reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Witam was! Mam nadzieje ze się do was niedługo przyłącze. Narazie to spóźnia mi się juz trzy dni jutro czwarty jak nie pojawi się. Robiłam test ale nie było dwóch kresek tylko jedna :( zrobię test jutro jeszcze raz. Gratuluję wam kobietki ze wam się udało.

reklama
Ja dzisiaj 8h spedzilam w pracy. W polowie zmiany myslalam ze zasne ... szczegolnie po przetwie czyt. Po tym jak sie objadlam i zaspokoilam swoje zachcianki xd.

Kiedy macie zamiar powiedziec w pracy ze jestescie w ciazy?

Mnie niestety czeka jeszcze przeprowadzka, bo wlasciciel mieszkania, ktore wynajmujemy nie chce zeby mieszkaly w nim jakiekolwiek dzieci... takze musimy zakasac rekawy i szybko cos nowego znalezc.

Ostatnia edycja:
Dziewczynki u mnie wczoraj miałam potworne mdłosci od rana do wieczora, dzisiaj znacznie lepiej :) Ja na szczescie nie pracuje od grudnia bo wyjechalismy za granice i nie wyobrazam sobie, ze moglabym wykonywac swoja prace. Pracowalam w korporacji ciagle szkolenia, kontakt z klientami i spotkania.. caly dzien poza domem. Ufff to teraz sobie odpoczne :))))

natka nas tez czeka przeprowadzka na krotko przed porodem... nic nie zrobimy ! Damy rade :)

Ja jestem na wychowawczym. Nie mam nsjlepszych relacji z pracodawca.. Bede musiała wysłać. List o powrót do pracy i z dniem powrotu dam l4. Bedą wściekli. Ale nie chce tam wracac. Mdli mnie strasznie i musze drzemke w południe. Dobrze że moja córa spi jeszcze w dzień. Bedąc u swojego lekarza rodzinnego jeszcze jak pracowałam i chciałam zajść w ciąże pytałam się o l4 ponieważ miałam prace stojącą i również pare godz. W mroźni. Moj lekarz powiedział ze jak kobieta się źle czuje od samego początku to l4 w ciąży się należy i lekarz rodzinny daje l4. Kobieta w ciąży ma wiele praw teraz . a jak z waszymi umowami? Ja mam na czas nie określony dlatego jeszcze tam "pracuje'

Ostatnia edycja:
U mnie w pracy 2 koleżanki mi bliskie domyśliły się a 1 dziś powiedziałam, ale one nikomu nie powiedzą. W 1 ciąży źle się czułam i szybko powiedziałam i żałowała, wiec teraz kierowniczce powiem jak skończę 3 mc.

Hej dziewczyny przyjmiecie mnie :-). Wczoraj robiłam test to był dzień spodziewanej @ i była druga blada.krecha :-D. Dzisiaj byłam na becie żeby potwierdzic i sprawdzić czy wszystko ok. To moja druga ciąża pierwsza niestety straciłam dlatego teraz trochę świruję :-)
Termin z ovufriend mam na 16 września.
Pocieszam się tym że owulacja była 24. 12 czyli musi być dobrze :-D
Ach i oczywiście gratuluję wszystkim w dwupaku :-)

Ostatnia edycja:
Witam obecne i przyszle mamy. Jestem w 5t i 2 d ciazy nie bylam jeszcze u gin ale robilam testy na bete ktore to potwierdzaja. Kalkulatory internetowe obliczyly termin porodu na 7 wrzesnia.Wizyte mam 19 stego stycznia dopiero i jestem troszke nerwowa chcialabym juz wiedziec czy jest wszystko ok. Mam pcos od 14 lat moje miesiaczki wystepowaly co 3/4 miesiac oczywiscie nie mialam owulacji zawsze bylam bezplodna. W 2013 roku udalo mi sie zajsc w ciaze po kilku latach staran oczywisccie na lekach mam teraz 13 miesiecznego syna. Obecna ciaza jest jakims cudem nie staralam sie o dziecko chociaz mielismy w planach drugie nie przyjmowalam zadnych lekow oprucz ziolek peruwianskich maca . W grudniu pierwszy raz w zyciu zaobserwowalam u siebie bardzo bardzo plodny sluz i od razu zaszlam . Mam do was pytanie w zwiazku z tym ze mam problemy hormonalne a ta ciaza jest bez wspomagaczy martwie sie czy jest wszystko ok nie mam zadnych objawow wogole ani troszke nie bola mnie piersi czy to nie jest jakis zly zwiastun? Ostatnia miesiaczke mialam 1 grudnia test beta hcg 29 grudnia 158,75 a kolejny 5 stycznia 1111,36 czy to jest prawidlowy przyrost?

Natalia13, kazda ciaza jest inna i kazda ma inne objawy. Mnie tez nie bola w ogole piersi, tylko troche mnie sutki szczypia przy dotykaniu, a tak poza tym to nic mi nie jest, zadnych nudnosci, wymiotow. Ja sie nie martwie, bo z synkiem mialam tak samo a ciaza przebiegala prawidlowo. Nie ma co sie martwic na zapas..:tak:
wydaje mi sie, ze twoj przyrost jest dobry, ale warto spytac doktora, umowic sie na wizyte chocby zeby zobaczyl twoj przyrost, na pewno sie wtedy uspokoisz.
ja bety nie robie, bo jeszcze by mnie stresowala ze za malo, ze za maly przyrost, wole pojsc na wizyte za 3 tygodnie z nadzieja ze zobacze serduszko.

Natalia 13 wydaje mi się ze przyrost bety jest jak najbardziej prawidłowy wzrost po 72h powinien być 114% wydaje mi się ze u ciebie jest trochę więcej nawet, wiec nic się nie martw :-)

reklama
Do góry