reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

reklama
mam dość upału;/ nie można wysiedzieć nawet w cieniu, dzisiaj byłam w lumpku i wyszukałam takie cudeńka aż za 5 zł a ciuszków chyba z 10 sztuk. Odebrałam wyniki z posiewu z moczu wynik jałowy ufff

A masie cieszę z takiej pogody :) planuiemy z mezem wybrać się nad morze, ostatni raz w takim skladzie, no i zapowiada się że pogoda dopisze :)

A co do kremu hipp to możecie podeslac linka,o którym mowa?

Ja generalnie nie planuje niczym smarowac małego po kapaniu,bo będę używała emulsji do kąpieli ale tak w razie co do buzki bym coś chciała miec. Na dwór nabylam pharmaceris chroniący przed słońcem, wiatrem i silnymi czynnikami atmosferycznymi.

Ja mam zwykly rozek, ale podejrzewam ze wcale go nie uzyje uako rozka tylko jak juz to jako okrycie. Mam kolderke dopinana zamkiem do przescieradelka i ochraniacza wiec bobas sie nie rozkopie z poscieli.

Mam dosc upalu.
Mam dosc kurzu na tej pieprzonej wsi.
Mam dosc braku jakiegokolwiek dzis wiatru.

Dostalam takich skurczy ze myslalam ze to juz. A sama z F w domu jestem. Ja bez prawka,autobusu brak. Po kolejnej nospie sie wyciszylo troszke.

Usztywniany rożek jest beznadziejny, w ogóle nie czuje się dziecka. Ja miałam zwykły, teraz też w razie w będę mieć, ale dostałam śpiworek, więc będę próbowała szybciej do niego przyzwyczaić.

Gdzie Milusia, Motylek, Pysia i Pycia? ;-)

tren mnie też ale do takich ludzi to i tak nie dotrze to po co się denerwować :D pośmieję się i tyle :D
kobieto weź zwolnij może bo Blanka ma czas na wyjście :)

dżejka wiadomo każdy poród inny ale chociaż znacie "klimat" porodówki a ja nic kompletnie dla mnie to jest przerażające:D
powiem Ci właśnie dzisiaj nie leżałam :D czekam na wieczór :D
spać nie mogę, za dużo wrażeń i głowa pełna myśli
nie dobrze z tymi skurczybykami ale już tak nie wiele zostało:)
piękny masz suwaczek:)

aneta wcale Ci się nie dziwie że się cieszysz :)) ćwiczysz w ogóle coś w domu? jakieś ćwiczenia do porodu?
co do rożka kupiłam usztyniany ale ma wyjmowaną tą wkładkę, ale który lepszy to Ci nie powiem :D

ewka
też mi się wydaję że chodzi o kasę... i niestety dużo kobiet jedzie rodzić do Katowic... a nie w swoim mieście czyli Sosnowcu..

wiola
zazdrość mnie zżera na myśl o morzu :):) ah super.. daleko macie?
daj znać jak ta wizyta u położnej czy powiedziała Ci coś o gbs więcej niż wiemy:D

Kaha91 wizyta u położnej przełożona, spotkamy się chyba 15.08. Dzisiaj sala która najbardziej chciała nam pokazać Pani położna, była zajęta.

A co do morza to kawałek mamy ;) jedziemy z centrum, z Torunia do Mielna/Uniescia. Cieszę się na ten wyjazd, mam nadzieję że dam radę w tej pogodzie. Parasol, lodoweczka, leżaczek i powinno być oki :) zresztą ja lubię ciepło,bardzo :)

Kaha staram sie zwolnic ale ja nie ja nie umiem tak sobie lezec i nic nie robić jak w kolo np syf jest, albo trzeba cos na podworku zrobić. I tak teraz robie niewiele, bo np drzewa nie ukladam, nie rąbie, trawy nie kosze.

Dzejka my a wakacje w tym roku tez zadne jeszcze nie pojechalismy. 16-go jedziemy do Torunia na 2 dni. Ale np tesciow mam na mazurach a dzieci tylków w jeziorze nie moczyly. No ale jak jest 40 st. to nie pojade bo sama padne. Mozemy tylko w soboty... a w soboty L tą kuchnie robi. No i tak... jutro nad rzeke jedziemy z chlopcami rano.. niech w jakims zbiorniku wodnym chociaz raz nogi pomoczą.

Hej ja po wizytce u położnej bardzo pozytywna babeczka, mam się nie stresować, przedstawila mi jak to wszystko wygląda, oczywiście w szpitalu nie ma możliwości znieczulenia ze względu na brak anestezjologów. Mam do niej dzwonić jeśli zacznie się poród, ale ma urlop końcówką sierpnia więc podała namiary na swoją znajomą

reklama
Usztywniany rożek jest beznadziejny, w ogóle nie czuje się dziecka. Ja miałam zwykły, teraz też w razie w będę mieć, ale dostałam śpiworek, więc będę próbowała szybciej do niego przyzwyczaić.

Gdzie Milusia, Motylek, Pysia i Pycia? ;-)

Żyje żyje, malo piszę ostatnio dużo odpoczywam, ciężko mi wytrzymać w tym gorącym okresie, podziwiam te dziewczyny które odważą się jechać nad morze w te upały. Moja ginekolog odradziła mi przebywanie w upale na słońcu, odczuwanie ruchów mogą się przez to zaburzyć, czekam na wyniki krwi do dzisiaj miały być widoczne w systemie i nie ma ;/ czy któraś z was dostała już skierowanie na ktg???

Do góry