reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

A u nas nic nie padało, słońce wali od samego rana. Wczoraj o godz.23 były 24 stopnie, spoko? Eh :(
Co do ułożenia, to robie ćwiczenia które pokazała położna i jakieś z netu ale powiem Wam ze pozycja jest tak niekomfortowa ze ciężko wytrzymać, np minimum 10 minut w kleku opierając głowę o przedramiona na ziemi a dupa i góry. Do tego dodawać ruchy bioder i spacerowanie na tych przedramionach w okół własnej osi w lewą stronę eh.
Teraz gdy mały juz jest klopsikiem i do tego ma dużą głowę, to raczej jestem nastawiona pesymistycznie :( :( ale trzymajcie kciuki!

A czas jak zapierdziela co? Za niedługo rodzimy ;)

Któraś z Was pisała o promocję w Lidlu na pampersy. Musze obczaić, bo ja w aptece Gemini zamawialam póki co.
A ilościowo ile pampersow macie i w jakich rozmiarach?

reklama
Wiola ja pisałam przed chwilą o pampersach. Póki co to są najtańsze jakie widziałam czy to w sklepach czy w internecie bo za te najmniejsze wychodzi 44gr/sztukę a w sklepach rzadko kiedy jest poniżej 50 gr/sztukę. Na razie mam jedna paczkę Pampers 1 taką do szpitala ale dzisiaj kupię jeszcze ze dwie paczki rozm. 1 lub 2 albo i jedne i drugie.

Aniaaniaania ja do jednej torby spakowałam sobie rzeczy na poród, jakieś picie, przekąski, koszulę, pierwsze rzeczy dla małego potrzebne po porodzie i dla mnie jakieś podkłady, żel pod prysznic itp. Bo jak urodzę sn i wszystko będzie z dzidzią i ze mną dobrze, to wyjdziemy do domu po kilku godzinach. A w razie jakbym miała mieć cc, albo odpukać zostać w szpitalu dłużej no to w drugą torbę spakowałam wiecej ciuszków i zostawię ją w samochodzie :)

Milusia łączę się w bólu, mnie też wieczorami męczy jak na okres tylko 10xgorzej, ale jeszcze nieregularnie. W sumie jeszcze tydzień i Eryk donoszony, i byłabym przeszcześliwa gdyby zechciał wyjść do końca sierpnia :D mąż akurat ma urlop od 1-7 września + później tacierzyński 2 tygodnie, byłoby idealnie. Ale co będzie to będzie.

Aneta - oooo, wiele bym oddała teraz za przynajmniej tydzień w tych Polskich upałach :D

A u mnie w lidlu nie ma żadnych fajnych promocji :( za to pieczywo pierwsza klasa, typowo jak w Polsce, bez porównania do tych angielskich bułek/chleba z waty :<

Wymyłam w końcu cifem drzwi tarasowe :D sąsiadka za płotem patrzyła jak na wariatkę i pytała czy nie przesadzam z takim brzuchem, ale co ja mam zrobić jak mnie nosi, a później nie będzie nawet szans tego umyć. Jak tak siedzę i myślę to jeszcze jest tyle do zrobienia, a czasu coraz mniej. Za tydzień zacznę 38 tydzień, borze liściasty, kiedy to zleciało :o jak pierwsza ciąża mi się dłużyła, tak te 9 miesięcy przeleciały nawet nie wiem kiedy :)

Ewka84 u mnie ciąża juz donoszona :-) od dzisiaj nie biorę juz duphastonu i magnezu, wiec ciekawe kiedy się rozkręci poród, bo bóle @ są coraz częściej i silniejsze i brzuszek tez się mocniej spina od kilku dni.
Coraz gorzej się czuje. Mały juz jest nisko bo mam parcie na pęcherz ogromne i czasem musze się odchylać na boki bo mi blokuje siuśki i czuje parcie a tu nic nie leci.

Mały mnie tak kopie, że czasem czuje w kręgosłupie ucisk.

Ja mam spakowaną torbę dla siebie i osobno mam rzeczy dla maluszka na wyjście przygotowane i mąż dowiezie na wyjście, bo do szpitala nie potrzebuje bo są ciuszki szpitalne i swoich nie biorę bo położna mówiła, że mogą nie wrócić.

U nas pada deszcz i jest w końcu ochłodzenie :-)

Ostatnia edycja:
Te Lidkowskie pampersy mini to 68 sztuk , nie wiem czy kupić dwa czy jedno opakowanie eh..w sumie jak do samego szpitala każą zabrać 20 sztuk to już 1/3 pójdzie ;) chyba zakupie dwa opakowania. Sporo przecież tego na początku idzie, nie?

O matko jak marzę o deszczu :) wprawie w domu nie jest gorąco bo mam 25stopni, ale powietrze na dworze jest nie do wytrzymania.. Wyszłam powiesic pranie i mam dosyć a planuje się jeszcze wybrać na zajęcia dla ciężarówek i jakieś zakupy zrobić, eh..

Właśnie jestem w trakcie szorowania lodówki, matko jaka zasyfiała, zwłaszcza ta lewa część zamrażalnikowa, ogólnie duża lodówka - duży balagan, nic mi się nie chce, męcze się jak kot, ale na każdy dzień sobie coś zaplanowałam: dzisiaj lodówa, jutro szafa z salonu, pojutrze z przedpokoju, okna gdzieś tam w między czasie...no i zobaczymy. Jak wszystko skończę mogę rodzić, albo leżeć i dłubać w nosie:D

Aali a ćwiczysz na to popuszczanie mięśnie Kegla, u mnie odkąd mega ćwiczę na Kegla nie ma żadnego popuszczania, chyba, że pęcherz jest mega pełny a ja kichnę...Pomyśl o tym - będzie Ci łatwiej.....ja nie ćwiczyłam w pierwszej ciąży i po porodzie miałam wysiłkowe nietrzymanie moczu, poszłam na fitnes i przy podskokach miałam wrażenie, że podsikuję...

Wiola, a skąd jesteś? U nas leje od rana z przerwami...normalnie chłodno jak nie wiem, nawet koszulę na długi rękaw sobie szykuję na wyjście....Trzymam kciuki za obrót malucha, u mnie dwie koleżanki w 38 tc dopiero miały obrótki:)

Olasec no to niech u Ciebie też się już rozkręca:)

Ewcia no czytam, że chłody i do Ciebie zawitały:) bosko nie?

Engancka ja nie widzę nic złego w aktywności pod koniec ciąży, jeżeli dajesz radę i masz na to ochotę to do roboty:D ja wiem, że w ciągu dnia jestem cwaniak, a wieczorem to jakaś pomyłka, czuję sie jak stara baba, nie mam siły z łóżka się zwlec....a jeszcze jak połażę wieczorem to już w ogóle....

Jestem i ja
Dzięki dziewczyny, że pytacie- małemu pięknie się goi, większość bardzo mocno zbladła, tylko 3 rany po pęcherzach najgorsze, ale też już lepiej wyglądają. Już 2 opakowania maści tranowej zużyte, 2 następne zakupione. Odkażam mu też octeniseptem. Najgorsza ta zmiana opatrunku, ale dajemy radę ;-)
Ale się wyspałam! Mały spał do 9, a zawsze wstawał koło 7. Ja wstałam tylko przed 5, bo burza była i ząb bolał, wypiłam paracetamol i poszłam spać dalej. Normalnie miód malina :-) Jak u większości, mały już niziutko, tak mi się tam wierci, jakby miał zaraz wyskoczyć :-D u mnie najgorsze jest kichanie. W pierwszej ciąży kichałam jak najęta, teraz mam tak samo, nawet po 15 razy dziennie, a jak tylko w pęcherzu coś jest, to zaraz popuszczam :zawstydzona/y: ale do terminu coraz bliżej :tak: od wczoraj często kręci mi się w głowie, a ciśnienie mam ok. Chyba ma pogodę tak reaguję, bo u nas od wczoraj burze i deszcz co chwilę przychodzą.Wczoraj większość dnia przeleżałam, a skurcze miałam co chwilę, dzisiaj chodzę, a były 2 :-p Co do torby- pisałam chyba ostatnio, ja mam jedną na pobyt w szpitalu, a ciuszki na wyjście dla mnie i małego m przywiezie.
Aali- pewnie przepowiadające u Ciebie się pojawiły, współczuję tych krzyżowych. Ja miałam jeden przy porodzie i dostałam jakiś zastrzyk i od razu mi przeszło, a bolało, jak cholera. Jedna laska, co leżała ze mną na patologi chodziła po ścianach, jak jej się poród zaczynał, a zaczął się od krzyżowych. Nikomu tego nie życzę :no:
Aaa... co do pampersów- nie radzę kupować dużych zapasów, bo może się okazać, że dzidziuś uczulony i będzie problem

Ostatnia edycja:
reklama
Milusia, kujawsko-pomorskie, dokładnie Torun..

A co do tych promocji w lidlu to właśnie widzę że to jest rozmiar 2 te pampersy mini, i te już mam zakupione w aptece Gemini właśnie, maja taka sama cenę jak te w lidlu.
Numer 1 kupie chyba dwa opakowania po 43szt. Koleżanka mi właśnie pisze że w ciągu tygodnia całe opakowanie zuzyla..

Do góry