reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Hej kochane,

uff, ale gorąco, ja niedawno wróciłam do domu, musialam kilka spraw w bankach pozałatwiać, ale z mężem na szczęście, który robił za drivera, ja już troszkę zakręcona jestem więc ciężko jest mi jeździć będąc w pełni skoncentrowana.....

Wczoraj wieczorkiem spokojnie ze skurczami, ale już chwytają coraz częściej, jak piersi wycieram ręcznikiem to wiem, że zaraz macica zacznie się kurczyć i będzie hardcore, jak mnie suty swędzą to też staram się nie drapać bo będzie się działo.....Wy też macie taki odruch oksytocynowy? Wystarczy, że się podrapię po cycku i już skurcz macicy.....

Odnośnie mojej rocznicy ślubu to była 6, ale z mężem jesteśmy już razem 13 lat:D jakoś jeszcze się nie pozabijaliśmy....
Mój mi bardzo pomaga, naprawdę złoto z niego, ja nie mam sił na nic ostatnio, on weźmie posprząta kuchnię, włoży gary do zmywary, zrobi coś do jedzonka....naprawdę jest bardzo troskliwy...pyta jak się czuję...

Oczywiście jeszcze torby nie spakowałam, a mój M mnie namawia, że mam to zrobić bo się stresuje, że będziemy na biegu pakować, a lepiej wszystko robić na spokojnie...No i dzisiaj chyba to zrobię.....

Od kilku dni troszkę puchną mi stopy, epigeum było w niedzielę, wyglądałam jak serdelek, za to w nocy lało się ze mnie litrami i rano nie było śladu po opuchliźnie...Spojenie mnie boli, biodra mnie bolą, pipka mnie boli:D wszystko mnie boli:D:D:D

Apropos staników, słuchajcie zamówiłam na allegro alles mama - zajebiaszcze, naprawdę, materiał, jakość wykonania, po prostu rewelacja...w szoku ciężkim byłam....

Anula09 przede wszystkim gratulacje:D no to nas zaskoczyłaś, malutkiej chyba za ciepło było hihih, da sobie radę, to już śliczna waga.....Wracaj szybciutko do pełni sił, a maleńka niech nabiera wagi...

Ivon17 ja też czuję się jak słoń:D naprawdę, ja z kolei w przeciągu ostatniego miesiąca przytyłam 3,5 kg, łącznie 10 kg, mam wrażenie, że puchnę z godziny na godzinę:D

Tren ja też wieczorami mam skurcze co chwilę niemal, ale dokładnie wiem, że jak to będzie ten dzień to nie tyle skurcze będą mi dokuczać co cały ból krzyża i ból jak na @, bez względu na pozycję, a tak to mnie chwytają po przejściu paru metrów, chwytają w nocy i trzymają po 40 sek, epigeum przy 30 sek, aż nie mogę oddychać...

Anecia91 ja taką budyniową wydzielinę miałam na 10 dni przed porodem, u mnie to był po prostu czop, który mi odchodził, u Ciebie jest chyba troszeńkę za wcześnie, więc jeżeli Cię nic nie szczypie i nie piecze to być może to fizjologiczna wydzielina, która przygotowuje drogi rodne do porodu....

Tulka trzeba być dobrej myśli, ślicznego masz synusia:) Ja mam wizytkę w piątek i kurna liczę na jakiś tekst: Pani Karolino, ciąża donoszona możemy rodzić:D:D:D i tak jak piszesz po 20 tym robię wszystko co się tylko da, oprócz seksu:D

Ewcia popieram tekst o chlopach, jak czegoś oczekujemy to trzeba jasno komunikować i ja tak własnie robię, proszę o wysadzenie małego w nocy na nocnik, o wodę wieczorem jak już nie mam siły się zwlec, o ogarnięcie w kuchni, o wszystko co się da....ja noszę 10kg, on musi mi teraz pomów:D Cycniki alles są rewelacyjne...Dzięki za życzenia:)

Kaha91 olejek z wiesiołka zawiera prostaglandyny, możesz go kupić w każdej aptece, prostaglandyny działają skurczowo na szyjkę macicy, stymuluje wytworzenie się większej ilości śluzu (do porodu jak najbardziej), stąd nie można go brać w ciąży:D ale końcóweczka to jak najbardziej:) Do tego masuj sutki przez ok. 2 min i przerwa, macica powinna sie skurczyć:) tylko jeszcze nie teraz poczekaj do 37 tc:)

Maggie kochana dzięki za życzenia:) Na takie puchnące strasznie stopy można założyć rajstopy uciskowe, najlepiej je namoczyć, a na rajstopy żel chłodzący, ulgę poczujesz od razu, z drugiej strony ja moczyłam ostatnio w wanience z wodą ilodem:D:D:D

Ananka pamiętaj, że po arbuzie trzeba wypić sporo wody, ogólnie płynów, bo arbuz zawiera za dużo cukru...

Jolka dziękuję za życzenia:) Bidulo mam nadzieję, że się doczłapiesz cała i zdrowa do lekarza...masakra...

Olasec ja w dwóch ciążach miałam bardzo silne przepowiadające, one na KTG pisały się na 120 na 2 tygodnie przed porodem - czujesz to, i codziennie wieczorem taka jazda, już teraz wieczorami chwytaja mnie własnie takie krzyżowe....Oba porody miałam podobne, przy czym pierwszy - dłuższy, a czy bóle były mniejsze? Ciężko powiedziec...Na pewno podczas porodu jest taka adrenalina, że inaczej odczuwa się skurcze, na początku w miarę ok., a tak przy końcu trzeba walczyć o oddech, ale to już przy samej końcóweczce....

Joasik bardzo dobrze, że maluszek ma czkwawkę, ćwiczy sobie oddech:)

Klaudixxon współczuję tych wahań cukrów, ale i tak najważniejsze, że trzymasz się diety i jakoś ogarniasz temat...ja ostatnio bardzo malo jem, chyba przez ten ukrop...Ja też schladzam się prysznicem, ale to pomaga tylko na sekundkę:D Kochana Ty sobie żartów z remontem nie rób bo jeszcze troszkę za wcześnie, wykombinuj kogo się da, a Ty leżak i chillout...

Młoda i piękna ja w zeszłym roku złamałam małego palca (z którym jak wiadomo nic się nie da zrobić) był fioletowy i bolał chyba ze 2 miechy....współczuję bardzo...

Otokika to witaj w klubie dużych dzieciaczków, mnie lekarz też nastraszył, zobaczę co powie w piątek, jaka jest mniej więcej waga...

Lady Agnes ja miałam na czczo cukier 63, ale to po nocy i po dojechaniu do laboratorium, podobno takie mega spadki w ciąży to norma bo dzieciaczek w nocy wysysa wsio:D

MAtosia uwierz mi, że upały nad morzem, a upały w centrum miast to zupełnie coś innego, już dzis chyba lepiej się u Was oddycha:)

Ananka no czop u mnie w pierwszej ciąży (taki różowy) odszedł 2 tygodnie przed porodem, centralnie bite 2 tygodnie..a każdy mi mówił, że to już....

Motylek no ja też walczę ze skurczami wieczorem...A rozwarcie na 2 cm w drugiej ciąży miałam już miesiąc przed porodem i tak łaziłam miesiąc, oby u CIebie szybciej poszło....Nie daj się hormonom, to tylko hormony, u mnie w zeszłej ciąży było takie beczenie do 38 tygodnia:D się śmiałam, że w 38 tygodniu mój organizm się ogarnął, żeby uwić gniazdko:D:D:D więc poprawi sie na pewno. Zobaczysz...A po porodzie może być znowu płaczliwie, a potem znowu lepiej, jak będziesz to wiedziała, to łatwiej Ci będzie siebie zaakceptować:D

reklama
Jolka, to ja pisalam o czopie. Faktem, tylko kawaleczek, ale lepiej niech Jas poczeka.

Milusia, wiem, wiem :) chociaz nawet za duzo sie pilnowac z piciem nie musze bo wchlaniam jak gabka. Dzis juz ponad 3 litry plynow zaliczylam a gdzie tu do wieczora....

Anula gratulacje ogromniaste !!! Niech Alusia rośnie zdrowo, super wieści i porod wynagrodził Ci ciężką ciążę, zdjęcie cudowne slodkie :-) A tak sie własnie wczoraj zastanawiałam która będzie pierwsza. To uswiadomiło mi ze czasu coraz mnie a termin mam podobny.

Milusia, Klaudixxon dzięki za rady
Dzisiaj posiedziałam nad rzeka i super, nogi wyglądaja duzo lepiej, u mnie nic sie nie dzieje rano w sobote miałam skurcze i tyle ...

anula- omg twoja kruszynka jest juz z tobą :-) suuuper gratulacje kochana.

kaha- mnie tez strasznie ostatnio męczy zgaga. chyba to jest zgaga bo nigdy wczesniej nie miałam tak mnie tylko mąż mnie uświadomił. ja mam po kazdym posiłku albo cofke albo mi niedobrze. wczoraj jezdzilam i szukałam o 20 w kilku sklepach zeby rennie było i na szczescie w ostatnim znalazłam...

mnie ta pogoda ostatnio tak dobija ze jak rano otwieram oczy i widze ze jest czyste niebo a na termometrze o 5 rano 25 stopni to az mi łzy staja i załamana. ostatnio w mieszkaniu 2 razy straciłam przytomnosc. wiatrak chodzi od samego rana do wieczora... nogi w misce z zimna wodą, okryta zimnym recznikiem.

wczoraj mialam lekkie załamanie i pare łez poleciało to moj M tak sie wystraszył co mi jest. i pyta czy kryzys bo zmeczona, czy depresja mnie łapie. Moj M jest tak wyczulony na łzy po sytuacji z szwagierką ktora po porodzie wyladowala w psychiatryku. i on sie boi ze i mnie bierze... dopiero 2 raz na cała ciaze sie popłakałam a tu taka histeria z jego strony, chyba nie moge płakac przy nim:-D

Ewka u nas tez ogarnij kuchnie, pokoj... to tylko 2 rzeczy wykona. Jak chce zeby posprzatał... to posprzata... odkurzy,potem ze stolu zetrze.. na ziemie. Musze pokolei mowic.. ale za duzo tez nie.. bo sie bulta szanowny pan ze on TYLE musi robić. Jakby kuźwa nie jadł, nie brudził.. a jak widze zlew lub wanne upierdzieloną jakby co najmniej ktoś sral do niej to mnie krew zalewa. Oczywiscie dla Ł to nie przeszkadza. bo przeciez on rece po smarach mył. Zlewu po zmywaniu sie nie oplukuje, bo po co? wode marnowac?? w taką susze? odkurzanie ok... ale musze powiedziec ze caly dom. bo inaczej odkurzy ten poj w ktorym akurat ja jestem. Zresztą zmywanie w wykonaniu L jest wtedy jak jego kubek jest uchlewiony... jak mu sie bzykac chce tak ze plemniki nawet przy kichaniu z niego spierniczają i jak 4 dzien sie do niego nie odzywam.. po wielkiej klutni. Klutnia u nas to ja dre gebe... tak ze tchu brak.. a on siedzi hrabia obrazony bo zona sie drze... niewiadomo czemu.. co mnie tak irytuje?? dzieci caly dzien w domu?? to ze jak jest pan mąz w domu to go w sumie niema, bo p kuzyna, albo na rybach , to ze on sie czasami do mnie poczepia bo srubokret mu zginął ( zupe na nim ugotowalam kurde! ). No i takie to o to zycie..
ja od dawna mowie ze mam troje dzieci juz. dwoje urodzilam, jedno poslubilam,

A przepraszam.. jak wrocilam z B-stoku to szanowny malzonek Kawe mi zrobił. Ciul ze musialam poprosic.Wazne ze zrobił !!!!! kochany prawda???

ewka- co do szwagierki to w miare ok, jak dla mnie nie jest to jeszcze 100 % poprawa ale leki bierze a dzidzia sie zajmuje wiec jest ok.
ja jutro mam wizyte. ciekawe czy sprawdzi mi małą ile wazy itp. a jak ja teraz jestem w 33 tc to czy moze jutro zrobic mi wymaz na gbs?? a czy wtedy nie powinnam chyba brac na noc luteiny . bo nie wiem czy moze jakos wpłynąć na wynik. hmmm

noo spakowałam torbę.. w końcu.

Anula
super zdjęcie :) najważniejsze że malutka już jest z Tobą :)
w końcu możesz zjadać słodycze:):)
wody Ci odeszły w domu? przeczuwałaś coś wczoraj? źle się czułaś?

Jolka
jasne modyfikuj :) powodzenia na wizycie :) obyś doczłapała się do domu po wizycie cała i zdrowa:)

milusia dzięki za odpowiedzieć.. nie teraz nie mam zamiaru nic masować... ale sutki to strasznie mnie bolą :(
nie wiem czasami co z nimi zrobić. :)
powodzenia w piątek na wizycie:) zamelduj się nam jak się ma Elenka :) i ile waży :)
nie wiem jak ty ale ja mam dość upałów w tym naszym mieście;/

kikifish i pomaga Ci renni? bo ja mam manti i niestety dobre na 30 minut;/
powodzenia na wizycie:) ogólnie przed takimi badaniami nie powinno się uprawiać seksu ani brać nic dopochwowego:)

reklama
Do góry