reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2015

reklama
olasec śliczny bobas! gratulacje :)

pauluss ja też najchętniej bym co chwile do szpitala jeździła jak tylko ruchy za słabe albo za mocne. Nie przejmuj się, nie jesteś sama. Nie mogą Ci pomóć skoro siętak męczysz ?Ja dopiero w sobote na KTG do szpitala podjade zobaczyć czy wszystko jest okej, bo to bedzie termin porodu. Może jeszcze do tego czasu coś się rozkręci, chociaż wątpie bo już nawet bóli nie mam:( i trzeba dalej czekac.

Dziewczyny znowu czekam na wizyte, zrobilam juz ktg. Skurcze sie uspokoily ;/ najbardziej biora wieczorem i w nocy. Przez tydzien schudlaam 2 kg! Jeju co stres potrafi zrobic z czlowiekiem :( mam dosc. Nie mam sily ani energii na porod. Gdyby teraz kazali mi przec od razu zemdlalabym. Apetytu tez nie mam. Umowwilam sie w koncu ze swoja polozna po wizycie lekarki ma mnie zbadac i określić czy ta lekkarka chce mnie na cesarke naciagnac czy naprawde dzieje sie cos zlego.

Milusia trzymam kciuki za jak najszybszy poród
olasec śliczny synek
Mamusia wydaje mi się, że 2 tygodnie przed terminem w przypadku 3 CC to dobry termin. U nas robią standardowo tydzień przed ale w przypadku 3 CC lepiej nie czekać żeby akcja się sama nie rozpoczeła.
pauluss nie martw się, każda z nas chyba ma takie schizy bo ciężko się nie martwić co tam w brzuszkach się dzieje...
ewka starszak jak na razie jest zadowlony ze szkoły bardzo :) cieszy się, że chcodzi i mówi, że jest lepiej niż w przedszkoly bo może sam chodzić do WC hehe :) a jak u Was? masz ostatnie chwile wolności w dzień kochana korzystaj :)
klaudixon - na CC weż wodę z dziubkiem bo na drugi dzień będziesz mogła się napić ale będzie cięzko ci wstawać a tak napijesz się na leżąco. Reszta chyba jak po SN :)

mój słodzial wczoraj poznał swoją prababcie :) cała rodzinka zakochana z nim :) ale jak nie kochać takiego słodziaka

Ostatnia edycja:
Witam się dzisiaj powizytowo u nas narazie wszystko trzyma i nic nie zapowiada się żeby miało coś ruszyć przed wyznaczonym terminem. Ale dobrze bo na poniedziałek umówiłam się na prywatną wizytę głównie chodzi mi o sprawdzenie łożyska wód dzidziusia odnośnie wagi boję się że przy cukrzycy i problemach z tarczyca maluch jest bezpieczny. więc teraz czekam na poniedziałek. Już mamy troszkę wrześniowych bobaskow

kołtunek super ze się macie dobrze :) wizytki rodzinki się zaczynają:) faaajnie :):)
mój Jasio będzie 13 albo 14 prawnukiem! masakra! taka ogromna rodzina od mojego małża. :D

pycia to jeszcze trochę, ale mam nadzieję że się coś rozkręci wcześniej :*

malina2312 więc czekam na poniedziałkowe wieści:):)

Ewka tak pisałaś o tej wizycie do lekarza że taki termin.. brak słów.. tak samo jak ten facet co ma śruby w stawach ma czekać do 2020 :D porażka!!
jak Twoi chłopcy? jak w szkole? dają radę?:)

no u mnie co zaczynamy 39 tydzień... ze szczęścia że donosiłam tą ciąże i że wszystko jest ok to chcę mi się płakać...myślałam że się nie uda..:):)
czekamy na Jasia:)
skurcze minęły. Ból brzucha też.
była u mnie koleżanka z uczelni popelałyśmy, zaraz ogarnę obiad i jedziemy do teściów:) teściowa robi pyszne pulpety powiedziała że nam da na obiad żebyśmy mieli na jutro czy sobotę :):)
wczoraj byłam na szkole rodzenia bo kiedyś ominęłam kąpiel noworodka teraz mieliśmy szansę być :) super bo sobie to utrwaliłam, ćwiczyliśmy na lalkach :) śmiałam się jak wracaliśmy do Jasia, że już teraz może wyjść wszystko mamy zaliczone :D a on tylko się poruszył.. pewnie sobie pomyślał"tatuś mówi co innego" :D mój mąż strasznie przerażony jest.. widzę to po nim.. :) no al cóż :)

Dziewczyny leze na patologii ciazy :( non stop rycze. Moja lekarka dala mi skierowanie do szpitala twierdzac ze ciaza jest przenoszona. Termin mialam z pierwszego usg na 3 wrzesnia z okresu na 8. Pan rezydent powiedzial ze musi byc tydzien przenoszona zeby cos zadzialac. Ale ordynator powiedzial ze wysrodkuja ta date. Wiec moze za 3 dni beda wywolywac. Albo za 5 eh.. jak ja to przezyje. Tak strasznie boje sie szpitali ze szok. Mam wręcz wstret do Nich :(. Skurcze sa szyjka jeest maksymalnie skrócona i cos jest na opuszek ale co to moze byc? Rozwarcie? Skurcze mam, twardy brzuch jak skala aż ledwo leze. Modle sie zeby samo sie wszytsko jak najszybciej zaczelo...

Zapomnialam dodac ze schudlaam 2 kg od tygodniaa a mały ma az 3800 gram. Matko jaak ja wykluje taakiej wielkosci malenstwo jakk ja sama mala i drobna :((

reklama
Trzymam kciuki żeby wszystko się pięknie rozwinęło. Może ta waga jest przesadzona i nie będzie tak źle? Na pewno personekpl dobrze oceni czy dasz radę urodzić czy nie... Nie denerwuje się, głową do góry!

Do góry