reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Kaha91 z tą wielkością dzieci to jest tak, że nie jest powiedziane, że każda kobieta takiego 3,5 kg dzieciaczka urodzi.

Mam dwie koleżanki które rodziły niedawno i sprawa wyglądała tak, że lekarz przed porodem mierzy wielkość dziecka/wagę i mierzą miednicę. Chodzi o to, że czasami kobieta bardzo drobnej budowy nie jest w stanie urodzić 3,5kg klocka. I tak miała moja koleżanka, że miała córkę 3,5kg ale a ona miała bardzo filigranową figurę, pomierzyli ją i powiedzieli jej, że cesarka będzie to się buntowała, że chce spróbować to jej położna powiedziała, że dziecko ją tak rozerwie, że jak ją zszyją to będzie 2-3 miesiące do siebie dochodzić. Ostatecznie okazało się, że urodziła przez cc 4,kg córkę. Znowu jej koleżanka mniej drobna wydawałoby się szersza w biodrach też nie była w stanie urodzić 3,5kg córki bo jej miednica była za wąska (chociaż nie wyglądała na taką). Więc ja to bym zaczekała do porodu i ewentualnie dopytała dlaczego sugeruje cesarkę.

kołtunek też mi się nic nie chce, siedzę patrze na kalendarz i odliczam dni do porodu ahhahahha najlepiej leci mi czas na komputerze, ale ciężki mi się siedzi bo jak się odginam to brzuchem haczę o biurko więc mi nie wygodnie, jak siedze bardziej pochylona do przodu to znowu plecy mnie napierdzielają. Chyba jakiś serial ściągne dla zabicia czasu:)

Mamuska41 powiem szczerze, że mi jak ostatnio te cukry szalały to poczytałam i faktycznie ważne są pory posiłków aby jeść małe porcję a często i żeby nie głodować. Serio bałam się w cholerę po moich ostatnich akcjach i dziś jem co 2h nie za dużo, nie obżeram się chociaż bym pochłonęła dużo złych rzeczy i cukry super. Cieszę się że u mnie po nabiale tak nie skacze bo mogę zjeść twaróg z malinami:D <przynajmniej na razie> poza tym paluszki, ryż, ciasteczka wszystko co z mąki/ryżu/kukurydzy podnosi mi cukier. Obecnie żre chleb Wasa gramah można se zęby połamać ale po 4 kromkach obładowanych mięchem, pomidorami itp cukier 112, więc żrem jak moge.

reklama
Noz *****!! posta mi skasowało. 2 razy. Zaraz jak tym laptopem *******ne o szafke... staram sie byc spokojna.. staram sie...
Kaha to sie zwezająca miednica nazywa. Moja przyjaciolka to ma. I nie tak ze nie urodzisz dziecka ktore za duzo wazy. w takim przypadku nie urodzisz wcale.
mnie mierzyli przy 2 porodzie. Przy pierwszym nie. Zreszta jak pierwszy raz rodzilam to mialam wrazenie ze ja do rzeznika trafilam, do obozu pracy lub do domu wariatów. Podejscie do ciezarnej okropne, a do mlodej ciezarnej.. kuźwa ponizej krytyki. teksty typu " jak dawalas nie bolało a teraz gebe drzesz " byly codziennoscią. Mialy szczescie ze nie do mnie.. bo bym chyba odzyskala sily i zaczela lac.
Przy drugim wymierzyly co do milimetra, bo niby doope jak szafa w ciązy mialam, to jednak biodra wąskie mam, ale rozlazlam sie, na usg sprawdzily czy sie napewno obrocil jasnie kawaler.

jakoś przerażona jestem tym wszystkim jeszcze bardziej...jakoś nie umiem sobie tego wszystkiego poukładać.. ja się tak nastawiłam na poród sn że inny dla mnie nie wchodzi w grę.. a po drugie boję się że długo się będę goiła bo jednak sporo dodatkowych kg jest na brzuchu.. a oni wszystko przecinają...no ale wiadomo jeśli nie dam rady to nic z tym nie zrobię.. ale raczej nie spodziewam się dziecka olbrzyma :D zobaczymy za dwa tyg ile Jasiek będzie ważył. :) ten lekarz mi wczoraj powiedział że jak dziecko w 37 tyg będzie w przedziale 2.5-3kg i bliżej tych 3kg to znaczy że będzie duże i mogę nie dać rady.

tren
ale on tak po prostu jest w stanie stwierdzić że to zwężająca miednica?

Ostatnia edycja:
kołtunek super super!!! :):):) to jeszcze tydzień i będzie ładnie skończonych 36 :))
jesteś chociaż trochę spokojniejsza pewnie :)

dżejka Tobie nie wiele brakuje;) jak dzisiaj humor?:)

jakoś przerażona jestem tym wszystkim jeszcze bardziej...jakoś nie umiem sobie tego wszystkiego poukładać.. ja się tak nastawiłam na poród sn że inny dla mnie nie wchodzi w grę.. a po drugie boję się że długo się będę goiła bo jednak sporo dodatkowych kg jest na brzuchu.. a oni wszystko przecinają...no ale wiadomo jeśli nie dam rady to nic z tym nie zrobię.. ale raczej nie spodziewam się dziecka olbrzyma :D zobaczymy za dwa tyg ile Jasiek będzie ważył. :) ten lekarz mi wczoraj powiedział że jak dziecko w 37 tyg będzie w przedziale 2.5-3kg i bliżej tych 3kg to znaczy że będzie duże i mogę nie dać rady.

tren
ale on tak po prostu jest w stanie stwierdzić że to zwężająca miednica?
na oko nikt tego nie stwierdzi chyba. Mnie mierzyli takim przyrzadem.. dla mnie to wyglądało jak metalowy stetoskop. Najpierw mierzył tu gdzie kosci biodrowe sterczą ( a raczej powinny ) potem nizej.i na koncu recznie w srodku.

Boże! Ale pospałam.... normalnie aż dziwnie hahaahah.
Mojego w domu nie ma, więc spałam dziś o zgrozo do 11;20 nie wiem jakim cudem codziennie jak on jest to się budzę o 9;30. A tu dziś taki szok.
Polatałam po sklepach, bo mama mi powiedziała, że w Galerii Katowickiej fajne przeceny są w C&A. Więc byłam ale o zgrozo już kolekcja jesienna wchodzi. Jednak kupiłam 2 bluzki i 2 pary spodni. Co się nalatałam to moje. Więc jak wróciłam to padłam i spałam 2h, ledwo wstałam. Także nie pytajcie o której pójdę dziś spać.

Zamówiłam rzeczy na allegro do szpitala, w poniedziałek mi dojdą więc skreślam kolejne elementy wyprawki. Zostaną mi już tylko mebelki dla małej, pampersy i wszelkiego rodzaju większe rzeczy jak nosidełko, rożki, wanienki.

Klaudixon - już jesień! ale czas leci.. ale faktycznie sierpień zleci i później coraz chłodniej

Lody zaliczone :) cudownie. Choć czuje się zmęczona jak bym maraton przbiegła. Niestety z uwagi na blizne po CC mam zakaz chodzenia do dnia porodu... ale nic mało zostało i tego muszę się trzymać.

Jak mamusie spędziły dzień? pogoda ładna :)

reklama
Cześć dziewczyny, w piątek miałam wizytę, wyniki z moczu mam złe, zrobiłam posiew zobaczymy. jestem zła po wizycie na tym etapie ciąży powinni robić usg a moja lekarka tylko tętno sprawdziła bez usg ;/

Do góry