reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

U mnie noc w miare ok. Ale zasnelam ok 1 w nocy.

duszno nadal jest mimo ze chmury krązą, grzmi. Moglaby jakas burza byc, czy ewentualnie sam deszcz.. Na podworku tak sucho ze jest jesiennie. liscie z drzew spadają, trawa wysycha.
Ja wczoraj sobie chyba ostatnie *******ki do szpitala kupilam. A wroc.. jeszcze jakies klapki.i zapakowac zestaw majt na zmiane.

Skurcze wieczorami coraz mocniejsze.. ktoregoś dnia znowu mialam co 5,3 i 1 minute. krzyzowe... myslalam ze narobie pod siebie. Ale z tego przejecia ze to juz przeszly. Troche szkoda.. bo juz sie nastawilam ze powozilabym w wozeczku ;)

reklama
Chciałabym być teraz w miejscach o których piszecie, że popadało i się ochłodziło .. Zazdroszczę u nas już pod 30 stopni dochodzi ..
Do doświadczonych mamuś : jak odchodzi czop śluzowy ? Zauważyłam u siebie dziwną wydzielinę a'la budyń waniliowy :D Czy to może być to ? Czy przyplątało się jakieś zapalenie :/..

Cześć! My dziś kupiliśmy wanienke :-) Podział obowiązków już jest. Mąż będzie kapal Maleństwo.
Na alledrogo zamówiłam materac kokos-gryka-pianka. Wyszlo taniej niż w sklepach.

Klaudixon ja dostałam taki detektor tętna od położnej po tym jak nasze Maleństwo szalalo i byłam dzień w szpitalu. Codziennie wieczorem słuchamy tętna.

Tren na szczęście nasze mieszkanie jest dobrze izolowane i nawet udaje się żyć bez wentylatora :-) za to u rodziców to wiatrak choć nie zdrowo kieruje na siebie.
Do tego zażywam chłodzące kąpiele pod prysznicem i daje rade.

Trzymajcie się!

A ja mam pytanko o stelaż do wanienki :) gdzie go nabyłas i czy ma regulowana wielkość? musze takowy kupić :)

Hej kochane,

ja wczoraj celebrowałam rocznicę ślubu, łaziliśmy z mężem po głównych imprezowych uliczkach w Katowicach:) wróciliśmy przed drugą, temperatura powietrza w nocy to 30 stopni:D czujecie to?:D
Poszłam spać po drugiej i naprawdę się wyspałam mimo duchoty......

Dzisiaj skwar od rana, a mój pięciolatek ma urodzinki i robimy w ogrodzie u siostry mojego męża, czeka przede mną tort, ciasto śliwkowe i sernik na zimno, ze 3 sałatki i przekąski:D umrę w kuchni....

Od wczoraj mi troszkę spuchły stopny, ciekawa jestem kiedy mała wyjdzie, myślę, że jeszcze ze 2 tygodnie posiedzi......w każdym bądź razie tak jak każdemu powtarzam po 20tym :D robię wszystko co przyspiesza poród:D:D:D masuję suty, spaceruję, wpierdzielam olejek z wiesioła, niebawem liście malin zakupię:D

Całuję i zyczę ochłodzenia:)

P.S. U mnie wczoraj w cieniu wybiło 39 stopni.....

Cześć,
Wiola84 kupiłam go w sklepie "wszystko dla niemowląt". Kupiliśmy od razu z wanienka. Bo sa różne wielkości wanienek i nie pod każdą wanienke taki stelaz pasuje. My kupiliśmy większą wanienke, bo nam tak doradzila dziewczyna, która przyjechała po większą, gdyz jej 3miesieczne dziecko nie wchodzi w ta mniejsza.
Wanienka kosztowała 25zl, stojak 60zl.

U nas też upały. Ja zasypiam ok 2-3 w nocy.... budzę się kolo 11...

Aneta czop budyniowy nie bedzie. Czop jest przezroczysty, czasami podbarwiony krwią. przy podcieraniu sie moze ciągnąc sie jak zadszy kisiel.

u nas popadalo. Ale wcale nie czuc. Ja sie dzis czuje tak kiepsko ze mam ochote sie powiesic. wszystko mi boli,mdli, na zmiane z bolem zolądka, glowa boli, kicham non stop czuje ze mi zaraz oczy wyskoczą od cisnienia. Miesie bolą jakbym wczoraj niewiadomo co robila. stopy bolą. Jeszcze mnie Ł wkurza. Dobrze ze do pracy pojechal bo juz by dostal z kopa w twarz.
Do tego sie poparzylam na brzuchu.Piecze jak cholera.. swedzi. te chlodzce zele mam wrazenie ze w tą duchote to wcale nie dzialają.

Jutro jade na morfologie i siuski wioze. Aby bylo chlodniej bo umre.

Hej dziewczyny.
Jak samopoczucie? Na tej ostatniej prostej pogoda nas nie rozpieszcza. Ledwo żyję, dzisiaj jakoś lepiej, ale wczoraj wieczorem mdłości i ogolnie słabo się czułam. Nie mogę uwierzyć, że już 37 tydzień leci, dopiero co testy robiłyśmy, hehe. Ja coś czuję, że przed terminem nie urodzę, chociaż tyak jak Milusia po 20 mogę rodzić :). 20 mam wizytę u gina, dopiero zrobimy GBSa, więc trzeba jeszcze będzie poczekać na wynik. Z jednej strony chciałabym już urodzić, bo zmęczona juz jestem ta ciążą, z drugiej boję się co będzie po porodzie, czy dam sobie radę, jaki będzie mój Mikołajek, czy da żyć czy da w kość:-)

Nie odzywałam się bo nawet nie mam siły pisać. Gorąc niesamowity. Wczoraj złożyliśmy łóżeczko :) wanienkę też kupiliśmy więc teraz ta nieszczęsna torba i mogę rodzić. Ale ja nie mam żadnych objawów. Żadnych skurczy przepowiadających nic :)

Czytałam Was na telefonie ale jakoś mam problem żeby się zalogować;/ musze coś pokombinować bo pewnie w szpitalu się przyda Was poinformować :D

Chciałam się zapytać odnośnie tego wiesiołka? gdzie to się kupuję? od kiedy to pić? i serio przyśpiesza poród?

kołtunek
zazdroszczę tego basenu!! mam dość już tego blokowiska...

joasik tak jak pisały dziewczyny w gabinecie nie mógl Ci zrobić gbs.. wydaję mi się że to zwykłe ph było.... wprzychodni jak pobierali mi wymaz na gbs to najpierw pani badała ph.. i wyszło w normie mimo dodatniego wyniku gbs...
może zrób to na własną rękę prywatnie. ja płaciłam 40zł.

olasec jak twoje bóle? ja sobie właśnie kupiłam biustonosz firmy alles koronkowy częsciowo usztywniany:)

ivon też czekam na chłodniejsze dni..
mieszkanie do sprzątania... ale nie wiem jak to będzie bo mi to już sił powoli brakuje

ananka
super że teściowie nie męczą:) piwnica w naszym stanie to zbawienie:D

klaudixxon
to w koncu nie będziesz rodziła na lubinowej?
co do MC to pamiętam jak pracowałam wchodziły lalunie często ok 8-9 i podchodziły"poproszę coś lekkiego" :D no ale śniadanie w maku:D za jajkami stamtąd nigd nie przepadalam, obrzydzały mnie i nigdy nie zjadłam...

aneta super że torbe spakowałaś. moja dalej czeka :D nie wiem kiedy ją spakuje
co do śluzu to normalne :) niestety mało to komfortowe jest

Aali_ z tą pogodą mamy wyjątkowego pecha! największe upały a my biedne tak się namęczymy

natalia fakt że materac wychodzi taniej niż w sklepach ja dwałam 60-70zł na tej samej aukcji co łożeczko:)
wanienka fajna:) ja będę miała bez stelaża

pycia17 współczuję przygód z chłopem może sobie z nim pogadaj...oni czesto nie rozumieją naszego stanu...
uważaj na siebie mimo wszystko

milusia wszystkiego najlepszeg z okazji rocznicy i najlepsze życzenia urodzinowe dla Twojego pięciolatka! :)
upał niesamowity w tym naszym Sosnowcu;/ można zdechnąć

ewka
masz racje z tymi chłopami.. im trzeba wszystko mówić :D

Kaha u nas w Bielsku też gorąco jak nie wiem, nawet z domu nie wyszłam, miałam tyle planów co zrobie bo mały u teściowej ale jest taki gorąc że opadam z sił. Czekam na jakiś deszcz

Milusia wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubu i dla synusia także wszystkiego najlepszego

Ostatnia edycja:
reklama
Aneta- u mnie był gęsty i sporo krwi w nim było, takich nitek. Objętościowo, to było tego w pi*du, odszedł kilka h po badaniu u gina, ale nie zawsze musi odejść przed, czasami odchodzi w trakcie porodu i niektóre dziewczyny nawet nie wiedzą, jak wyglądał ;-) Większa ilość śluzu, to na typ etapie norma. Ja już od ok. 2ch tygodni taki mam.

Milusia- wszystkiego naj z okazji rocznicy! Która to już?

Do góry