reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Mnie też się podoba Lila :) mam małe pytanie do dziewczyn które badają szyjkę, jaką macie teraz szyjkę?
Pytam bo mam okropne bóle brzucha a jak rano badałam szyjkę to była nisko i średnio twarda i zamknięta, martwię się czy jest ok wszystko

Ostatnia edycja:
reklama
Witam nowe koleżanki :) Ja dzisiaj miałam przymusową pierwszą wizytę na dyżurze, bo miałam lekkie plamienia. USG ok, jest ciąża :-), podobno nie mam się niepokoić, tylko brać duphaston. No i oszczędzający tryb życia. Z dolegliwości - tylko senność i zmęczenie..

Acha, i też piłam alko nie wiedząc jeszcze o ciąży (bo któraś z Was o to pytała). Nie wpadam w panikę, teraz odstawiłam wszystkie używki i jestem dobrej myśli :happy:

cześc dziewczyny,
a ja miałam na dziś tak ambitne plany, a dosłownie ścięło mnie z nóg i dopiero wstałam:]

anulka-ja szyjki nie badam,więc nie wiem:/

matosia- a to witam w klubie, jak też w korpo;/
witam nowe wrześniówki, mam nadzieję, że wszystkie dotrwamy bezproblemowo do końca, a potem będziemy mogły podziwiac nasze maluchy.

an_ulka, matosia - ja też w korpo i jutro już normalny dzień pracy plus poranne badania więc ok 10 h poza domem ;) ale pocieszenie jest takie, że koleżanka z pracy, która jest obecnie w 3 miesiącu pracuje już tylko 4 h dziennie, bo tak prawo pracy mówi, że kobiety w ciąży nie powinny pracować dłużej niż 4 h przed komputerem. Nigdy u nas tego nie respektowali, ale jest nowa menadżerka i nastąpiła zmiana w tym temacie.

Szyjki też nie badam, w czw idę do lekarza więc może cokolwiek się dowiem.

Boli mnie lekko brzuch, ale nie cały czas. Senna też jestem. Ale dzisiaj zaliczyliśmy dwa zimowe spacery z psem więc mam prawo ;)

Szyjki nie badam i jestem zdania, że skoro nie jestem lekarzem, to i tak mogłabym sobie nieodpowiednio zbadać, więc mi to nie potrzebne. W pierwszej ciąży moimi pierwszymi objawami był ból brzucha, jak na okres i mega senność. Aktualnie mam delikatny ból i nic więcej :) senność jest, ale to przez nieprzespaną noc, bo mały ząbkuje. Ale nie ma się co cieszyć za wcześnie, bo te konkretne objawy to pewnie za jakieś 2-3 tygodnie mnie dopadną. W pierwszej ciąży od 7 tygodnia do samego końca miałam zgagę i wymioty punktualnie od 12 w południe do wieczora:eek:

anulka88k ja badam szyjkę choć teraz z ostrożnością bo lepiej jej nie ruszać za bardzo na początku i mam nisko i raczej miękką. Ale zaczęłam badać od niedawna i nie jestem pewna czy tak jest jak mówię, ale napewno mam nisko.

A co do objawów to męczę się bardzo i trochę mnie ciągnie w dolebrzucha ale to nie jest ból tylko takie smędraczenie.

Widzę że Lila popularne imię. Jak tylko zobaczyłam 2 kreski to czułam że bedzie Lilianna :) Wszyscy mi mówią że bedzie chłopak ale ja czuja mam że dziewuszka :)

an_ulka korpo to niestety wysysacz energii

mari73 u mnie nie ma opcji abym pracowała 4 godziny przy kompie i 4 poza bo poprostu cała moja praca opiera się na pracy przy komputerze, a na cztery godziny zgodzą się, pewnie tylko i wyłącznie jak będę chciała pracować pół etatu i dostawać odpowiednio mniej kasy... takie czasy nastały niestety :( więc już się obawiam jak długo będę wstanie pracować kilka dni w miesiącu po 12 godzin :(

goosiak16 a dla mnie nie Liliana tylko Lila :)

reklama
matosia - u nas w firmie też nie ma innej pracy niż praca przed komputerem, ale właśnie dlatego od jakiegoś czasu zgadzają się żeby kobiety w ciąży pracowały tylko 4 h, a wynagrodzenie normalnie za 8 h, bo nie są w stanie zapewnić na pozostałe 4 h innej pracy. Uważam, że tak powinno być w każdej firmie.

Do góry