reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Dżejka dużo spokoju i odpoczynku :):)
kołtunek super że wszystko ok, grzybki wyleczysz i zapomnisz :):)
aneta1991 super się złożyło z jednego rocznika i jeszcze ta sama data :)

Ja dzisiaj odebrałam wyniki badań i wszystko mam w normie :) czekam sobie spokojnie na kolejną wizytę. :)
Dzisiaj mdłości brak,trochę bolą piersi i strasznie chodzę senna..
Ciężko mi się rano podnieść z łożka a to gorący okres bo sesja.. kończę 5 rok na Politechnice. :)
Miłego wieczoru:):)

reklama
u mnie też 5 rok ale administracji i sesyjka w toku a tu mdłości przez całe dnie i to z wymiotami , nie mamy lekko

powodzenia dziewczyny podczas sesji
natka - dzielna kobieta z ciebie, powodzenia

ja cały dzień leże, skurczy mniej :-):-):-):-):-)

a pewnie dwie :D
ja jeszcze w czwartek ostatnie zaliczenie i tydzień ferii. mam zamiar oglądać filmy i czytać książki i nic nie robić :)

Nie nadążam za wami :-) Wieczorami jestem taka zmęczona, że padam na pysk, a w dzień z moim małym łobuzem nie ma opcji siąść przy kompie... Ale staram się być na bieżąco :-)

Natka90 współczuję :-(

Dżejka oby szybko plamienia minęły, trzymam kciuki.

Ewka84 współczuję tego zapalenia :-( Oby 7 dni zastrzyków pomogło.

aneta, kaha życzę zdania sesji na 5 :-)

Witam!

Tak was duzo ,ze jeszcze ciężko mi zapamiętać, kto ma sesję, kto, plami a kto ma grzyby :zawstydzona/y:

U mnie bez zmian zero wymiotów, plamień i skurczy. Jedynie senność i zmęczenie dają znać o tym,ze tam ktoś sobie rośnie.

Ja mam dopiero usg genetyczne na 2 marca więc to będzie 13 tydzień.

Kasssia jaką prowadzisz działaloność, jak płacisz zus, zamierzasz coś kombinować ze składkami? Ja jestem na małym zusie i tak myślę czy by na duży nie przejść i zatrudnić fikcyjnie mamę na pół etatu żeby firma działała a ja na zwolnieniu i macieżyńskim bym była.

Dzisiaj mam badania, mam nadzieje, że wszystko będzie ok, czuje się słabo od tygodnia zauważyłam zmianę, mam milion pytań do lekarki, kochany mąż zafundował mi taxi do lekarza, nie mogę jeździć komunikacją miejską, okropnie to znoszę. Dziewczyny jak zareagowały wasze teściowe na wieść o ciąży, moja teściowa zero radości, nawet nie pogratulowała, moim złym stanem zdrowia jest bardzo zdziwiona, nie rozumie dlaczego do pracy nie chodzę;/ zrobiło mi się bardzo przykro, teraz przynajmniej widzę że teściowa to nie to samo co własna matka....

Witam:)

w końcu siadłam na komputer na chwile, bo z komórki to źle się odpisuje.

Witam nowe mamusie:)

Dżejka trzymaj się cieplutko:)

Ewka84 ja biorę acard i zastrzyki clexane od początku ciąży i pewnie do końca będę brała, nie jest to takie straszne, ale kosztowne niestety:(
a w którym szpitalu chcesz rodzić w Krakowie? Bo ja albo Ujastek albo na Kopernika.

Kołtunek też miałam grzyba:/ i brałan nystatyne dopochwowo przez 10 dni i już jest ok. Problem mam z moczem bo mało pije i mam jakieś bakterie i przerabiam już to po raz któryś:( staram się pić ale po prostu nie mam pragnienia i nienawidzę wody pić, a teraz kiedy mam mdłości to nawet herbata mi nie smakuje:( Bądź dobrej myśli bo grzyby i inne syfy to w ciąży często się zdarza i ważne żeby wyleczyć.

Przepraszam, że nie piszę do każdej z osobna ale nie nadążam:( Ściskam każdą z osobna:)

a u mnie... dobre wieści:), wczoraj byłam w szpitalu i miałam usg robione, żeby potwierdzić czy przegroda jest czy jej nie ma i na szczęście jej nie ma:):):):)
Dzidziuś się rozwija prawidłowo:) tak fikał na usg, że nie mogłam uwierzyć, że Maleństwo mające 2 cm tak się rusza:) Cieszę się bardzo, że jest wszystko wporządku, ale i tak jeszcze się boje, że może coś się stać bo pierwszą ciążę poroniłam w skończonym 13 tygodniu. Ale tym razem na pewno się uda:)

reklama
Pycia17- współczuję teściowej :no: nie cierpię takich babsztylów. Moja jeszcze nic nie wie, nie dowie się, dopóki nie będzie ewidentnie widać, bo może to śmieszny powód, ale raz: rozpowiedziałaby na prawo i lewo, a dwa, brat mojego M od razu by zaczął działać, żeby i u niego drugie było. Jak zaszłam w pierwszą ciąże,to jak się dowiedzieli, to od razu zaczęli starania, więc teraz by było to samo, a później porównywania teściowej, ze ja to taka gruba a druga synowa, to ładnie w ciąży wygląda, to samo po porodzie, mi zostało do dzisiaj, a tamta już 3 miesiace po miała idealną figurę.

Do góry