reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Część dziewczyny. Jestem na forum pierwszy raz ale szukam wsparcia. Jestem w 3 ciąży i tym razem muszę zrobić amniopunkcje. Czy któraś z Was jest po takim doświadczeniu? Gratuluję Wszystkim Mamom udanych bada. Usg 11-14 tydzień.

Witaj Katarynka. Ja niestety nie pomogę, bo to moja 1 ciąża i nie miałam takich badań ale tu na forum jest podforum ciąża, poród, polog i tam jest cały wątek o amniopunkcji, myślę ze tam najprędzej otrzymasz wsparcie i informacje od mam, ktore robily takie badanie. Mam nadzieje, z wszystko będzie u Ciebie dobrze :-)

reklama
Witajcie kochane wrześniówki :-)

Krótko o sobie : kończę 30 lat w tym roku, to moja druga fasolka (pierwsza ciąża niestety okazała się ciążą pozamaciczną jestem po wcięciu jajowodu :-() z małżeństwem jesteśmy ponad 3 lata i tyle się staraliśmy o cud. Niestety każdy lekarz mówił co innego, dlatego też korzystaliśmy z in vitro które niestety się nie udało ( pierwsza próba) po tym zaraz zaszłam w ciążę naturalną ale niestety pozamaciczną co skończyło się operacją. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo po pierwszej miesiączce od operacji zaszłam znów w ciążę tym razem prawidłową. Jestem najszczęśliwszą osobą na świecie :-). Jesteśmy po badania prenatalnych na których wszystko wyszło dobrze, dzidzia rośnie zdrowo co mnie mocno raduje.

Od 7 tygodnia ciąży walczę z mdłościami, które zaczynają ustępować co mnie też mega cieszy, bo bywało ciężko. Oprócz tego spanie ale to większość z was na pewno dobrze rozumie :-).

ja mialam usg genetyczne a na to wlasnie mowia prenetalne tylko ze ja nie mialam z krwi

Ja wiem co to prenatalne, na czym polega i serio.. nie trzeba mi tlumaczyc jak matołowi. Mialam badanie genetyczne Ja i moj mąz. Do dziecka sie nie dotykali, nic na usg nie patrzyli.Pobrali nam krew i tyle.

ta pogoda mnie dobija. dziś jak w listopadzie.

Kurcze chyba schizowanie mi się udzieliło... ostatnie USG miałam 04.03.2015 wydaje mi się, że było to wieki temu.
Z cytologi wyszedł mi stan zapalny do podleczenia więc dostałam tabletki pierwsze mi nie pomogły drugie działają super.

Jednak ostatnio sprzątałam dom łącznie z piwnicą nie wiem co mi odbiło, stwierdziłam że póki jestem na chodzie ogarnę mieszkanie. I pod koniec dnia bolało mnie podbrzusze tak lekko okresowo, więc się położyłam odpoczęłam i było okey. Troszkę mnie czasami jakiś jajnik zakuje, czasem mnie coś okresowo zaboli. I jakoś nie mogę się doczekać na USG ponieważ boje się czy z mikro groszkiem wszystko okey.

I jeszcze teraz coś mnie łapie bo wszyscy chorzy dookoła, chociaż siedzę w domu to w sklepie nie wiem czy ktoś chory koło mnie nie stoi. Czosnek wcinam, imbir z herbatą i w sumie mam nadzieję, że się to nie rozwinie.

Klaudixon ja jak przeforsuje sie, za duzo pochodze, czy podzigam to tez wieczorem kluje mnie jakby na okres. po odpoczynku jest ok. A co do chorób. U nas panuje grypa i jelitówka.

reklama
Klaudixxon to chyba normalne takie bóle. Ja tez jak mam bardziej aktywny dzień to trochę boli. Ale przechodzi po odpoczynku.

Ja mam takie pytanie, bo to moja 1 ciąża i troszkę swiruje.
Zauważyłam ostatnio ze bardziej się poce. Czy to normalne? W sumie nie ruszam się zbyt wiele, a czuje mokro pod pachami. Może to problem z tarczyca? Nigdy się nie leczylam na nią a w grudniu badalam tsh i było 2,46 lekarka mówiła ze niby ok, ale czy nie powinnam zbadać go jeszcze raz teraz w ciazy?

Do góry