reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

reklama
Rodziłam naturalnie bardzo szybko choc 2h były skurcze tylko krzyżowe jakby mi kręgosłup miało wyrwać. Jak przyjechałam na IP ściągnęli pessar rozwarcie tylko 2cm, z racji braku wód odrazu na porodówkę, skurcze były siarczyste cos a la mega biegunka, rozwarcie odrazu 6cm, po paru minutach 8cm. Chcieli dać oxy żeby wydłużyć skurcze bo były mocne ale krótkie cos ok minuty. Nie zdążyli podłączyć bo zaczęło sie parcie - ze 3 razy sie zaparlam i Malutka wyszła. Dostała 8 pkt, troszkę ja wspomagaja ma 2020kg i 47cm.

Anula gratulacje ogromne:):):) Witam na świecie Alicję:) Zrobiła mamie sierpniową niespodziankę. Przesyłam Wam moc uścisków i życzenia zdrówka dla Was obu. Żeby malutka szybciutko przybrała na wadze i żebyście mogły uciekać do domku. Anula dzielnie zapoczątkowałaś rozpakowywanie. Zazdroszczę szybkiego porodu. Czekamy na zdjęcia malutkiej i daj znać jak się czujesz po porodzie.

Gratuluję Anula, szybka akcja ale najważniejsze, że z malutką wszystko dobrze, teraz mamy takie szpitale, że z wcześniakami sobie radzą bez problemu. Zdrówka dla was, teraz to możesz się cieszyć że już jesteś po :)

reklama
Anula, serdeczne gratulacje :) Witamy Alicję :)

Ale mnie przestraszylas teraz, bo miałyśmy obie ten sam termin. Dobrze ze mam już wszystko gotowe.

Poród tez ekspresowy jak czytam, wynagrodzil Ci całe te niedogodności związane z cukrzyca :)

Jeszcze raz gratuluję córeczki!

Do góry