej
Kaha - ja bym za dużo nie kupowała bo po pierwsze dziecko może mieć uczulenie na konkretną markę lub tobie będą np. nie pasować. Kupie 2, 3 paczki i tyle. Zawsze M może podjechać i kupić
Kamcis - z tym ZOO to nie tak prosto z tego co wiem bo w wielu szpitalach nie dają tłumaczać się brakiem anestezjologa i nic nie zrobisz...

Kamcis- co do zzo położna mi mówiła żeby brać jak najbardziej, mówiła że owszem poród może trwać nieco dłużej ale przynajmniej nas nie boli. Podobno u mnie w szpitalu nie ma z tym problemu ale to się dopiero okaże :-)
kołtunek- wszystko będzie dobrze odpoczywaj a ja trzymam bardzooo mooccnooo kciukiii za Was:wink::wink:
Ufff skończyłam już segregowanie ubranek trochę mi się z tym zeszło, ale teraz wiem na czym stoje. A więc w rozmiarze 56 brakuję mi ze trzech bodziaków z krótkim rękawem ze trzech z długim, pajacy tak z 5sztuk, a w rozmiarze 62 brakuje mi sweterka ;-) no i w rozmiarze 68 i 74 mam już trochę rzeczy ale to idzie na razie do piwnicy :-p

O zoo slyszalamo sporo niegatywnych opini, od samego położnika. Faktycznie mniej boli, ale przez to ze kobieta nie czuje skorczy poród trwa dłużej i wcale nie jest tak kolorowo jak by się mogło wydawać. Lekarz zachęcał do zainteresowania się o co dokładnie chodzi z zoo zęby potem nie zdziwic się na saki porodowej ;)

Koltunek Twoj M ma rację, musi być dobrze :-) Ja ze skurczami miałam już tydzień spokoju a teraz znowu się pojawiły, na szczęście rzadziej i póki co mniej bolesne.

reklama
Kołtunek mądrego masz meza to go słuchaj, musi być dobrze, innej opcji nie ma!

Lady Agnes trzymaj się! oby jak najszybciej bóle minęły!

ja bym nie szalała z tymi najmniejszymi pieluchami, tego newborna sobie odpuszczę, moje dzieci z tych więksiejszych... kupię paczkę tego 2 rozmiaru, a póżniej się będę martwić, tzn pan tata niech się martwi, ja np nie lubię pampersów, śmierdzą mi toitoiem...

dobrze zrobione zzo nie znosi bólu całkowicie, sprawia tylko że staje się on do wytrzymania, a poza tym skurczy porodowych nie da się przegapić nawet jakby nie bolały...

Do góry