reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Witam się i ja
U nas od 12:30 burze i ochłodzenie, cieszę się bardzo, bo w końcu pada i jest chłodniej. Noc to dla mnie był koszmar, nie wiem, jak przeżyję najbliższą...Położyłam się o 22 i w ciągu 5 mint tak mnie ząb rozbolał, że wyłam z bólu. Wzięłam apap, zero poprawy, za pół godz. drugi. Nadal nic. A do tego maly strasznie szalał po brzuchu. Nigdy tak nie miałam, żeby bite 2 godz. bez przerwy się wiercił i kopał, stwierdziłam, że jak do północy nie przestanie, to jadę na ip. Uspokoił się o 23:50, ale ząb bolał całą noc. O 5 wzięłam paracetamol i zasnęłam w końcu na 1,5 h. Ale większość nocy przeryczałam z bólu. Wolałabym rodzić, serio. W dzień też nie mogłam zasnąć, jak na złość, a teraz już się kłaść nie będę, bo później będzie problem. Z resztą, mały ma dzisiaj dzień mamy i z nikim innym się nie chce bawić, mama ma być z nim non stop. Znów mi ręce spuchły, a wczoraj wyglądałam, jak baleronik, do rana zeszło, teraz od nowa. Przepraszam, że tak tylko narzekam, może mi się później poprawi...

Anula- strasznie się cieszę, że idziecie do domu! Mała jest przesłodka! Super, że to wszystko się Wam tak ładnie skończyło! Teraz rośnijcie zdrowo :*

reklama
Dziewczyny ratujcie mnie. I powiedzcie jak wyglada ten czop sluzowy? Termin mam na 8 wrzesnia torba oczywiscie nie spakowana do szpitala mam ponad 70 km no i zaczelam panikowac bo zauwazylam jakis dziwny gestawy pomaranczowy sluz...

Anula09- Boże jaka ta Twoja córeczka śliczna:) Odwiedzaj nas i pisz wszystko bo wiesz, że jesteśmy rządne wiedzy i rad:) W ogóle to Ci kochana zazdroszczę teraz, bo ja z moim arbuzikiem już ledwo człapie a jeszcze tyle do końca.

U nas w Katowicach w końcu pada, jest trochę chłodniej i lżej się żyje oby tka na dłużej te 25 C zostało.

Byłam dziś w IKEA z moim lubym, miałam zapisane co chce kwestia kupienia pooglądania rzeczy. No i co takie tłumy w IKEA, że dostałam kilka razy z łokcia w brzuch, na dziale dziecięcym tyle bab, że nawet przewijaka zobaczyć się nie dało. Serio ludzi popierdzieliło równo, szłam i klęłam bo jeszcze dużo osób to tzw "window shoping" stoją na samym przejściu, gapią się w sufit i sami nie wiedzą co tu robią. Tak się wkurwiłam, że normalnie aż mnie zaczął brzuch boleć nie nie ma nic bardziej wkurzającego niż bezmyślne mordy które do mnie dobijaja. Serio ja nie wiem, wchodze na internet wiem o co chce, idę oglądam kupuje wychodzę jaki z tym ludzie mają problem.

Także nie kupiłam nic, załatwiłam sobie internet na 7 dni no i szukam rzeczy na allegro/sklepach dziecięcych. W ostateczności jutro jak nic nie znajdę jutro podjadę do ikea i wejdę tylko na magazyn i kupie chociaż to łóżeczko plus przewijak.

Z lubym rozejm dziś, likwidujemy jeden pokój który miałbyć dla gości i tam mój robi sobie swoją twierdzę od A do Z. Dwa już widzę tę fale gości, jak nam się dziecko urodzi hahahaha. Także jest okey mała ma swój pokój, ja mam swoje biuro, każdy jest zadowolony.

Kołtunek- nie zgodzę się do końca. U mnie czop to było baaardzo dużo śluzu podbarwionego krwią, malutkie kawałki galarety odchodziły ok. miesiąca przed, a cała reszta poszła kilka dni przed porodem. Zgodzę się z tym, że bez niego można chodzić nawet miesiąc, ale skoro już odszedł, to radzę pakować torbę w razie w ;-) bo nie wiadomo kiedy weźmie

Witam sie niedzielnie.
Nie będę sie rozwodzic na temat pogody ale zza okna tez slysze delikatny szum deszczu co mnie bardzo cieszy a nie tak jak wczesniej ogladalam pogode długoterminowa i do 24 sierpnia widzialam tylko 33-34-32.
Ale mnie cała dooopa boli. Oj już dawno tak się nie czułam. Jutro znowu do giną ciekawe ile mi się rozeszlo tam na dole? Najlepsze jest to ze i ja i gin myśleliśmy ze po odstąpieniu leków pójdzie bardzo szybko a ja kuriozalnie mam kilka twardnien i kilka skurczykow którymi w ogóle się nie przejmuje. Fakt poleguje trochę.

Klaudixon tak w tych ikeach i podobnych wielkopowierzchniowych to zasem *******ca można dostać bo stoja jak cielenta na targu i ani ominaca ani przeprosić. Macie tyle pokoi a nie mogliście się dogadać normalnie klęska rodzaju. My narazie musieliśmy wcisnąć drugie dziecięce łóżko do naszej sypialni.

Pailus czop czy nie czop lepiej się spakuj bo czas ucieka i nie wiesz czy masz dzień czy trzy tygodnie.

spakowanym trzeba być bo nie znamy dnia ani godziny :-)
Dzejka a nospe bierzesz?? mi dr nie zaleciła odstawienia go i ciągle się zastanawiam nad tym

hej.
My od 14 w Toruniu. I *****@!!!11 noż!! u nas dziś jakies 25 st..po drodze 27, ze ro slonca.. a tu ?? zdycham. dobrze ze miedzy drzewami i blokami wieje.. ale mimo to.. upały w miescie są 1000 x gorsze niz na wsi. Poszlam z chlopami moimi na spacer bo basen jest niedaleko. rozeznac sie jaka cena, czy dzikie tlumy, czy warto.. no i ledwie doszlam.. a jak wracalam to myslalam ze pojdzie dolem, gorą, wody odejdą.. Blanka tak mi pecherz dziś tlucze i zebra ze serio mam ochote jej jakąś kare dac.. kąt albo zero tableta, np...lub brak roweru na tydzien hahah. Myslalm ze poloze sie na chodniku... i bede umierac. A w przejsciu podziemnym chcialam zostac. Och jak tam przyjemnie :)

Jutro mam ambitny plan jechac z chlopcami na starówke. Znowu..juz tam wszystko widzielismy, ale mimo wszystko... w fontannie tylek pomoczą :D a potem na ten basen.
Paulus.. czap jest wlasnie jak taka zadsza galareta. Niektorzy porownują do kislu. Jak sie bedziesz podcierac to po samych siuskach nic sie nie ciągnie.. po uplawach raczej tez nie.. a czop przynajmniej u mnie troszke sie ciągnął.

Klaudixon calkiem niedawno pisalam o moich zakupach w auchanie. I wlasnie to mnie wkurwia w ludziach. idą na zakupy a niewiedzą sami po co oni tam są. Gapią sie jak na ufo jak ty chcesz do podejsc.. slepi ze ty w ciązy i tego brzucha nie wciągniesz.. rozpychają sie.. a jeszcze wozkiem potrafią najechac. No wtedy to ze mnie tyle kurew na raz leci ze wiekszosc to w szoku jest... bo jak twierdzą " ledwie 18 lat skonczyla a tak przeklina " .

reklama
Ja właśnie dopasowałam torbę do porodu i jakąś mniejszą po porodzie żeby tatuś mógł przywieźć do szpitala.
Kurczę, niby tyle ciuszków dla małej mamy, a jak się taka duża urodzi to połowy nie założy nawet :/

Do góry