reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Pycia17 mój lekarz mówił że nie ma przeciwwskazań do tego żeby jechać nad morze. Oczywiście nie mam zamiaru leżeć plackiem na słońcu , tylko polezec sobie na lezaczku pod parasolem popijając wodnego drinka ;) będąc w mieście siedzialabym non stop w domu (bo tutaj mamy chłodno) a tak jak wyjedziemy to nawdycham się świeżego powietrza. Zresztą nad morzem na pewno ta temperatura będzie mniej odczuwalna i dokuczliwa niż w mieście.

Co do ktg to mi lekarz zalecił badanie raz na tydzien\10 dni, od kolejnej wizyty czyli 12.08. Będę wtedy mniej więcej w 35tygodniu. Wiem jednak że niektóre dziewczyny w ogole nie chodzą na ktg, lekarz wnioskuje z USG że wszystko w porządku i nie kieruje na tego typu badania. U mnie powiedział że mimo to iż czuje ruchy i wszystko jest w porządku, zaleca przeprowadzać te badania. Ja się w sumie cieszę,bo przynajmniej będę spokojniejsza przed kolejną wizyta...

reklama
Wiola to taki krem tylko nie wiem czy aktualne opakowanie czy je troche zmienili.
Ja kto mam teraz na każdej wizycie A ostatnio mialam dodatkowa wizytę I też mialam ktg.

Załączniki

• 1438629989439.jpg
    11,2 KB · Wyświetleń: 45
Dzejka dzięki bardzo. A ten kremik nadaje się do smarowania buzi po kąpieli czy raczej na wyjścia? Nam w szkole rodzenia mówili żeby niczym nie smarowac ani ciałka ani buzi, ale myślę żeby w razie co się w niego zaopatrzyć :)

Dzejka dzięki bardzo. A ten kremik nadaje się do smarowania buzi po kąpieli czy raczej na wyjścia? Nam w szkole rodzenia mówili żeby niczym nie smarowac ani ciałka ani buzi, ale myślę żeby w razie co się w niego zaopatrzyć :)

ja smarowałam rano po przemyciu buzi wacikiem albo na wyjscie w cieplejsze dni na zimniejsze dni używałam bogatszego i tłustszego kremu najczęściej z babydream na każdą pogodę.

Dzięki, ja właśnie na takie cięższe dni na wyjścia mam pharmacerisa z polecenia siostry a więc ten myślę że nada się na buzie po kąpieli :)

co do ktg mi lekarz jeszcze nic nie wspomniał :)
zobaczymy na nastepnej wizycie jak będzie 35 tydzień! jak to pięknie brzmi!

byłam na ćwiczeniach w szkole rodzenia i na długim spacerze z koleżanką.. mam nadzieję że noc będzie spokojna. :)

wiola84
wytrzymasz :) nad morzem się inaczej to będzie odczuwać, odpoczniesz:)

tren
rozumiem Cię bo też nie umiem na dupsku usiedzieć.. ale w naszym stanie czasami wskazane:) udanego wypadu jutro:)

witam sie porannie.

w nocy myslalm ze albo na pogotowie pojade, albo w domu zaczne rodzić. Skurcz dostalam silniejszych, reguralnych dosyc. Z tym ze Blanka nadal sie ruszala. No ale wzielam kolejną nospe.. i kolejny magnez. i sie ok 23 wyciszylo. ale wstawalam co godzinke.. ot tak sprawdzić czy moze przypadkiem wody nie odeszly.Ł poinformowalam... i sraczki prawie dostał. Bo jego zona.. ktora jest w ciązy skurcze ma.
od 5 nie spie. czuje ze o 13 to ja juz bede mocno nieprzytomna.

Wiola zazdroszcze morza. Bylam raz.. 4 lata temu calusie 2 tyg. spedzilam z chlopakami i sie zakochalam.

Ostatnia edycja:
Kaha położna mi mówiła że spacerki bardzo wskazane są ale jak będa takie upały to ja nie wiem co ze spacerami jedynie bardzo wcześnie rano albo późnym wieczorem raczej

Ewka tak położna bardzo miła sympatyczna, tylko że nie będzie jej ostatni tydzień sierpnia ale podała nr telefonu do swojej koleżanki i jeżeli coś to do niej mam dzwonić.

Tren co do skurczów współczuję ... ale dobrze że to fałszywy alarm

Wiola zazdroszcze wyjazdu, ja juz sie chyba nigdzie nie rusze w te upały, bo wzmaga mi skurcze. Nad morze nie ma szans bo mamy prawie 700 km więc za daleko, ale fajnie bo się schłodzisz i odpoczniesz dotlenisz

Co do ktg ja już miałam około 30 tyg ciąży jakoś tak, w ramach wizyty jak poszłam do lekarza na usg 3d. Teraz zapytam na wizycie jak będe w czwartek o to

Ostatnia edycja:
Mi zrobili ktg dwa razy w szpitalu a na wizycie nic nie wspomniała nawet. Mam pecha do lekarzy osttanio nawet usg mi nie zrobili ;/

reklama
no dziewczyny ja pospałam do 11 :D
muszę zrobić jakieś zakupki na obiad ale najchętniej wróciłabym do łożka dalej spać...
:):)

lalki
podusia super :) ale trochę mi zajęło zanim się ułozyłam:)

tren
dobrze że te skurcze to fałszywy alarm...

maggie zgadza się z tymi spacerami;) ale ja wyszłam o 19 i wróciłam przed 23 bo było tak przyjemnie... wiaterek i taki chłodek:)

Do góry