reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

gosiunia1993 mi się podoba ten miś żółwik co kiedyś linka wrzucałam.. nowy drogi ale może kupię używanego a jak nie to może jakaś dobra ciocia kupi :D hehe

jolka6621 u mnie dzisiaj botwinka :D
a co do truskawek nie jestem w stanie je na nic przerobić bo co kupię to wszystkie zjadam.. po prostu ochoty na truskawki w tej ciąży jest niesmaowita bo kiedyś zjadłam trochę i miałam zachciankę zaspokojoną :D

tulka co do wyprawki ja przystopowałam bo sporo rzeczy kupiłam na początku, butelki dwie dostałam w szkole rodzenia więc wydatek mam z głowy :) avent dostałam i drugą nie pamiętam jaką :) dzisiaj z małżem przejrzymy co mamy i w czwartek jedziemy do koleżanki, mówiła że ma sporo ubranek do wydania i żebym sobie przyjechała:)

a ja sobie dzisiaj znowu pospałam do 9 :D lubię takie dni.
niesttey od rana u mnie wiercą i kłują schody od klatki bo będą poszerzane.. dobrze że mam fryzjera na 13 :D
ugotuję zupkę i jadę a po drodzę zajrzę do ccc może kupię buty na obronę :)

reklama
Ja dziś tez idę plombować zęba, malutką dziurka się na szostce zrobiła i wolę to teraz zrobić niż jak będzie masakra i jeszcze będę kamień ściągać z zębów bo ostatnio to rok temu był ściągany.
Ja na glukozę jadę w sobotę, tez się boję jakiś wymiotów bo nie jem słodyczy i nie słodze nic więc to będzie makabra ale już kiedyś robiłam to może tym razem dam rade :-)

Co do wyprawki to nie mamy jeszcze nic. A czas ucieka i pasuje zacząć się rozglądać.

Kurcze zaczęłam trochę puchnąć :-( a tu całe lato przed nami.

olasec powodzenia u dentysty:) ja ząbki wyleczyłąm i pójdę dopiero po porodzie:D

ja gotuję pierwszy raz botwinkę, ciekawe czy wyjdzie:szok:

Cześć dziewczyny zazwyczaj na bieżąco śledzę forum mimo ze się nie udzielam :-) mam termin na 8.09 u nas będzie dziewczynka Ada. Widzę ze jeszcze żadna z nas nie poruszała tematu porodu ze znieczuleniem zewnotrzoponowym które do końca 2015 roku jest bezpłatne w ramach NFZ. Lekarze u nas w Częstochowie bardzo niechętnie o tym informują. Jak jest w waszych miastach ? Czy któraś z was miała może już to znieczulanie lub sie stara by jej lekarz wpisał je w kartę ciazy. Moja siostra rodzi najprawdopodobniej w ta sobotę i wychodziła sobie to znieczulenie na NFZ w 28 tyg ciazy, choć lekarz nie zachęcał by je brała wręcz odradzał ze może przedłużyć poród. Po załatwieniu wszelkich formalności ( skierowanie, badania , anestezjolog , wpis w kartę ) lekarz powiedział ze bardzo dobrze ze je sobie wzięła ponieważ po co ma sie męczyć. Chciałabym poznać waszą opinie na ten temat. Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka przyszłym mamusiom:-D

witaj Kamcis
ja się jeszcze nad tym nie zastanawiałam.
Będę rozmawiać o tym z moją położną która będzie przy porodzie i wtedy zdecyduje czy brać czy nie:)
ale lekarza też zapytam na następnej wizycie o to:)

Kołtunek kiepska sprawa z tą szyjką :-( może tak się dzieje bo swoją naturalną masz bardzo długą i wszystko stopniowo przygotowuje się do rozwiązania? leż, leż i tylko leż! leżenie może zdziałać tu cuda ;-)

Olasec u mnie puchnięcie również się zaczęło :angry: czytałam, że powinno pomagać leżenie na lewym boku. na razie nie zaobserwowałam efektów. do tego na udach zrobił mi się taki tłuszcz! tylko boczek kroić... zawsze moja waga i figura była w normie, nie należę ani do szczupłych, nie miałam nadwagi. a teraz nogi mam jak balony :/

zaobserwowałam również problem z moczem... czuję, że pęcherz mam pełny a siusiam parę kropli

kołtunek- kontroluj sobie szyjke. ja mam naturalnie krotka i tez ja bede kontrolowac co 2 tyg

olasec- ja dzis kupiłam taki stojak z umywalka+przewijak a ponizej 2 półeczki na pierdoły. za 20 zł wiec sie ciesze ale nie liczac ciuszkow ktore dostałam od znajomej to tez nie mam niccc. i coraz czesciej mysle o kupowaniu wyprawki powoli bo jak pozniej mi sie skroci szyjka i bede miec rygor leżenia to nici z zakupow...
co do dentysty-moja trauma ale tez bym musila sie wybrac

dziewczyny ale mnie dzis krocze boli z pachwinami. tak jak w 19 tc ohh umieramm. do tego zawraca mną jak najwiekszym pijakiem

Jolka6621- wyszło mi że mam 15,60 mg/dl a norma jest do 10mg/dl, u mnie dziś na obiad pomidorowa :-D

Ja dzisiaj wstałam o 12 :szok: i biorę się zaraz za segregowanie ubranek bo jak byłam teraz u rodziców to dostałam od cioci bardzo duzo ubranek mniejszych i tych na przyszły rok więc muszę teraz poukładać i część do piwnicy wynieść. Dostałam też huśtawkę maty edukacyjne karuzele na łóżeczko leżaczek laktator podgrzewacz do butelek dwie butelki jedną tommee tippee a druga avent smoczek więc trochę już tego mam i tyle kasy w kieszeni zostanie ;-) Pewnie w czerwcu kupimy łóżeczko no i do sierpnia myślę że już wszystko będę miała :-D
Nie dość że ja idę do szpitala 8 czerwca to mój M idzie 2 czerwca na operację bo ma zerwane mięśnie podłopatkowe i też będzie leżał ze trzy dni ale dobrze że udało mu się teraz bo pierwszy termin miał na początek września.

Dziewczyny co do wizyt u dentysty to wiedzcie ze w czasie całej ciazy oraz połogu leczenie zębów także kanałowe jest za darmo w ramach funduszu. Dopłata jest jedynie do wypełnienia wg cennika lekarza. Byłam ostatnio i mnie poinformował lekarz bo nie wiedziałam o tym, a chodzę prywatnie. Może którejś z was może sie to przydać. Dzięki kaha za przywitanie.

reklama
Tulka u nas wyprawka ubraniowa niemalże cała. Większość rzeczy dostałam od siostry a resztę dokupię. W czerwcu kupujemy wózek :), później dokupi się kołyskę (łóżeczko mamy) i całą resztę wyprawki.
kołtunek waga bardzo ładna i nie tylko syna :)
Kamcis kurczę ja też się zastanawiam nad ZZO, ale sama nie wiem. Jakie warunki trzeba spełnić aby dostać takie znieczulenie? Ja w ogóle słyszałam, że nie we wszystkich szpitalach jest taka możliwość
kasiaam może masz zapalenie pęcherza?

Macie jakieś plany na wakacje? Ja chciałabym gdzieś pojechać w lipcu może na tydzień, tak żeby odsapnąć trochę od tych całych przygotowań :)

przemyslenia mamy...

Do góry