reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

hejka
melduje się, że padam na ryj...
Nie spałam od wczoraj bo mam skurcze co 10-14 minut a reszty brak. Spać nie mogłam i nic robić konkretnego też. Pojechałam rano na pobranie krwi i mąż jutro odbierze i może zdążę zadzwonić do tej mojej ginki przed jej urlopem.
Od dziś miałam ostawić Luteinę, ale odstawiła się sama od wczoraj. Mimo aplikowania jej głęboko, na długość całego tego patyka z pudełka po 3-4 skurczach wypadała... Moja szyjka to twardziej i na ostatniej wizycie miała jeszcze dalej 3cm więc za szybko to ona pewnie nie puści. Z tego co tak się gapię na wasze suwaczki to ja chyba będę zamykać peleton porodowy.
Zaliczyłam jeszcze z młodym alergologa i ręce mi opadły bo po roku kuracji na alergie pani dr stwierdziła, że to chyba jednak katar przeziębieniowy. Jak wróżka - że niby na jakiej podstawie - kocham takie diagnozy. Do podawania Sambucol i lizaki do ssania i coś do nosa. Stówka w aptece na dziady, które nie pomagają... ehh nie wiem co robić. Nie mam siły na szukanie pomysłu na razie.
Jedyne co z tej mojej bezsenności wyszło to uszyłam sobie z dzianinki dwie pary półśpiochów dla malutkiej bo jak tak przeglądałam półkę to tego mi brak, może jeszcze ze dwie pary powstaną z drugiego koloru.

reklama
ewka ja chodzę prywatnie ale nie chodzę już nigdzie indziej. wszystko sprawdza mój lekarz. a na ktg chodzę do szpitala i nie płacę. :)
co do Jasia no rozmyślił się więc czekamy:) ma czas:)

pycia17 zalecam schody i przysiady, namyłam się podłogi jak wariatka i dalej Jaś siedzi w brzuszku:D

najnowsze wiadomości: dzisiaj urodziły się 3 dzidziusie :)
engacka urodziła Eryka - cc
Kikifish87 urodziła Łucję -cc
oraz NAJBARDZIEJ wyczekiwana dziewczynka na forum ELENKA jest na świecie !!!!!!!!! serdecznie gratulacje dla milusi :):)

Hej dziewczyny,
Pauluss nie stresuj się rozkręci się zobaczysz nie ma wyjścia. Będzie dobrze

Nikola ja mam termin na niedziele a też specjalnie nic sie nie dzieje, zaczynam sie irytować i denerwować. Lekarz niby powiedział że do niedzieli urodzę a tu nic w temacie

Engacka, Kiki, Milusia ogromne gratulacje :-)

Ja dzisiaj dzwoniłam do położnej i w poniedziałek mam sie zgłosić na ktg

Gratuluje dziewczyny swietnie ja juz tez nie moge sie doczekac.

Wydaje mi sie ze zaczely mi sie saczyc wody. Bo zaszlam do lazienki i tylko poczulam jak leci mi po nogach majtki cale mokre i krew na papierze. Poszlam do poloznej i powiedziala zeby czekać bo glowka jest nisko ale nie ma rozwarcia :(

A ja dziewczyny pol nocy nie spalam. W nocy tak zeczlo ze mnie leciec myslalam ze to wody. Ale to jakis z sluz z krwią i nadall jeest ten sluz i dużo czerwonej krwi. Poszlam do poloznej zbadala mnie powiiedziala ze ok szyjka zachowana. A ja cala noc takie skurcze mialam ze szok. Jakas masakra. Czop mi odszedl w poniedziałek wiec to na pewno nie czop

Mam już dość od wtorku mam codziennie bóle może to skurcze nie wiem ale ból okrutny wczoraj od 21 do 23 miałam bóle aż się popłakałam z bezsilności i bólu. Czułam taki tępy ból w kroczu, jajnikach i uczucie parcia małej w dół. Juz chce być po jestem wykończona. Chociaż jedna dobra wiadomość jutro odbieramy samochód z warsztatu ale mówiłam męzowi żeby nie myślał że pół warszawy od razu przejedzie bo znając nasze szczęście znowu coś by się stało, będzie przynajmniej sprawny czekać w garażu na akcje.gratuluję świeżo upieczonym mamusiom wracajcie szybko do sil.

Ostatnia edycja:
Takie bóle przepowiadające bolesne to znak że już tuż tuż myślę że do pn urodzisz a krew i śluz to może być nadal czop on nie zawsze odchodzi raz i już czasem jak szyjka się rozwinęła to tak się dzieje, cierpliwości

reklama
Gratulacje wszystkim mamom! Jakoś ta nasza lista szybko się wykrusza! :-D
Klaudixxon, praktycznie po CC jest to samo potrzebne co po normalnym, główna różnica że nie boli Cię krocze tylko rana. Więc warto zwrócić uwagę na jednorazową bieliznę - żeby nie miała np. gumki na wysokości rany - a ponieważ rana jest przeważnie zaraz poniżej brzucha - to generalnie tam gumka zjeżdża i drapie. Więc może poszukać jakiś wielkich majt które będzie można zaciągnąć powyżej rany. Najgorsza pierwsza doba, ale trzeba wstawać jak tylko pozwolą bo im szybciej się zaczniesz ruszać, tym mniej będzie bolało. Poza tym jak tylko nasila się ból - upominać się o przeciwbólowe - u każdego działają środki inaczej, a nie ma co czekać żeby ból się rozhulał.

Do góry