reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

;) lady Agnes u mnie 3.09 to czas od kiedy gin bedzie do mojej dyspozycji, obiecal ze bedziemy razem rodzili wiec nie biore wcześniejszych dat pod uwagę choc brzuch tak samo jak skala, wiec praktycznie non stop leze ...

reklama
no co do wątku to dzisiaj właśnie zajrzałam do sierpniówek i tam sporo się już rozpakowało.. niektóre takie maluszki ledwie ponad 2kg takie okruszki ale super bo chyba wszystko w porządku u nich;)

kto u nas zakłada wątek " po drugiej stronie brzuszka " ?

tren rewelacja z tą wagą :) super jest Twoje podejście że walczysz o swoje i się burakami nie przejmujesz. mi niestety czasami tego brakuje
też mam termin na 24 września.. i z początkiem czyli jakiś 37 tydzień mogłabym się wypakować... zastanawiam się czy okien nie zacznę myć haha

kołtunek
liczę na to miałam nadzieje że dzisiaj ją wyślą i jutro będzie ale niestety wyślą jutr więc będzie po weekendzie jakoś się będę musiała przemęczyć. załuje że wcześniej nie zrobiłam zakupów.

lady agnes super że szyjka trzyma!:)

anula zaciskaj nogi do września i porozmawiaj z alicją że wcześniej się na świat ma nie wybierać :*

Kaha u mnie bezpieczny pelny 37 tc wypada 28-go sierpnia. Akurat dzien po naszej rocznicy sluby i tak sie zastanawiam czy aby nie przeleciec meza wtedy.. niech chlopak ma coś od zycia.. polezalabym 2-3 dni.. i nawet na wlasne ządanie do domu tego 31-go chocby wieczorem zeby chlopcom koszule na rozpoczecie roku wyprasowac. Tak sobie zaplanowalam :) Najbardziej dygam sie ze zaczne rodzić jak bedziemy jechac do lub z Torunia. Niby Polska caly czas... ale jednak chlop mi zawalu dostanie... cisnienie mu skoczy bo co on biedny zrobi.20 sierpnia mam do cukrzycowego, wiec moglabym wtedy jeszcze w ciazy byc. a znając upór moich dzieci to urodze w terminie.. albo przenosze. A i 18 wrzesnia taka ladna data. Bym sobie na urodziny urodzila corke. A co...

chryste jak mi zimno. Zatoki zaczely bolec, nos zatkany, oczy bolą.;/

Maggie niefajnie z tą dziewczyną.

Anula09 może faktycznie nie powinnam nabiału na śniadanie jeść...
kaha91 super ta poduszka... zastanawiam się czy jej nie kupić! jak ją juz będziesz miała to daj znać jak się sprawdziła :) a co do wątku to myślę że i tak większośc będziemy pisały tutaj na głównym... tak to takie skakanie a tutaj wszystko na bieżąco :) nawet o wizytach tutaj piszemy mimo że jest wątek... A jak jeszcze się jest na tal to już kompletnie trudno przeskakiwać z wątku na wątek i wszędzie odpisywać :)
Jolka6621 być może faktycznie to mleko... ale znów każą pić żeby uzupełniać wapń... bądź mądry :/
engacka jak po wizycie?
ewka84 Jolka6621 też wspomniała że mleko może podnosić... eh... może faktycznie przez to mleko tak mi się podniosło :/
Olasec mi też właśnie jakoś ciężko się wziąć za to pakowanie :/ ta torba stoi i patrzy na mnie a ja na nią :D
TRen gratuluję utrzymania wagi :) ja też jak wstaje w nocy to chłop mówi że idę jak walec haha mi tez dziś z nosa leci i kicham jak głupia :( masakra jakaś :/ byle by nas nie rozłożyło!
kołtunek no powiem Ci że tak mi trudno było się wziąć za to pranie że szok! ale jak się wziełam to wczoraj i dziś i wszystko poprane :)
Lady Agnes cieszę się że wszystko w porządku ! byle tak dalej :)
maggie2205 o jeny :( współczuję :( młoda dziewczyna?

No więc dziewczyny nogi chyba mi za moment odpadną! jak już się wziełam za pranie to i za prasowanie... i głupia zamiast sobie rozłożyć na pare dni to dziś wszystko mi się zachciało prasować! i wszystkie ciuchy Kayli już poprasowane, poskładane i w szafie ułożone. Chłop mnie wyzwał że w dupie mi się poprzewracało! Że jak leże to całe dnie i mnie z łóżka wyciągnąć nie idzie a jak się wezmę do roboty to nie mogę wyhamować... I wiecie co... Strasznie ale to strasznie mnie irytują moje okna! Prawie już światło nie dociera... no ale jak wspomniałam chłopu o oknach to kolejny ochrzan dostałam... no i coż...

http://www.suwaczki.com/ostatnikrok/f2w3rjjgovuqvn1k.html

Kaha u mnie bezpieczny pelny 37 tc wypada 28-go sierpnia. Akurat dzien po naszej rocznicy sluby i tak sie zastanawiam czy aby nie przeleciec meza wtedy.. niech chlopak ma coś od zycia.. polezalabym 2-3 dni.. i nawet na wlasne ządanie do domu tego 31-go chocby wieczorem zeby chlopcom koszule na rozpoczecie roku wyprasowac. Tak sobie zaplanowalam :) Najbardziej dygam sie ze zaczne rodzić jak bedziemy jechac do lub z Torunia. Niby Polska caly czas... ale jednak chlop mi zawalu dostanie... cisnienie mu skoczy bo co on biedny zrobi.20 sierpnia mam do cukrzycowego, wiec moglabym wtedy jeszcze w ciazy byc. a znając upór moich dzieci to urodze w terminie.. albo przenosze. A i 18 wrzesnia taka ladna data. Bym sobie na urodziny urodzila corke. A co...

chryste jak mi zimno. Zatoki zaczely bolec, nos zatkany, oczy bolą.;/

Maggie niefajnie z tą dziewczyną.

Tren ja w Toruniu będę rodzić :) a 18.09 to termin mojego porodu, faktycznie piękna data :) :)

Lalki u nas w szkole rodzenia położna mówi tak: ze jak okna przez okna juz nie widać to mamy sobie je otworzyć i popatrzeć.

Najważniejsze nasze zdrowie i spokój.

U mnie dziś hormony buzuja ... z mężem na stopie wojennej ... brat też mnie wkurzyl...
Musze się dziś zrelaksować :-) kąpiel i książka do łóżka!!!

Ja piore ciuszki i po trochu prasuje. Brakuje mi komody dla Szkraba i póki co u mnie w szafie trzymam rzeczy.
Dziś zrobiłam listę w aptece internetowej gemini i jutro zamawiam.
Jeszcze koszule do karmienia musze kupić. I się spakować.... ja mam termin na początek września to juz za 3 tyg możemy byc rozpakowani...

Laski, nie chcę nikogo straszyć, ale nie nastawiajcie się psychicznie na to, że wcześniej urodzicie. Ja wiem, że człowiek już po tym 37 tygodniu chciałby się rozpakować, ale większość porodów jest w terminie lub po. Na pierwszym forum też dużo dziewczyn nastawiało się na wcześniejszy poród, a jak były w okolicach terminu, to już je chciało roznieść. Leżąc na patologii była ze mną laska z 3 dzieckiem w ciąży i wywoływali jej 10 dni po terminie, ta dopiero była wściekła, że tak długo się turlała :-D lepiej się nastawić na ten termin od lekarza i w razie czego mile się wcześniej zaskoczyć :tak:

Co do mycia okien- mnie w pierwszej ciąży nic nie dały :-p szorowałam twardo 2 tygodnie przed terminem i lipa

tren ale to wymyśliłaś :D a to seksik też może nam poród przyśpieszyć? ;) hmmm :D bardzo mnie to zastanawia jak to będzie...

lalki
jasne dam znać.. no i ma rację! podziwiam że w jeden dzień Ci się chciało stać przy żelazku ja to sobie rozkładałam na kilka dni :)
o oknach zapomnij! nie wspinaj się po drabinach jeszcze skurcze wywołasz

jolka
wiem że to mycie okien czasami nic nie daję.. mam koleżanke co umyła klatkę schodową okna u siebie i u babci podłogi na kolanach i ***** dało hahaha. ale pomarzyć można :D

Kaha91 boję się samego porodu tzn, że ból będzie nie do zniesienia a bardziej boję się jakiś komplikacji i że coś się stanie Małemu. To jest nasz wyczekany cud i nie przeżyje jak mu coś się stanie. A teraz burza hormonów i mnie głupoty do głowy przychodzą.

reklama
Dziewczyny siostra mojej bratowej jest młodziutka dopiero 30 kę skończyła, ma już piecioletnią córeczkę ... :-(

Co do terminu porodu tak to sie zgadza maluszki wyjda kiedy same zdecydują, też bym chciała w sierpniu urodzić ale to tylko marzenie, przy pierwszym sprzatałam, piłam herbate z liści malin i nic....
Teraz zamierzam wprowadzić 3s czyli seks sprzątanie i schody :-D a czy cos wyjdzie to sie okaże

Do góry