reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

pycia moja mała też by ciągle wisiała na cycku. co najgorsze nie spi wgl w dzien :( nie mam jak zjesc nawet.. tylko karmie i nic wiecej
dziewczyny a dokarmia ktoras malenstwo sztucznym?

reklama
U mnie już trochę lepiej z tym karmieniem mała przynajmniej w dzień trochę śpi ale i tak jak nie śpi tm wisi na cycku. Mała dziennie tyje ok 19 gram a norma to ok 25 gram ale wróciła juz do wagi wyjściowej i ma już 3340 czyli nie mamy się martwić.

Ja mam mało pokarmu jak mi się uda z obu piersi 30 odciągnąć to sukces, ciągam te cycki jak śpi żeby uzbierać mu na porcję no to teraz 50ml sie udało z czego 40 ml zjadł, już troszke lepiej mi sie karmi nadal boli ale chyba hartujemy się tylko nie wiem czy to cycki czy psychika mocniejsza ale walczymy o ten pokarm. Przybrał ale niewiele w sumie nie miał kiedy skoro od wczoraj mam w ogóle pokarm bo wcześniej nic a nic. No i nareszcie zrobił mi kupki dzisiaj, już trzecia jest w drodze i to nie smółkowa tylko taka z pokarmu, ulgę odczulłam bo to znaczy że je i wszystko działa jak należy :) Piersi w stanie opłakanym niestety.

Kaha nakladki ma m z canpola. Mam mi kupila pierwsze z brzegu. I nie sa tak twarde jak smoczek, wiec zeby z cyca przez nie lecialo musi bobas popracowac troche.
A zeby bylo fajniej. Blanka nie lubi butelek. Za szybko dla niej z niej leci.

Smoczka dajemy. Inaczej wisiala by na cycku calą dobe. nie zeby jesc. Zeby pociumkac troche.

Dziewczyny moj Krzys pieknie ciąga i cały czas chce siedziec na cycu. W nocy pięknie spi i dwa razy wstaje. Ale punkt 6 pobudka i do 20 siedzi na cycku z przerwa 3 h na drzemke. Wtedy juz brakuje mi mleka. I maly sie denerwuje. Ale kup robi tyle ze nie mogę nawet go przewinac bo wszystko jest zakupsztulone. Moim zdaniem za duzo moj maly je. Brzuch az mu sie wylewa. A jak waszych pociech pepuszki? U Nas juz trzeci tydzien twardo siedzi ;/ jest czerwony i zaczynam sie przejmowac :(

Paulus u mnie dalej pepek jest ale my dzisiaj dopiero pierwszy tydzien.

Koktunek jak dlugo po.cesarce nie mozna cwiczyc,wspolzyc ito? Tak samo jak po sn obowiazuje nas 6tyg?
Jak jest z noszeniem ciezszych rzeczy??

hejka
u nas mały sajgon... cycki mnie bolą, tyłek jeszcze też. Mała rządzi jak chce nami :) Młody za to histerie odstawia - kocha siostrę ale żąda uwagi wielkiej i o wszystko płacze - wczoraj stwierdził że skoro my mamy Matylde to on chce pieska... lol
Położna była już dwa razy. Pępuszek odpadł w piatek ale jeszcze krewka podchodzi, pierwsze kąpiele za nami a niedługo pierwszy spacer.
:)

reklama
U nas pępuszek odpadł w 18 dobie. :-) Chyba zaczynam się w końcu przyzwyczajać do tej całej sytuacji. Nie chodzę już jak zombie ! :-D Mały przespał mi prawie 5 godzin w nocy !!!!!! Cuuudownie się czuje hehe. Po ostatniej wizycie kontrolnej +200g na wadze. Ja już wróciłam do wagi sprzed ciąży - myślałam, że będzie gorzej. :tak: Zabieram się za lepienie pierogów ruskich - trzymajcie się ! :rofl2:

Do góry