reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

MałaMi1984- no to super :) ja mam wizytę dopiero 18 lutego i już się doczekać nie moge :) też mam taką nadzieję że nie będzie im się śpieszyć :) daj znać po wizycie :D

reklama
Hej kochane, u mnie czas zapycha, mulenia mam straszne, zwłaszcza wieczorem, wzdęcia również, ale to wina niestety progesteronu, który wariuje......Czasami jestem tak senna, że o 22 zasypiam na siedząco, później ekspresowy prysznic i jakoś do przodu....Mam już umówione usg połówkowe na 24 lutego...stresuję się bardzo....

Madzialena mam nadzieję, że rodzice zarówno Twoi jak i TWojego będą szczęśliwi, no i, że do Twojego mężczyzny w końcu dotrze, że będzie tatą.....Odnośnie pomysłu, to może jakieś buciki dla noworodka schowaj maleńkim pudełeczku z kartką na dzień babci i dziadka:)

Ania Beata, a dlaczego lekarz nie dał cI zwolnienia? Chyba żartujesz sobie? Gdyby mnie lekarz nie dał zwolnienia to otwarcie kazałabym mu podpisać dokument, w którym bierze na siebie pełną odpowiedzialność i jest przekonany, że moja praca (stres, wyjazdy) nie zagraża mojej ciąży,

Viola1988 ja też się bardzo marnie czuję

Mari73 takowego "rogala" posiadam i nie wyobrażam sobie życia w zaawansowanej ciąży bez niego:)

Tulka14 godzinne nocki w ciąży? znowu nie do pomyślenia, powinnaś już być na L4, ból głowy miałam w pierwszej ciąży i myślałam, że zwariuję...

Mari73 ja mam Motherhood i nie wyobrażam sobie innej, wcześniej miałam jakieś dziadostwo z allegro, które się spłaszczyło, a ta przetrwała tyle miesięcy, że hej

AniaBeata miejmy nadzieję, że się wchłaniają...

Panna Anna najważniejsza fasolka i tego się trzymamy:)

Ewka84 zdrówka dla synka!

Ursa 89 z tym pulsem to różnie bywa, może nawet dochodzić do 150 w tym czasie, u moich kluseczek wcześniejszych puls w tym okresie wynosił 147 i była to super norma:) przecież dochodzi stres mamy podczas wizyty, adrenalinka i stąd takie wahania...

Anula schizy ciążowe to miałam w pierwszej ciąży, non top, jak muliło to niedobrze, jak nie muliło to też niedobrze...

Gosiunia1993 skoro też masz aż tak trudnie godzinową pracę to może równiez pomyśl o zwolnieniu, tym bardziej, że źle się czuejesz...

MałaMi ja w ósmym tygodniu miałam mega wzdęcia, teraz brzuszek wrócił do normy...TAk jak Jolka pisze, będę musiała zakupić leginnsy:)

Anulka tak bardzo bardzo mi przykro:(:( nie piszę, że wiem, co czujesz, ale staram się "wczuć" i też serce mi pęka...bądź myśli, że następnym razem się uda, że będzie dobrze.....trzymaj się ciepluchno, ściskam bardzo bardzo bardzo mocno....

milusia83- bardzo bym chciała, ale niestety pracuję u siebie i nie mogę iść jeszcze na zwolnienie ;/ będę chciała jak najdłużej pracować a później znajdę jeszcze jednego pracownika :) jakoś dam radę chodź czasem jest ciężko ale mam nadzieję że to zmęczenie i mdłości mi niedługo miną i że będę miała siłę na pracę :D

Hej Kochane, ja juz po wizycie. Wszystko ok. Dzidzia ma prawie 0,5 cm ;-) serduszko bije, chociaz nie slyszalam bo gin mowila ze trzeba by bylo do tego uzyc jakies droppera a to nie jest wskazane w tak wczesnej ciazy... ale na usg wyraznie bylo widac pulsujace serduszko. A gin sama byla w szoku ze tak szybko. Termin z OM na 26 wrzesnia, z usg 2 dni wczesniej. Takze jestem uspokojona narazie i szczesliwa.

Ursa 89 z tym pulsem to różnie bywa, może nawet dochodzić do 150 w tym czasie, u moich kluseczek wcześniejszych puls w tym okresie wynosił 147 i była to super norma:) przecież dochodzi stres mamy podczas wizyty, adrenalinka i stąd takie wahania...

Ale nigdzie nie jest powiedziane, że przezyją tylko te dzieci które miały w 6 tygodniu puls 120 uderzeń na minutę za to jest powiedziane, że spośród tych dzieci które miały puls 120 na h jedynie 3,5% nie dożyło własnego porodu. Więc absolutnie teorie naukowe nie podważają Twoich teorii i na odwrót ;)

Dziewczyny,zaczęłam krwawić. Czekam u lekarza w kolejce. Zaraz wchodzę, ale to inny lekarz niż tamten. Chciałam potwierdzić diagnozę i skonsultowałam się z innym.

Milusia polowkowe na 22 lutego? Chyba za wcześnie na polowkowe.

Dziś mnie podkusiło i oglądałam program "porody" i oczywiście płakałam jak się dzieci rodziły, bo nie mogę się doczekać kiedy przytule moje słoneczko, na które tak czekamy.

Milusia polowkowe na 22 lutego? Chyba za wcześnie na polowkowe.

Dziś mnie podkusiło i oglądałam program "porody" i oczywiście płakałam jak się dzieci rodziły, bo nie mogę się doczekać kiedy przytule moje słoneczko, na które tak czekamy.

reklama
Olasec ja ostatnio plakalam na filmiku i porodzie owiec! OWIEC! Słowo daje co ta ciąża z mózgiem robi. Inni studenci musieli pomyślec, że coś jest ze mną nie tak :p

Edyta strasznie się cieszę :D Świetne wiadomości :)

Ania_Beata trzymam mocno kciuki! Musi byc wszystko ok!

Do góry