reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

kaha ja też opłaciłam położną mimo, że mam cc. płace 1.500 zł ale spokojniejsza jestem..

mam straszną ochote wyjść z domu... nawet sklep był by super :-D

reklama
kołtunek może nie ryzykuj z tym sklepem.. chyba że czujesz się na siłach..
wcale Ci się nie dziwie bo lepiej zapłacić i wiedzieć że opieke się będzie miało..
Tobie został mniej niż miesiąc do planowanego CC! trzymam kciuki żebyś wytrzymała:*

Dziewczyny nie wiem skąd jej się to wzieło, trzeba wierzyc ze będzie dobrze

Ja też dzwoniłam do położnej umówiłam sie na poniedziałek, u nas położna bierze 500 zł ale płaci się dopiero po porodzie ...

Kaha91 planuje rodzić w szpitalu na Kopernika w Krakowie. Położnej nie opłacam bo nie ma takiej możliwości w tym szpitalu.

Co do rogala/poduszki motherhood to tez mam i do odpoczynku i drzemki jest super, ale na całą noc to nie umiem bo za często zmieniam bok i jest mi z nią wtedy nie wygodnie. Mam nadzieje, ze przyda się też do karmienia.

Co do pogody to mi w ciąży wiatr bardzo odpowiada bo mam czym oddychać a upałów juz nie chce.

kaha91 no to ja jeszcze jestem na etapie mówienia: "idę na żywioł... i tak nie wiem co mnie czeka bo to moja pierwsza ciąża" haha zobaczymy czy tak samo bedę za miesiąc mówić :p ja się dopiero dowiem 12 sierpnia ile chce położna... już się boje bo słyszałam że bierze nawet około 2000 tys :/
aneta1991 dokładnie mam tak samo :D albo posiedze w kuchni i jak już prawie uderzam głową w stół bo zasypiam to lecę szybko do łózka :)
kołtunek spokój najważniejszy dla nas jest w tym dniu :) haha synek rozwalił tekstem :D
maggie2205 to mało płacisz... zazdroszczę :)

Kaha i aneta Wy jesteście rocznik 91? bo tak patrze po waszych nickach...
Kochane kiedyś któraś z Was wrzuciła listę wyprawkową sierpniówek... i nie mogę jej znaleźć :/ pomożecie? :)

f2w3rjjgovuqvn1k.png

Cześć Wszystkim!
Lalki ja kupowałam kosmetyki i masci typu oliatum, bephanten, octenisept, pampersy, pieluchy tetrowe, dla siebie mamadha, podkłady, majtki, wkładki laktacyjne... sporo tego ale czas najwyższy :-) polecam tą aptekę Gemini bo naprawdę dużo taniej można dostać.

Koltunek za marzenia nie karaja... a jeszcze trochę i będziesz śmigać z Malenstwem.

U nas wiadomo, ze biorą położne i lekarze. Ale jak rozmawiałam to ciężko dogadać położna na konkrety termin. Także mąż będzie mieć przygotowane dwie koperty 500zl położna.... 1000zl dla lekarza. I zobaczymy co się w dniu porodu będzie dziac.

Boze dziewczyny wy tak serio z tym placeniem poloznym i lekarzom?? Toż to ich praca jest. To tak jakby dla mojego Ł sklep dodatkowo za upieczenie chleba placił.Nie tylko szef za prace.. ale i sklep, bo akurat bochenek ladny wyszedł.

Ja sie na chwile polozylam. Chcialam pospac, ale kuźwa!!!!!! akurat chlopcom zachcialo sie lzec. Jakby kurde wczesniej lozka w domu nie bylo. Pokoi swoich nie mają. NIE!!! Oni musza ze mną. po sekundzie kupac sie zaczeli. Bo ten sapie, ten oddycha nie w tą strone, ten leką zaslania tv.. Noz jak sie wydarlam to koty z ogrodka mi uciekly a okna pozamykane. Wstalam wsciekla... robie kawe... a chlopcy na dwor. No wiecie co... sina bylam z wscieklosci.

Jeszcze mlodszy mi cisnienie podnosi. Wujek zboze kosi. i zwozi do stodoly. Ta sierota mala ma uczulenie na kurz, zboza, trawy. Ale wybiera sie patrzec, pomagac, platac sie. I sie wykluca ze przeciez on leki ma. Wczoraj znajomy wziął go na traktor bo ble z trawy robił. O podniecony... ale caly wieczor nos zatkany, krople i tabletki zanim zaczely dzialac to mialam ocote go ukatrupić. Wczesniej kropli nie wziął. bo po co?? przeciez nos odetkany. Nie kaszle. Oczy nie czerwone. w nocy jak trabant oddychał.

ja staram sie byc spokojna... staram sie.. ale kuźwa... moze niech Ł jedzie sam z chopcami do tego Torunia ja te 3 dni pobede sama.. dla swojego zdrowia psychicznego jest mi to potrzebne. tylko jak namowić tych maminsynkow ze jadą sami.

Witam wszystkie :)

Lalki, mialam skopiowana wyprawke z sierpniowek, wkleilam w nasz wyprawkowy zeby latwiej bylo znalezc :)

Tren, ja juz dawno bym utlukla albo w szafie zamknela.... serio.

Engacka, trzymaj sie! Niestety w Polsce tez mozna trafic na takie elementy.... Ja od poczatku ciazy mowie mojej gin ze mam dyzplazje stawow biodrowych i kregoslup w kiepskim stanie to stwierdzila ze to w niczym nie przeskadza.... Przeciez chodze. A ze ledwie to juz moj problem. Bo przeciez nikt mi nic na to nie poradzi, takie uroki ciazy i tyle. Brzuch tez mam caly czas twardy i skurcze, nawet dobrze szyjki ostatnio nie sprawdzila....

Poloznej nie oplacam. Nawet nie wiem gdzie rodze i nie bardzo mnie stac na taki biznes. Jak na moje to jest ich obowiazek zapewnic nam opieke i poczucie bezpieczenstwa. Jak cos bedzie nie tak, bede miala swiadka i skarga poleci. Albo nawet i pozew. Patyczkowac sie nie bede.
Jutro ruszamy do moich rodzicow po lozeczko i ciuszki dla malego :) i przy okazji kupie reszte brakujacych rzeczy, jakos wole male znane mi sklepiki niz bieganie po Gdansku.... Jas dwa dni jakis ospaly byl ze ledwie go czulam, a dzis tak daje popalic ze ledwie sie ruszam. Paskudnik jeden. A do tego jeszcze skurcze co jakis czas i brzuch twardy jak tylko sie za cos biore.... Wiec mam bajzel w domu.
A tesciow przezylam, zachowywali sie jakbym wcale w ciazy nie byla, nawet nikt nie zapytal jak sie czuje ani co z Jasiem. Kompletnie nic. I w sumie dobrze.

reklama
ja byłam na tej wizycie..
i lekarz mnie zapytał czy jestem gotowa na cesarke bo jak bede miała dziecko powyżej 3,5kg to nie urodzę;/
ale jak to?!
masakra jakaś.
mam nadzieję że Jaś klockiem nie będzie bo nie wyobrażam sobie cesarki tak się nastawiłam na naturalny i tak się tego boję!!!!!!!!!

kołtunek
no tak bo syn Cię widzi jak tylko w łożku leżysz hiihih.

lalki tak ja rocznik 91. o liście już wiesz gdzie jest :D

ananka może i lepiej że cie o nic nie pytali niż jak byś miała słuchać znowu ich wyrzutów..

Do góry