reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

reklama
Widzę ze wszystkie dostosowujemy się powoli do bycia mamami i wstawania w nocy :) mojemu małemu szkrabowi dziś się noc z dniem pomyliła i od 3 o 6 rano nie chciał spać...
Wczoraj byliśmy na sesji zdjęciowej i na pierwszym spacerku a dziś mieliśmy wizytę u neonatologa. Po wyjściu ze szpitala w zeszły wtorek zawzielam się, odstawiłam mm i dawałam tylko cyca i są efekty, młody w 9 dni przybrał 300g, wiec się najada a u mnie pokarmu coraz więcej, suty juz mniej bolą i chociaż nie do końca jeszcze dobrze chwyta pierś, to jest i tak już dużo lepiej :)
Także jak któraś ma problemy z laktacja - nie poddawajcie się! Laktator, przestawianie maleństwa jak najczęściej, dużo pić i jest szansa ze pokarm się pojawi :)

Co do pępka u nas odpadł równo po tygodniu

Dziewczyny jak długo krwawilyscie po porodzie SN? U mnie raz jest krew raz jej nie ma... nie wiem czy powinnam się martwić ze coś nie tak czy to normalne

heja :)
Lady ja po pierwszym porodzie krwawilam ok miesiąca. potem coraz to mniej krwiste bylo. Po drugim przez 2 tyg i czysto bylo. a teraz?? dziś minał 15 dzien a u mnie juz nie krew, ale podpaska musi byc, bo na wkladke to za duzo tego leci.

Moja Panienka dziś tez w nocy miala jakis bunt. az 3 razy sie budzila. Jak na nią do czesto.

wczoraj obzarlam sie truskawek... zapomnialam ze karmie cycem i ze truskawki przy 2 tygodniowym bobasie to niekoniecznie super pomysl. No ale.. zacmienie umyslu wcale mnie jeszcze nie opuscilo :) mam nadzieje ze jej nie zaszkodzą.jak chlopcy byli mali i byl sezon moglam je jesc.. ale oni mieli wtedy troszke wiecej niz Blanka.

wczoraj byla u nas tez pediatra. skierowanie na bioderka dostałysmy.

Agnes u mnie macica już we wtorek była obkurczona, brzuch juz nie boli jak karmie czy odciągam i w sumie czasem pojawi się odrobina świeżej krwii ale tak generalnie to odchody już mam brązowe jak kawa z mlekiem i bardzo ich mało, chodzę w zwykłych podpaskach a czasem mam wrażenie że i wkładka by wystarczyła. Na noc zakładam podkład ale tylko dlatego że nie bardzo odczuwam jeszcze parcie na mocz a jak wstaje w nocy to leci samowolnie ale juz i z tym jest lepiej :) u mnie po dwóch butlach z mm nastąpił przełom, pokarm aż mi na koszule wyciekł, odpoczęłam odstresowałam się że cyce puste i zrobiły się pełne, odciągnęłam pełne 50ml, mały śpi, zaraz siąde odciągne na zapas i normalnie powiem wam że komfort psychiczny że jednak jak bedzie pusto to dam mm jest mi bardzo potrzebny, mniej stresu i od razu więcej mleczka :)

heja :)
Lady ja po pierwszym porodzie krwawilam ok miesiąca. potem coraz to mniej krwiste bylo. Po drugim przez 2 tyg i czysto bylo. a teraz?? dziś minał 15 dzien a u mnie juz nie krew, ale podpaska musi byc, bo na wkladke to za duzo tego leci.

Moja Panienka dziś tez w nocy miala jakis bunt. az 3 razy sie budzila. Jak na nią do czesto.
Tren ja nie eliminuje niczego z diety tzn oczywiście bez alkoholu itp ale nie patrze czy jajka czy mleko czy czekolada, wsuwam wszystko i nic małemu nie dolega więc jest gites.

Aneta, u mnie też harce ale od 5 aż do teraz. Przed chwilka usnal.
Za to ja mam robotę - wszystko obsrane, ubranka, przewijak, 2 pieluchy tetrowe i 1 flanelowa, moja koszula i szlafrok... plus prześcieradło w naszym łóżku, na które ulał, ładne pranie się zebrało ;)

Natalia i widzisz mleczko jest, niedługo Kubuś nie będzie z butli tylko z cyca ssal :)

Lady agnes z praniem masakra ja codziennie cos musze wlaczyc:-)

Aneta ja sie zastanawiam na.pewno nie szczepie na rotawirusy. Moze pneumokoki ale to 1200zl..

reklama
Agnes mi pediatra powiedziała tak że pneumokoki i rota dobrze wykupić reszte olać a potem ospa i świnka ewentualnie bo sama choroba groźna nie jest ale powikłania są okropne teraz

Do góry