reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Część dziewczyny. Jestem na forum pierwszy raz ale szukam wsparcia. Jestem w 3 ciąży i tym razem muszę zrobić amniopunkcje. Czy któraś z Was jest po takim doświadczeniu? Gratuluję Wszystkim Mamom udanych bada. Usg 11-14 tydzień.

Witaj Katarynka. Ja niestety nie pomogę, bo to moja 1 ciąża i nie miałam takich badań ale tu na forum jest podforum ciąża, poród, polog i tam jest cały wątek o amniopunkcji, myślę ze tam najprędzej otrzymasz wsparcie i informacje od mam, ktore robily takie badanie. Mam nadzieje, z wszystko będzie u Ciebie dobrze :-)

reklama
Witajcie kochane wrześniówki :-)

Krótko o sobie : kończę 30 lat w tym roku, to moja druga fasolka (pierwsza ciąża niestety okazała się ciążą pozamaciczną jestem po wcięciu jajowodu :-() z małżeństwem jesteśmy ponad 3 lata i tyle się staraliśmy o cud. Niestety każdy lekarz mówił co innego, dlatego też korzystaliśmy z in vitro które niestety się nie udało ( pierwsza próba) po tym zaraz zaszłam w ciążę naturalną ale niestety pozamaciczną co skończyło się operacją. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo po pierwszej miesiączce od operacji zaszłam znów w ciążę tym razem prawidłową. Jestem najszczęśliwszą osobą na świecie :-). Jesteśmy po badania prenatalnych na których wszystko wyszło dobrze, dzidzia rośnie zdrowo co mnie mocno raduje.

Od 7 tygodnia ciąży walczę z mdłościami, które zaczynają ustępować co mnie też mega cieszy, bo bywało ciężko. Oprócz tego spanie ale to większość z was na pewno dobrze rozumie :-).

ja mialam usg genetyczne a na to wlasnie mowia prenetalne tylko ze ja nie mialam z krwi

Ja wiem co to prenatalne, na czym polega i serio.. nie trzeba mi tlumaczyc jak matołowi. Mialam badanie genetyczne Ja i moj mąz. Do dziecka sie nie dotykali, nic na usg nie patrzyli.Pobrali nam krew i tyle.

ta pogoda mnie dobija. dziś jak w listopadzie.

Kurcze chyba schizowanie mi się udzieliło... ostatnie USG miałam 04.03.2015 wydaje mi się, że było to wieki temu.
Z cytologi wyszedł mi stan zapalny do podleczenia więc dostałam tabletki pierwsze mi nie pomogły drugie działają super.

Jednak ostatnio sprzątałam dom łącznie z piwnicą nie wiem co mi odbiło, stwierdziłam że póki jestem na chodzie ogarnę mieszkanie. I pod koniec dnia bolało mnie podbrzusze tak lekko okresowo, więc się położyłam odpoczęłam i było okey. Troszkę mnie czasami jakiś jajnik zakuje, czasem mnie coś okresowo zaboli. I jakoś nie mogę się doczekać na USG ponieważ boje się czy z mikro groszkiem wszystko okey.

I jeszcze teraz coś mnie łapie bo wszyscy chorzy dookoła, chociaż siedzę w domu to w sklepie nie wiem czy ktoś chory koło mnie nie stoi. Czosnek wcinam, imbir z herbatą i w sumie mam nadzieję, że się to nie rozwinie.

Klaudixon ja jak przeforsuje sie, za duzo pochodze, czy podzigam to tez wieczorem kluje mnie jakby na okres. po odpoczynku jest ok. A co do chorób. U nas panuje grypa i jelitówka.

reklama
Klaudixxon to chyba normalne takie bóle. Ja tez jak mam bardziej aktywny dzień to trochę boli. Ale przechodzi po odpoczynku.

Ja mam takie pytanie, bo to moja 1 ciąża i troszkę swiruje.
Zauważyłam ostatnio ze bardziej się poce. Czy to normalne? W sumie nie ruszam się zbyt wiele, a czuje mokro pod pachami. Może to problem z tarczyca? Nigdy się nie leczylam na nią a w grudniu badalam tsh i było 2,46 lekarka mówiła ze niby ok, ale czy nie powinnam zbadać go jeszcze raz teraz w ciazy?

Do góry