reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Klaudixon gratuluję tak dobrych informacji po wizycie:) Co do rozstępów to u mnie na razie się nie pojawiły. I oby się nie pojawiły wcale czego życzę sobie i Wam:)
Milusia ja w zeszłym tygodniu miałam takie skurcze, ale teraz już się wszystko uspokoiło.
Kołtunek muszę podpytać mojego gina o takie skierowanie na ktg. Zawsze to trochę oszczędności.
Joasik mi się wydaje, że na wynik gbs to rzeczywiście trzeba trochę poczekać. Jak miałam takie nawracające infekcje, to mój gin też sprawdzał takim testem paskowym (co sprawdzał to już nie raczyła się pochwalić), ale jak pobierają posiew z dróg rodnych to przecież muszą sprawdzić w laboratorium co tam wyhodują. Może któraś z dziewczyn wie coś więcej na ten temat.
Kikifish ja kupiłam sobie stanik formy Alles seria Mama i z h&m.

Ciężki to był dzień dla mnie. Pierwszy raz spuchły mi stopy. Raczej jestem z tych ciepłolubnych i do tego tygodnia nie płakałam jak było gorąco. A teraz jakaś zmiana- czekam na chłodne dni. Moje dziecko chyba widzi, że ledwo chodzę bo był dziś wyjątkowo grzeczny. Fakt, że naoglądał się trochę bajek skoro matka ledwo chodzi a na plac zabaw za gorąco.
Tak chciałam gruntowanie posprzątać mieszkanie przed porodem, ale jak tak dalej będzie z pogodą to słabo to widzę. Liczę na to, że jednak będzie kilka chłodniejszych dni i jednak zbiorę siły na zrobienie porządków.

reklama
Klaudixon super że dobre wieści na wizycie. Mi gin mówił że różnie z wymiarami też bywa, czasami np w jakimś okresie czasu główka rośnie szybciej, potem np główka mniej a brzuszek więcej, nie zawsze jest to tak proporcjonalnie wszystko

Dziewczyny ja kolejną wizytę u gina bede miec dopiero ostatniego sierpnia a w przyszłym tygodniu musze zrobić wymaz dostałam nawet to pudełeczko z patyczkiem do zrobienia tego ale nie wiem jak sie za to zabrać ...

Hej :)

Upaly z poczatku lipca znioslam spiewajaco, teraz jest tragedia.... Dalam sie namowic na wyjazd do tesciow bo P gra koncert w okolicy a nie chcial mnie zostawiac samej w gdansku. Przy okazji przypomne sobie co to zycie towarzyskie.... W domu piekarnik, na polu patelnia. Wygladalam jak baleron. Doslownie. Spie w gabinecie tescia. Sama bo lozko za waskie na dwupak i ludzia, ale za to przyjemnie chlodno tutaj bo.... w piwnicy. Normalnie raj na ziemi.... No i plus bo traktuja mnie normalnie, a nawet sie martwia i licza z moim zdaniem, a to postep jest.

Joasik, jakis dziwny ten twoj gbs. Ja wymaz mialam w piatek, w poniedzialekbyl wynik. To musi rosnac na pozywce przez 48 godzin. Potem sprawdzaja co uhodowali. I niekoniecznie musi to byc paciorkowiec ale tez rozne inne rzeczy, mi na przyklad uhodowali drozdzaczka. Jakos nie chce mi sie wierzyc w taki 30 sekundowy, ale moze to faktycznie jakies cudo.

Klaudixon, super ze mala ok i wszystko sie wyjasnilo :) a co do rozstepow, zaczely jakies dwa tygodnie temu na bokach wylazic i masakrycznie na udach. Smaruje sie, ale w sumie mam je w glebokim powazaniu. Denerwuja mnie poki sa fioletowe i wygladaja jakbym sie ciela. Jak beda blade to pewnie zapomne ze tam sa. Mam juz troche w kolekcji, kilka wiecej roznicy nie robi a jak komus nie pasuja to niech nie patrzy....

Stanik.... taa.... kupilam dzis, cudem. Pol grudziadza zlecialam i dupa. Bo na moja mleczarnie rozmiaru brak. W koncu znalazlam 1, wydalam 75 zlotych, ale swietny jest. Pierwszy raz zaplacilam tyle za stanik. Serio. Az mnie kieszen boli bo znajac moje szczescie to zaloze kilka razy i bedzie za duzy albo co gorsza za maly.... Ale jak znajde gdzies zwykly bawelniany to dokupie.

kaha91 no właśnie miałam rodzić na Łubinowej jakby mi cesarki nie chcieli zrobić. Ale że zrobiłam 3 podejście do lekarza porodowego i porozmawiałam z nim i się okazało, że robimy CC bo on rozumie moje obawy i decyzję ponieważ trochę tych chorób mam. Jednak zaznaczył mi od razu, że będziemy się bawić że ja wybieram datę i on mnie zapisuje na CC tylko bierzemy pod uwagę dobro dziecka, stan przepływów, odżywienia jej wielkość itp i wtedy dopiero możemy tydzień może 2 tyg wcześniej umówić się na CC.

W sumie podejście mi się podoba jego bo jednak jakbym sama decydowała to bym się już na 9 września umówiła jak będę miała 37 tc skończony hahahaah. Wizytę mam 28 sierpnia więc chyba wtedy poruszymy temat daty.

Z innej beczki poschizowałam się jak zwykle i jadę jutro kupić Detektor tętna płodu Baby Sound, takie cudo że jakby dziecko się za mocno ruszało albo za długo nie ruszało to sprawdza się tętno i wyskakuje na ekranie jakie dzidzia ma. Boję się, że jakby się coś działo to nawet bym nie wiedziała, a że głupia oglądałam ostatnio na YT bloggerki to właśnie jedna tak miała, że zmierzyła tętno było wysokie pojechała do szpitala zrobili jej CC i dzięki temu jej dziecko przeżyło.

Także, wiem wiem to są "te historie" których lepiej nie wiedzieć i nie czytać, ale znalazłam używane to urządzenie i w sumie dla spokoju kupię.

Co do rozstępów póki co wmawiam sobie, że moja mama ich nie ma i więc ja mieć nie będę i moja skóre tego slucha i na razie ich nie ma. Smaruje się codziennie tummy butterem i jest okey, czasem specjalnym olejkiem który mi zrobione specjalnie na zamówienie. Słyszałam właśnie że po porodzie wyskakują, mam nadzieję, że będę w stanie brzuch przelecieć lekko olejkiem migdałowym bo tummy buttera na bank nie wsmaruje bo to się rozchodzi bardzo ciężko po skórze.

Ostatnia edycja:
hej

jeszcze co do .staników. Przypomniało mi sie ze przy karmieniu chlopaków rewelacyjnie sprawdzal sie zwykly sportowy stanik. Taki nakladany przez glowe, nie zapinany na zadne haftki.

za groma sie nie wyspalam. co godzina na siku... o dziwo zasypialam od razu, ale albo skurcz za lydke, albo za brzuch, albo komar jakims cudem wlecial i mn ie wkurwia, albo gorąco.. albo Ł chrapie, albo siku... no myslalam ze pierdlca dostane. Chyba do kibla na noc sie przeniose. najblizej do wc bedzie
Mam nadzieje ze kawa mnie obudzi.. zycie w moje cialo wprowadzi. Musze jechac do tego auchana zeszyty chlopcom kupic. cialam odlozyc na potem..ale podejzewam ze lzej to mi raczej nie bedzie.I na ciuchy zajde :) ooooooooo wspaniale...

TRen ja już po kawie i nic nie pomogła. Może u Ciebie będzie lepiej. Też lubię te sportowe staniki. Teraz noszę taki w te cudowne upały.
Dziś sobie super pospałam bo aż do 6.30 ale to dlatego, że Młody postanowił w nocy spać ze mną. Co to będzie jak będzie jeszcze Basia do nas dołączy.
Dzisiaj chcę sobie obejrzeć filmiki na YT porodowy biznes- może któraś z Was widziała?

A ja się pochwalę, z rana wybrałam się na zakupy skompletowałam wszystko i popakowałam torbę :D. Jestem z siebie dumna ! :)
Ostatnimi czasy śluzu mam tyle, że mogłabym na rynku sprzedawać :D Nie wiem czy to normalne .. Do tego budzą mnie poranne skurcze, coraz mocniejsze i dłuższe plus ból pleców.

Hej dziewczyny :)

Mam po dziurki w nosie już tych upałów :( Czemu jest takie upalne lato akurat jak ja chodzę w ciąży? ;))) Spać się nie da, wszystko mnie budzi, leje sie ze mnie strumieniami nawet jak leżę plackiem. Jedyny plus jest taki, że powietrze jest suche a nie parne i wilgotne bo już całkiem bym padła i przeprowadziła się do piwnicy...

Podziwiam te z Was, które wypuszczają się nad wodę bo ja bym nie usiedziała chyba ani 10 minut. Najlpiej jakbym miała basen w mieszkaniu :-D Od paru dni czuję, że chcą mnie łapać skurcze ale jak już czuję, że zaraz będzie to puszcza. Chodzi o skurcze łydek w nocy i ud po wchodzeniu po schodach. Chyba muszę jakiś magnez regularnie zacząć brać bo póki co łykam jak mi się przypomni. W ogóle dziewczyny, bierzecie na co dzien jakieś witaminy?Kwasy?

Kaha - ja na zgagę pije mleko jak mam pod ręką a jak nie mam albo nie chce mi się w nocy łazić to biorę Rennie i fajnie przynosi ulgę :)

Milusia - mnie też zdarza się ulać albo przynajmniej mi się cofa do gardła, nawet jak leżę, albo pół leże... Ot tak z niczego

Kołtunek - super, że jeszcze tylko kilkanaście dni i będzie tulić Maleństwo :) U mnie do CC jeszcze ok. 44 dni i jak wcześniej podchodziłam do tego z luzem to teraz zaczynam lekko panikować

Klaudixxon - Mam nadzieję, że waga u mojej Kluski tez wyszła taka duża przez długie nogi czy większą główkę i nie będzie takim klockiem na jakiego nastraszył mnie lekarz! U mnie jeszcze nie widać żądnego rozstępu a mam skłonność do tego dziadostwa. Nastawiam się, że kilka na pewno będę mieć i spodziewam się ich na samym koniuszku ciąży. Smaruję się różnymi kremami i balsamami (co mi wpadnie pod rękę) ale bardzo nie regularnie

Joasik - gratuluję wizytki, zazdraszczam bo ja dopiero kolo 26 idę :( Ajuż bym chciała znowu podejrzeć co i jak ;-) Jak byłam ostatnio to nie sprzawdzał mi ani szyjki ani łóżyska. Nawet nie wiem jak to wygląda :no:

Kikifisz - ja kupiłam karminiki 2 na allegro, zwykłe najzwyklejsze. Nie ma sensu moim zdaniem szaleć z tymi biustonoszami, tym bardziej, że nie iadomo jak będzie z tym pokarmem u Nas, a w razie potrzeby zawsze przecież można kupić lepszy

TRen - Ty jesteś chyba kamikadze, że chcesz dzisiaj wybrać się za zakupy :D Wszędzie krzyczą, że dzisiaj apogeum upałów także uważaj Kochana na siebie żebyś gdzieś nie padła!

Trzymajcie się... chłodno :-)

reklama
Ali ja biorę codziennie femibion natal 2. A co staników to ja bardzo nie lubię obwiśniętych cycków i jak widać sterczące skutki wiec jakiś zwykły bawełniany dla mnie odpada, chyba że na noc to i owszem bo ma być wygodnie. Z resztą lubię mieć ładną bieliznę wiec i karmnik tez muszę mieć fikuśny :-)

Cofki/ulewanie ro tez mam od dawna. Okropne to jest i boję się, że przez te kwasy żołądkowe polecą mi zęby:-(

Pasuje mi iść do fryzjera odrosty zrobić ale jak pomyślę, że na polu upał i tam też trochę pod aparaturą z ciepłym powietrzem musze siedzieć to mi się odechciewa. Niby mam ombre zrobione to mogłabym tak być ale przy związanych włosach to już kiepsko to wygląda.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry