reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

No U nas przy pierwszej nie było większego problemu z imieniem ale przy drugiej długo nam zajęło żeby się do czegoś przekonać. Miała być Marta ale wszystkim się źle kojarzyła. W rodzinie M. Jest B. Dużo dziewczynek a my nie chcieliśmy żeby było tak samo. Teraz też nie każdemu się podoba ale my się już przyzwyczailiśmy tylko głupio brzmi i Iga. Takie iiii ale M. Mówi ze będzie Iga i Kornela a nie Kornelia i iga taka sytuacja ;)

Też zależy mi na tym żeby jak zawolam dziecko to 4 się obejrzą.

Ostatnia edycja:
reklama
Mnie tam się podoba:)

Kaha od samego początku:) Mój BOrysiu już po porodzie leżał na brzuszku:) to jest najzdrowsza pozycja dla dzidziulka, nóżki na żabkę podkurczone:)

ale ja lubię z Wami pisać tyle rzeczy się można dowiedzieć ;D

ja się własnie boję tego że zawołam jaś na placu zabaw i wszystkie chłopczyki obejrzą.. wątkowych Jasiów jest 3 :D

Akurat mi strasznie się podoba Janek mojemu nie. Ale czy tak czy siak nie mamy chłopca a z resztą wcale nie pasuje nam do nazwiska bo mamy podobne do Janek i było by komicznie.
Ewka a co do zdrój niej to moja Kornelia zaczęła bardzo szybko mówić i na siebie mówiła KELA i chcąc nie chcąc dużo osób z rodziny do teraz tak na nią mówi. Nam też się zdarzy więc mogliśmy wymyślać a dziecko i tak samo sobie wymyslilo.

DZejka slicznie imie wybraliscie. U nas wstepnie miala byc Iga, ale kuzynka tak corcie nazwala.

Oskar np nadal chce Eleonora siostre nazwac, a brata Lewiatan lub Nissan. A i czasami wspomina ze Jadwiga... bo moja mama i tesciowa Jadwiga. Ł zachwycony tym pomyslem.. moja mama i tesciowa tez. Tylko nie ja. I wojna nadal o imie.. Bo dla Ł sie Blanka nie podoba. A jego typy mi nie odpowiadają . Tak samo bylo w drugiej ciązy. Ja chcialam Oskara.. a ten Krzysia, Karolka lub Kamilka. Ewentualnie Stasia. Niewiem czy on czerpie przyjemnosc z podnoszenia mi cisnienia?? czy co go boli... wie dobrze ze nazwiemy tak jak ja chce. I bedzie Blanka, lub Leon.. ewentualnie Cyprian.

U nas kuchnia prawie przeniesiona. Za miesiąc lub dwa znowu wynosić, przesuwac bo plytki na scianie bedzie trzeba klasc. Teraz fundusze sie skonczyly :)

a co do wyprawki dla Bąblicy.. u mnie chyba nawet 1000 zł nie psozedł. Duzo rzeczy mam,szafki dla B nie kupowalam, wozek po kosztach, lozeczko mam, ubranka w spadku, lub ciuchlandy. Jedyne co to pampki, kosmetyki, sobie namioty ( ubrania ciązowe ), butelka, smoczek i takie *******ki.

Kaha u nas Jasiow multum jest. Kubusiów, Macków, Michałków tez. I coraz wiecej Szymonów. z dziewczynskich imion to kroluje Julia, Lena i Wiktoria. Potem Zosia.

Ostatnia edycja:
Kołtunek, Motylek, Lalki- jak się macie?
Anula- jak tam Alicja?

U nas też problem z imieniem, na razie mamy 2- Michał i Jaś. Mi się Michał nie specjalnie widzi, ale zaś mojemu m bardzo. Muszę poszukać jeszcze raz, może coś mi do głowy wpadnie...Umówiłam się w końcu na ktg. Tak się śmiesznie złożyło, że tego 1 każdy ma u nas jakiegoś lekarza lub rozpoczęcie roku szkolnego, a moja mama nie ma prawka, a na 9 ma do kardiologa, a to kilka km od nas, praktycznie brak dojazdu, a ja u nas w mieście na 10 na ktg. I mam rozkminę, jak to rozwiązać...Wypiłam herbatę z pokrzywy- nawet smaczna :D mam nadzieję, że przynajmniej trochę opuchlizna zejdzie. Ile tej pokrzywy w tygodniu wypijacie? Wczoraj oparłam nogę o krzesło obok, to taki kawałek, jak mi się odbił na niej, tak chyba z 3h znikał...Wkurzyłam się, bo zamówiłam na all wkładkę do fotelika, bo zbyt głęboki jest i chciałam go spłycić. Zamówiłam taką z klinem, zapłaciłam 60 zł, a oni mi bez tego klina przysłali, tylko pod główkę i jeszcze mi piszą z łaską, że dopiero w przyszłym tygodniu mi doślą ten klin. Jak się mały zdecyduje wyjść wcześniej, to chyba ze szpitala będę go na rękach wiozła :/ Idę się kimnąć na 10 minut i biorę się za smażenie naleśników, ciasto już gotowe. Mam taką mega ochotę na naleśniki z jabłkami :D strasznie chaotycznie dzisiaj piszę, przepraszam :D

reklama
mój mąż ma na imię Michal i jest bardzo wrażliwym facetem, kilka rzeczy w życiu robi z pasją gra, kocha się i kloci, synek będzie kubuś ewentualnie na drugie dostanie michal lub Kajetan :)

Do góry