reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Pauluss00 głową do góry. W szpitalu jesteś bezpieczna zawsze można szybko zareagować jakby coś się działo tym bardziej że już termin z miesiączki minął. także teraz spróbuj się zrelaksować wtedy akcja ruszy na dobre i pamiętaj że nerwy nie są dobre dla Ciebie i bobasa. Także jeszcze raz pełen relaks i wyciszenie i wtedy szybko urodzisz

reklama
Pauluss na opuszek palca to rozwracie :) nie martw się, staraj się nie myślec o tym że to szpital, 3 dni szybko zlecą..!! najważniejsze że jesteś pod kontrolą.. a usg co do wagi maluszka często się myli -+ 0,5 kg! głowa do góry! jesteśmy z Tobą

Dziękuję dziewczyny. Jakos zle sie czujee boli mniee okropnie brzuch jest jak kamien. Polozna mnie badala powieedzialla zeby sie nie stresowac z malenstwem jest ok i akcja sie powoli zaczyna

No właśnie ja cała ciążę na NFZ chodzę ale teraz mam się zgłosić 23 jak nie urodze na ktg. A jak mówię lekarzowi ze może jakieś usg bo cukrzyca i w ogole i że tylko nie całe 4 kg przytylam żeby sprawdzić co z dzieckiem to oni mi mówią że usg to zrobią przy przyjęciu do szpitala przed porodem. więc dla swojego świętego spokoju pójdę prywatnie i sprawdzę.

Kaha, moj P tez przerazony, chociaz stara sie tego nie pokazywac :)

Pauluss, glowa do gory. Nie stresuj sie bo Krzys sie nie zdecyduje. Zobaczysz sie ze jak sie rozluznisz to szybciej pojdzie. Trzymaj sie :*

Bylam dzis na wizycie, do terminu tydzien, porodu nie widac. Szyjka twarda, dluga i zamknieta. Lekarz przejal sie moim spojeniem, nie ukrywal ze jest zle i ze moze byc jeszcze gorzej. Ale ze nie jest moim prowadzacym to nie chce sie wtracac. Mam sie powaznie zastanowic nad nastepna ciaza bo przy moich stawach moze byc tragicznie.

Nie mam juz na to sily. Siedze i rycze. Naprawde nie wiem co mam zrobic zeby miec pewnosc ze bedzie dobrze....
Przynajmniej z Jasiem ok. Znaczy tetno. Usg nie mialam.
Kolejna wizyta za tydzien w piatek juz u mojej gin, termin na sobote.

Paluss kobieto, poród sie za chwilkę rozkręci pamiętaj ze czasami ciezko dokładnie przewidzieć kiedy doszło do zapłodnienia. Dobrze ze cie sprawdził drugi lekarz, uspokój sie i myśl pozytywnie!

Po drugie moje znajoma tak sie szpitala bała i tak panikowała ze miała problem z pokarmem od stresu. Wiec uspokój sie weź głęboki wdech i sie uśmiechnij, pomysł o dziecku [emoji3] macie dobra opiekę, dziecko jest całe i zdrowe ty tez po prostu macie małe opóznienie. Trzymam kciuki za was i spokojnie sie trzymajcie.

Dziewczyny brzuch mnie boli skurcze mam i jakos mi niedobrze mam wrazenie ze zaraz zwymiotuje. Badala mnie wlasnie polozna. Powiedziala zeby sie nie stresowac a porod zacznie sie w niespodziewanym momencie.

ewka ja właśnie chodzę do przyszpitalnej. Także zapis dopiero po terminie a tak to mocz i krew. A właśnie odnośnie krwi to mam tylko 125 tys płytek ale reakcja lekarza nijaka cała ciążę miałam niskie ale teraz to już rekord.
Kaha ty tam czekaj cierpliwie na mnie bo my mamy terminy blisko ☺

pauluss spokojnie, najważniejsze że z bobasem wszystko ok :) niech się już rozkręca,m żebyś miała to za sobą.

A u mnie dziewczyny dalej cisza. do soboty nie całe dwa dni, a ja nie mam nawet bóli, nic zero. normalnie czuję się jak bym była na początku ciąży a nie pod koniec. nawet plecy przestały mnie boleć. Jutro chyba troche posprzątam, coś porobie, może przyspiesze. w sobote na ktg do szpitala i zobaczymy czy z mała wszystko dobrze. a w przyszłym tygodniu po skierowanie do szpitala..zobaczymy co to będzie.

reklama
Jestem po wizycie. Lekarka stwierdzila ze w środku wszystko pięknie szykuje się do porodu szyjka prawie na 0. Mała ma główkę wyjątkowo nisko dlatego takie bóle mam. Mam umyć podłogi to powinno się rozkręcić.

Do góry