reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Lalki- nie wiem, czy w każdej cukrzycy jest tak samo, ale np. mój dziadek ma zakaz picia mleka, chyba, że cukier za niski, bo ponoć mleko strasznie podnosi. Może po tym Ci skoczyło

reklama
Cześć dziewczyny. Trzymajcie kciuki, jadę na 17 do szpitala na ktg i na ekg serca znowu, mam nadzieję że nie skończy się to przedwczesną cesarką, ale skoro nawet moja angielska położna się przejęła to chyba nie jest najlepiej... :( ciąża z pomiaru brzucha starsza o 3 tygodnie aż, gdzie 3 tygodnie temu wychodziło starsza o tydzień tylko. Erykowi chyba się śpieszy za bardzo na drugą stronę.

Bo mam skurcze od kilku dni, brzuch twardy w zasadzie od 20 tc, ale nikt nie badał mi szyjki dopiero dzisiaj może to zrobią. No i mam coraz większy problem ze swoim sercem, mały też ma za wysoki puls.

Egnacka trzymajcie się z Małym :-) daj znać jak już coś będziesz wiedzieć.

Jak ja Wam mamom cukrowym współczuję, bo to masakra z tą dietą i liczeniem :-(

Mi do uprania została tylko pościel, rożek i część pieluch i poprasowac. Jeszvze torbę muszę spakować do szpitala. Ale odwlekam pakowanie bo się boję porodu i wydaje mi się, że jak się spakuje to jakoś juz to wszystko będzie. Niby mam już dość ciąży i chce żeby był wrzesień a z drugiej strony to chce to opóźnić bo tak się boję.

anula najważniejsze że pilnujesz i dzielnie to znosisz:)

engacka kciuki i daj nam znać jak u Ciebie.

olasec
porodu się tak boisz czy tego co będzie po?;)

reklama
Klaudixon ja z chleba moge tylko zytni i bez drozdzy. Ale tak mi sie marzy nawpieprzac bulek. dziś jedną zjadlam. i boje sie cukier zmierzyc :D No ale pyszna byla. Sama, bez niczego... zwykla swiezutka buleczka. pycha.

KAha mnie tez ostatnio drazni takie pieprzenie ludzi. Zazwyczaj albo odpowiedzialam idiotycznym tekstem, albo zasugerowalam psychiatre.A teraz?? gotowa za glupią uwage przywalic w morde. Czasami wystarczy ze ktos na mnie inaczej patrzy a we mnie chęc mordu sie pojawia. Jak ktos zaczytna mnie umoralniac co powinnam a czego nie to serio agresywna sie robie. Bo kuxźwa dawno juz duza jestem i moge sama decydowac co i jak robie. I nie tylko chodzi o ciąze, ale nawet czesto slysze ze powinnam np porzadnie zlac Filipa wtedy nie robilby tików. No serio... wtedy dobrze ze noza ze sobą nie nosze.

Engacka kciuki za was :)

A pochwale sie i ja.. od poczatku ciązy przytylam ok 15 -16 kg. od maja nadal waga stoi w miejscu. Niby 2 tyg. temu przytylo mi sie 2 kg... ale spadlo 1,5 kg :)

Do góry