reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Ale co gorsza mam skłonności do żylaków i zastanawiam się czy mogę jakieś tabletki na to brać

ja w pierwszej ciaży miałam z tym duuzy problem, w 2 już brałam cyclo 3 fort i było lepiej, teraz też biorę od 9 tc przez to zapalenie, normalnie włącza się leczenie koło połowy ciaży, ponoć ma wzmacniać naczynia, a jak będzie gorzej to mam zmienic na venoruton forte, ale to wszystko po konsultacji z lekarzem. tak sama z siebie to możesz przypilnować zeby Ci wit C nie brakowało i ewentualnie profilaktyczne rajstopy/pończochy uciskowe

lalki
jeśli masz brzuch miękki to myslę, ze coś sobie naciągnełaś albo dorobiłaś się zakwasów jakis, teraz intensywnie tam się wszystko rozrasta, ale zawsze to lepiej skonsultować z lekarzem, będziesz spokojna zawłaszcza że wyjazd planujesz...

Tren
oj bido Ty Ciągle na tą szafę czekasz... trzymam kciuki, żeby się wreszcie udało! wszystkiego najlepszego dla O!

Ananka gratuluję ruchów!

co do kapieli to się nie powinno, zwłaszcza ciepłej, ale ja też nie mogę wytrzymać i raz na 2-3 tyg się złamię, tyle, ze akurat u mnie ginekologicznie wszystko ze stali, raczej trudno o czasie lokatora wyeksmitować:-)

jak chodzi o ciaże bez komplikacji to tu jest miejsce dla wszystkich i tych, które maja problemy i tych które przechodzą ją idealnie! niestety życie jest niesprawiedliwe, ale jak będziemy mieć maluchy to też tak będzie, jedne beda wstawać w nocy raz lub dwa i radosne i wypoczete beda się chwalić postępami dziecka, a inne co godzine i będą przemęczone szukać tylko kolejnego specyfiku na kolki... także dziewczyny nie przejmujcie sie tylko piszcie i o tych spokojnie przebiegających ciazach i o sprawach pozaciażowych:-)

co do grup/wątków i facebooka to wydaje mi się, ze naturalnym rozwojem na razie jest jakaś grupa/wątek tutaj, koło porodu bedziemy już mieć do siebie na tyle zaufania, ze pewnie wymienimy sie jakimiś namiarami typu tel/fb, a za jakiś rok pewnie pójdziemy na kawkę w realu zobaczyc te słynne i urocze Wrześniusiątka:-)

coś jeszcze miałam pisać, ale macica za bardzo móżg uciska ehhh

ależ mi po wczorajszym usg ulżyło, to teraz już spokojnie czekam do końca i stresować sie zacznę dopiero po terminie jak nie będzie chciał synuś wyłazić:-) w sumie to dzis mi mija połowa, ta lepsza juz za mna i teraz zaczynam się cieszyć każdym dniem bez jakis specjalnych niedogodnosci...

reklama
Witam się i ja o poranku. Nie wiem jak jest u Was ale ja ostatnio słabo sypiam. Mam jakieś dziwne sny i wszystko mi przeszkadza.
Tak sobie myślę, że może się stresuję usg połówkowym i problemy ze spaniem. Pierwszą ciąża była jakaś bardziej wyluzowana, a w tej pomimo braku problemów (jak na razie) jakaś cała w nerwach. Może to dlatego że dość długo się staraliśmy, aż w końcu zaskoczyło. :-)

Ja też urządzilam sobie małą pracownię na poddaszu i tak ćwiczę też myślałam że z tego mojego zapału to nic nie wyjdzie a maszyna pójdzie w odstawke Ale metoda prób i błędów coś wychodzi:) za taki ręcznie robiony kocyk chcą ponad 100zł mi wyszło mniej plus satysfakcja zrobienia czegoś samej:) kolory wyszły bardziej chłopięce a dopiero 11 mają mamy polowkowe i zobaczymy dla kogo ten kocyk:)

Zazdroszczę wam dziewczyny umiejętności szycia, ja to nawet skarpetki nie umiem zacerować :no: więc o uszyciu czegoś dla " ktosia " nawet nie myślę. Ale to prawda że jak się coś samemu zrobi to jeszcze bardziej cieszy.

Malina świetny kocyk! Fajne kolory no i metki..... może zrobisz coś na sprzedaż dla cioci z bb?? kocyk/ rozek albo 2 czapeczki małą i dużą? bo ja też czekam na drugą córkę.

Tren lepiej już?

kołtunek strasznie Ci współczuję wiem co przeżywasz....u mnie tez gorszy dzień boli i leżę.

Marzena no właśnie bardziej wkurz brak informacji i krętactwo niż powiedzenie prosto w oczy jak jest.

Ciuchów mam sporo a z zakupami tez wstrzymuję się do wakacji.

Dżejka chętnie bym uszyla tylko czasu mało praca dom dziecko:) szycie to dorywczo i raczej dla siebie niż na sprzedaż:)

no właśnie wróciłam na bb bo sobie przypomniałam, ze miałam o kocyku pisać, a Ty Malina już tu:-) super Ci wyszedł i wcale nie wydaje mi się chłopiecy!

podziwiam Was za ten zapał do szycia, ja kupiłam maszynę dawno temu, małż pare razy ją użył ale takie dooperele typu skrócenie spodni i stoi na strychu łapiąc kurz...

Fajna
może byc od stresu, ale może być też tak po prostu, u mnie różnie, dzis pierwsza chyba noc w tej ciaży kiedy ani razu nie wstawałam do klopa, normalnie cud, ale od 6 oczywiscie na nogach...

Gabrielke- a ja słyszałam, ze można brać kąpiel, ale nie gorącą i max. 15 minut. Sama czasami biorę i w pierwszej ciąży brałam i wszystko było ok ;-) ale wiadomo, że trzeba uważać

malina2312- śliczny kocyk! gratuluję :-)

Marzenaw13- chamskie zachowanie ze strony tej kobiety :no: nie rozumiem czegoś takiego. Co to za problem napisać Ci, ze dostała lepszą ofertę?

Kurcze, wstałam z lekko przytkanym nosem i kłuciem w lewym uchu. Teraz jest niby lepiej, ale ucho jeszcze czuję. Mam nadzieję, że to nie zapalenie ucha :szok: bo to ponoć paskudne jest

reklama
Dziewczyny... tragedia normalnie :( dziś od 8 przyjechała ekipa z montażem sypialni... Całe szczęście że mój mąż jest w domu... wstałam o 7:40 zjadłam śniadanie, wypiłam herbatę i po 10 minutach przyjechali do montażu. Mi się w sekundzie zrobiło niedobrze... ;/ w domu tłok bo wnoszą te meble a ja przy nich na środku korytarza się zwymiotowałam . . . ! ! ! Już nie miałam wymiotów długo a tutaj nagle taka niespodzianka i to jeszcze przy tych facetach :( wstyd jak... Ale mąż mi od razu pomógł, posprzątał a ja rytułał wymiotny dokończyłam w WC :( teraz się strasznie czuje. Mdłości mam od tych wymiotów... Masakra totalna :(

Do góry