reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Tren no właśnie u nas w Toruniu porażka, caly czas gorąco. My bylismy dzis w Ciechocinku, nieopodal Torunia i tam przy tezniach, gdzie leciala woda bylo w miare przyjemnie, ale to tylko w cieniu..Dobrze że dzisiaj chociaż wialo ;) W Toruniu na odkrytym basenie też średnio, bo zero cienia. W samej lampie ten basen, no ale innego nie ma. Jedynie jakieś fontanny i parki z wodą zostają :)

OtoKika ja właśnie tak myslalam że mój Jasiu raczej będzie duży i ciuszki głównie na 62 mam, na 56 głównie używane po koleżankach, nowych prawie wcale na ten rozmiar nie kupowałam. Ogolnie dalej jestem w trakcie prania i prasowania, układania ciuszkow do szuflady i się zastanawiam czy się polapie w co tego szkraba ubierać, tyle tego mam i w ogóle ;)

reklama
Koltunek nic nie biorę i nie leżę cały czas i jestem W szoku. No może biorę czasem jak mi się przypomni Wit i dha ale już małe dawki.

Jolka jak synuś?

Jolka wspolczuje bolu zeba chyba najgorsze co moze byc... jak Twoj synek z tym oparzeniem??

Paulus pakuj torbe!!

Dzejka powodzenia na wizycie daj znac po!! Ty bedziezz rodzila sn?

Tren masz racje upaly w miescie to koszmar...

Co do ubranek macie racje...ale kolezanka rodzila synka w kwietniu 57cm 3,7kg i mowila ze niektore 56 za duze byly jeszcze:-):-) wiec zobaczymy jak to bedzie:-):-)

Witam się wieczornie :D włączył mi się chyba syndrom wicia gniazda, bo od rana jak wstałam ciągle coś sprzątam. Nawet kaloryfer w kuchni pomalowałam w końcu, bo mojego to bym się nie doprosiła. I jeszcze mam energię, aż jestem w szoku, bo ostatnie tygodnie to była jedna wielka męka, a od 2 dni biegam jak nowonarodzona. Ciekawe jak długo :D

Ja małemu zakupiłam kilka ubranek na 50 cm, i reszta na 0-3 msc. Po córce wiem, że nie ma sensu szaleć z ilością - moja nawet połowy nie założyła. Szaleć będę jak Eryk będzie miał te 6 msc, oooo, wtedy wpadnę w szał zakupowo-ciuchowy.

Czytając artykuły o porodach, trafiłam na jeden gdzie polecali aplikację na telefon do liczenia/zapisywania częstotliwości skurczy. W sumie fajna sprawa, ściągnęłam - może się przyda. Jakby co to zwie się Contraction Timer :)

Tak piszecie o tych upałach w polsce, jak ja wam kunwa zazdroszczę!! Wygrzałabym zad gdzieś w parku na kocyku.. a w anglii najgorsze lato jakie przeżyłam. Chociaż nawet nie można tego nazwać latem. Tylko kilka dni było naprawdę ciepłych, a tak ciągle deszcz/chmury/odrobina słońca/znowu deszcz/brak słońca przez kilka dni i tak w kółko. Depresjii idzie dostać. I temperatura 17 stopni, np dzisiaj. Uj z takim latem.

Engacka co do pogody to ja bardzo lubię ciepło i wysokie temperatury. Wcześniej w ogóle nie narzekałam ale już dziś mnie to zaczęło wkurzać. Nawet jedna kobitka na spacerze jak mnie zobaczyła z brzuchem słońcu o godz 14 to mnie pozalowala, komentując że to mordega w taki upał z brzuchem. No ale wierze Ci ze brakuje akurat u Ciebie ciepła..wtedy pewnie chęcią byś się troszkę przygrzala :)
Ściągnę zaraz sobie ta aplikację, ciekawe co to za cudo. Lubie takie gadżety :) no chyba ze spełni się przypuszczenie o cc, wtedy sie nie przyda :( oby nie! :( :(

TRen najlepsze jest to, że ja jestem oazą spokoju w ciaży naprawdę mało co się wkurzam (a hormony może mi z 2 razy zaszalały). Ale tak się dziś wkurwiłam, że normalnie brzuch momentalnie zaczął mnie boleć. A na razie z nerwów to bolał mnie raz. Także kicham to jutro spróbuje, obczaiłam na necie są łóżeczka ale termin realizacji niestety 7 dni, no a wiadomo ja chce już:D

Co do pogody, to mnie najbardziej denerwuje mnie to, że każdy narzeka na pogodę, wszyscy ledwo co żyją, męczą się bardzo w te upały. Parno, duszno, gorąco. Ale co kogoś spotkam to się mnie pyta JAK SIĘ CZUJĘ. No ***** serio, co najmniej jakby ciąża powodowała chłodzenie organizmu, to taki arbuz z przodu z klimatyzacją, która chłodzi człowieka od środka. Ostatnio moja uprzejmość się skończyła i odpowiedziałam, że czuję się ch..jowo a jak mam się czuć w taką pogodę, to myślałam że ludzie mało co z krzeseł nie pospadali - miny bezcenne;)

reklama
Do góry