reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

reklama
tulka ale masz dużego dzidziusia :D a jak Twoja waga? przytyłaś coś? i co ze ślubem przełożyliście? ale pech normalnie..

aneta1991 na prenatalnych 5maja mi go tylko zważyła to 320g. :) to był 20 tydzień. Co do czucia się jest różnie.. dokuczają strasznie stopy:( no i zauważyłam że jak chodzę to boli brzuch ale to bardziej pęcherz bo mam parnie na niego bo mały ułożony nogami w jego stronę i kopie :( a jak u Ciebie? zmienił Ci się termin porodu? Bo u mnie cały czas utrzymuje się 24 wrzesień.

kasiaam spokojnie ja też nie dostałam jeszcze wiadomości a udzielam się sporo:) ta grupa dopiero się tworzy więc spokojnie myślę że dołączymy do niej;))

atagaa gratuluję wizytki!:)

jezu ale mam dzisiaj lenia! trochę się pouczyłam, ale miałam dość to sobie poszłam na zakupy na jutro na obiadek :D na 18 mam szkołe rodzenia.. któraś mnie pytała gdzie chodzę o ile dobrze pamiętam to kaludixxon? zapisałaś się ?

tulka ale masz dużego dzidziusia :D a jak Twoja waga? przytyłaś coś? i co ze ślubem przełożyliście? ale pech normalnie..

U mnie młody w 19 tyg ważył 250 gram, a teraz juz prawie 600. Troszkę się przestraszyłam, ale gin mówil, że jest w normie, a termin z usg wylicza mi na 2.09 a z om na 4.09, więc waga małego chyba oki. No hjasne, że przytyłam tyję jak głupia, a wcale dużo nie jem, bo mam taką zgagę, że spać nie mogę i gaviscon nawet nie pomaga.... A przytyłam już ponad 10 kilo i boję się co będzie dalej. Nigdy w życiu tyle nie ważyłam, i noga mnie strasznie boli, bo chyba nie radzi juz mojego dupska i bebola, hehe. Bardzo się już teraz pilnuję i wieczorem absolutnie nic już nie jem.
Ślub przełożony, po złamaniu tydzień leżął w szpitalu, operacyjnie skręcali mu nogę, do tej pory musi cały czas trzymać ją uniesioną do góry, bo inaczej strasznie boli. A ja się cieszę z drugiej strony, bo od początku chciałam wziąć ślub jak już malutki będzie na świecie, ale on się uparł. Termin przełożyliśmy na sierpień przyszłego roku. Mały będzie miał już roczek, to chyba o wiele lepsza opcja, no i mam nadzieje, że się trochę "wylaszczę" do tego czasu i będę miała taka kieckę, jaką będę chciała, a nie jedyną jaka pomieści mój brzuchol:-D

tulka to poważne złamanie. Możesz się pilnować z jedzeniem ale się nie głodź bo to nie wskazane w ciąży:) lepiej zjeść mniej albo owocka jakiegoś:)
.. spokojnie sobie za rok weźmiecie ślub;)
a Ty o siebie zadbasz po porodzie:) myślę że będzie tutaj grupa wsparcia walki z kg po ciąży :D teraz najważniejszy jest twój maluszek;)

O nie kochana głodzić się nie zamierzam , ale wieczorami u mnie jedzenie chyba nie wskazane, bo nawet po wodzie mam gigantyczną zgagę, jak już się położę, więc wieczorne nie podjadanie wyjdzie mi tylko na zdrowie:tak:

Cześć dziewczyny. Jestem nowa na tym forum, ale czytam Was już od pewnego czasu. Mam na imię Kasia i ok. 30 września powitam na świecie mojego pierwszego dzidziusia. Jak się pewnie domyślacie z nicku damy mu na imię Michał.

Mam do Was pytanie odnośnie immunoglobuliny - Rhophylac 300. Mam krew A Rh-, a mój mąż B Rh+. Czy u Was na wizycie ginekolog wspominał o możliwości podania immunoglobuliny w 28 tygodniu ciąży? Będziecie robiły sobie ten zastrzyk?

Czytałam dużo opinii i zdania są podzielone, większość uważa, że jest to niepotrzebne w pierwszej ciąży. Do tego dochodzi jeszcze duży koszt "szczepionki", nie pamiętam dokładnie, ale chyba w granicach 200-400zł. Istnieje minimalne ryzyko, że jeśli maluszek będzie miał krew po tacie i jakimś cudem przeniknie ona do mojej, to może to skutkować m.in. chorobą hemolityczną, czy nasiloną żółtaczką. Dodam jeszcze, że na chwilę obecną nie mam przeciwciał we krwi.

atagaa nie ma jak dobre wieści z rana :-)
kaha91 ja byłam w 19t6d i dzidziuś ważył już 380g :-) czytałam, że teraz już dzieci rosną różnie, swoim tempem. Mam nadzieję, że nie urodzę chłopca giganta hehe. Ja mam codziennie lenia. Coś pościemniam i tak mi leci do powrotu męża z pracy :) Co do terminu to bez zmian :) Efekt sylwestrowej nocy hehehe :-D

tulka ja również myślałam, że to zwykłe złamanie. Powrotu do zdrowia dla narzeczonego ! :)

Kasia-Michaś
ja nie umiem ci pomóc..

Kasia - Michaś - ale po co teraz chcesz brać zastrzyk? mi dali dopiero po porodzie jak się okazało, że synek ma grupę krwi taty. Oczywiśćie zastrzyk bezpłatnie w ramach NFZ
Atagaa - super ;)
Tylka - mnie też się wydaje, iż slub po narodzinach maluszka będzie lepszym rozwiązaniem. Nie ma tego złego... :-)

Dziewczyny- napisałam, ze faktycznie ucięło mi kilka osób z listy i proszę się upominać, jeśli ktoś nie dostał wiadomości priv. Przepraszam, ale ja też mam swoje życie i małe dziecko i nie jestem w stanie sama nagle wszystkiego ogarnąć i przeczytać 340 stron forum i sprawdzać, czy kogoś nie ominęłam. Napisałam do adminek wczoraj, żeby dodały jeszcze kilka osób, one też nie siedzą na bb 24/7 więc trzeba czekać. Jeszcze raz piszę, skoro ktoś udziela się często na naszym forum i nie dostał linku to proszę się przypomnieć,a nie od razu mieć pretensje, że się jest wykluczonym. Przepraszam, mam dziś zły dzień i chyba dzisiaj tutaj już się nie udzielę. Amen :-p

reklama
cześć Kasia:)

aneta1991 mówisz sy;westrowa noc:D ciekawe kiedy my malucha zrobiliśmy :D hehe
też syn u Ciebie?

jolka6621 spokojnie nic się nie derwuj:) ja czekam cierpliwie na wiadomość :):)

Do góry