reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Hej kochane,

dziś w nocy (mimo, ze super powietrze bo jakieś minimalne ochłodzenie przyszło), łapały mnie takie skurcze, że myślałam, że oszaleję, co chwilę się budziłam, ale znam swój organizm i czop mi jeszcze nie odszedł więc luzik....
brzuch lekko opadł, ale jeszcze to nie to....Chociaż wieczorem przez 2 godziny co 15 min ból do zesrutania, potem przysnęłam, pobudka o 2:30 do 4 zero snu, co 10 min - musiałam się napic, połazić, rozłazić, echhhhhh, pewnie jeszcze ze 2 tygodnie takich ćwiczeń macicy, jak nie dłużej...

Jolka6621 ja podziwiam Cię za prasowanie w dniu wczorajszym, u mnie była masakra, przed burzą.....ja na szczęście tylko wrzucam do suszary, jak wyjmuję nie muszę już prasować, wszystko jest sterylne:D

Klaudixxon ja w te upały to nic bym nie jadła, wmuszam w siebie.....ale ochota na słodkiego lodzika zawsze jest hihihi:D

Maggie ja wczoraj wcześniej odebrałam łobuzów z pkola, pojechaliśmy do parku i pod zraszacz wodny;D siedzieli tam chyba z godzinę, a ja też co chwilę girki moczyłam:) Ja jutro od lekarza wezmę materiał i zawiozę do laboratorium..

Olasec ja jakoś od 2 tygodni się oczyszczam, wcześniej zatwardzenia, a ostatnio to i w nocy i rano mnie czyści....ja tak miałam na miesiąc przed porodem.....w dwóch zeszłych ciążach...

Engancka jeżeli masz taką możliwość to spróbuj, chociaż pamiętaj, że cesarka wykonywana w ostatecznej fazie porodu naturalnego jest zagrożeniem dla Ciebie i maluszka, którego trzeba wyciągać już z kanału rodnego:) ale jak rozwarcie będzie postępowało, Twoje serducho będzie dobrze pracować to pewnie szybciutko pójdzie naturalnie:)

Pauluss ja mam straszne hemoroidy, po porodzie i laktacji od razu umawiam się na ich usunięcie do kliniki, wiem co to za ból, bo u mnie nie tylko żylaki odbytu, ale i warg sromowych....Dla mnie najlepszy jest fitoroid, który po dwóch dniach aplikacji zmniejsza obrzęk, ból łagodzi od razu...Większość tych preparatów na hemoroidy po prostu zawierają znieczulacz, w fitoroidzie są ekstrakty obkurczające naczynia krwionośne...staraj się nie stać, nie siedziec, leż ile fabryka dała na lewym boku, w skrajnej sytuacji możesz włożyć kateter schłodzony w zamrażalniku.

Motylek zazdroszczę widoku gwiazdek, u mnie lekko zachmurzone niebo było...

Kikfish uwierz mi, że ja z dwójką synów miałam mega skurcze na 3 tygodnie przed porodem, na ktg zapisywały się na 130:D nieraz po badaniu chciały mnie na porodówkę brać, a okazywało się, ze to takie silne przepowiadające. Na pewno co powinno zwrócić Twoja uwagę: jeżeli odejdą wody to na pewno już:D, jezeli nie odejdą to licz się z tym, że takie skurcze porodowe mogą trwać cały dzień:D i nie prawda jest, że sa regularne, mogą być co 15 min, co 10 min, co 20 min, potem co 10 min, co 20 min i tak dalej. Co ważne? Ważne jest to, że są coraz bardziej dobijające....po kilku godzinach zaczyna boleć krzyż, pojawia się ból małpowy (taki z pierwszego dnia), chodzenie, leżenie, spanie, picie - nie wpływa na ich siłę i zahamowanie...U mnie w dniu porodu jednego i drugiego były bóle jak w dniu miesiączki, a skurcze to był tylko dodatek, bolał mnie krzyż, było mi niedobrze. Takie akcje skurczowe macicy, nawet mega bolesne (ja wczoraj w nocy myślałam, że kurna umrę) to tylko ćwiczenia macicy.....

Olasec ta noc była wspaniała....

reklama
Hej dziewczyny u nas po nocy odrobinke chłodniej patrzyłam na prognoze długoterminową i jest szansa na ochłodzenie w przyszłym tygodniu więc liczę na to, ja juz wszystko mam procz stanika do karmienia więc dzisiaj albo jutro kupie i zostało spakować torbe i damy radę :-)
od wczoraj brzuszek mi opadł, czuję małą niżej
Gdzieś słyszałam ze jak skurcze męczą przed porodem to potem sam poród lżejszy ale nie wiem czy to reguła jest

Dziewczyny wygońcie te upały ;/ mam dość tego upału, w domu siedzę jak ogórek na dwór wyjśc to aż strach. Stopy i dłonie mi puchną, mocze stopy w zimnej wodzie z solą chłodzącą i nic nie pomaga :/

Ewcia mnie cyclo3 forte ratował w największe (wydawało mi się) upały:D:D:D ale jakoś niedobrze mi po nim i tak trochę olewam.....

Maggie u mnie dzisiaj cudny wiaterek, idę się przespać na godzinkę, potem ogarnę chatę i sruuu do sklepu butem.....

Tren tak samo jak Ewka, gdybym miała sprzątac po nocy po kocie:D:D:D: oj chyba byłby rozwód:D no, ale smród to smród, gdyby mnie bardziej przeszkadzał to pewnie ja bym była do tego zmuszona....

Dziewczyny u mnie cudowny, chłodny wiatr wieje:D

Widzę dziewczyny, że wyprawki już u Was mocno poszły do przodu, ja dalej biegam za kuchniami a w weekend za łazienkami. Od przyszłego tygodnia zaczynam prać w płatkach mydlnych i prasować ubranaka, bo jak Was czytam to się stresuje. Z wypraki to mi został zakup karuzeli na łóżeczko, bujaczka, stojaka na wanienke, termometru i łożeczka turystycznego. Z czego mam zamiar kupić stojak i łóżeczko, a reszte na prezenty, bo już niektórzy pytają.
Klaudixxon mieszkam na Koszutce, niedaleko spodka a spacer jak najbardziej z wózkami;-)
Kaha mój lekarz to Michał Graniczka bardzo fajny, taki młody, ale bardzo profesionalny. Nie jestem z Chorzowa, ale spod Cieszyna, a mieszkam w Katowicach od dwóch lat. Poród w Chorzowie ze względu na dobrą neonatologie i możliwość znieczulenia bez problemu.
Zaczynam tak bać coraz bardziej porodu....za tydzień mam nadzieję się dowiem, co mój gin proponuje.
Tych hemoroidów to się boję, bo jak zapominam jeść probiotyka to mam taki ból i problem ze stolcem.
Dziś mam dietetyka, zapytam o jakiś jadłospis dla karmiących.

Milusia widzę że u Ciebie ciąża donoszona. Gratuluję kochana :-)

Ewka może bym i teściową już olała ale to nie jedyna przykrośc jaką mi sprawiła. Np wczoraj wypaliła z hasłem że jakbyśmy jeszcze jedno dziecko mieli to się na nas obrazi i nie będzie przychodzić

Ewka, Milusia ja sie sama sobie dziwie ze chlop moj w morde nie dostal za te budzenie. Ale czuje w kosciach ze dzis jak wroci z pracy to serio przywale mu bo odbija mu juz porzadnie i testuje moja cierpliwosc. Czasami mam ochote go naprawde z domu wyzucic ale kto mi plytki ulozy ?

no milusia już Was poinformowała jaki chłodek u nas w nocy zawitał :)
dzisiaj wieje ale jeszcze nie byłam na dworze:D myślę czy się nie wybrać na lody i połazić po sklepach:D nie chce mi się już siedzieć w domu. :D
ja nie mam tych skurczów całych przepowiadających. Zapytam jutro lekarza jak tam szyjka. :)

tren
też miałam koty i sprzątanie po nich to katastrofa.;/ gdyby mi tak zrobił M to bym go udusiła... całe szczęście w naszym wspólnym domu kota nie będzie :D

Jolka no poszalałaś:D prasowanie w takiej temperaturze :D

Maggie no teściowa ma tekst fajne.. a co ją obchodzi ile będziecie mieli dzieci?? możecie mieć nawet 8 i jej ***** do tego!!

olasec mam nadzieję że przyjdzie ochłodzenie i się poczujesz lepiej:*

engacka to trzymam kciuki żeby się udało sn :)

milusia a w poprzednich ciążach też cię tak długo skurcze męczyły przed?

ewka84 a jak tam chłopaki ? dajesz radę jeszcze z nimi w te upały?

pycia a próbowałaś nogi do góry itp? ja miałam opuchnięte cały tamten tydzień a ten po prostu siedzę w łożku całymi dniami :D i nogi normalne.

gosiamat nie jest źle z twoją wyprawką zostały pierdoły :))
no z koszutki miałabyś blisko na boniftatrów. tam też dają znieczulenie ale musisz mieć konsultacje anestezjologa wcześniej. Ja jutro jadę na taką, co do oddziału noworodków nie wiem nic. Wiem że opieka jest lepsza niż u mnie w Sosnowcu:D

Kaha kotka w domu tymczasowo byla. Urodzila kociaki i czekalam do momentu az zacza lazic i jesc. Zaczely i wczoraj przeprowadzily sie do chlewka. Tam myszy jedna na drugiej siedza, takie tkusciutkie ze zal kota nie wpuscic. No i dzis kotka uczy polowac.
U nas rano chlodno bylo. Teraz jestem u rodzicow a tu goraco. Ledwie ze sklepu wrocilam.

reklama
Tren no to cale szczescie...ja nie lubie kotow...wole psy..ale obecnie mamy swinke morska...
Udalo mi sie zalogowac na.apke w tel wiec jak trafie do szpitala zdaze Was poinformowac:-):-):-)

Do góry