reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Anula u nas też burza, niestety duszno przez to i od 4-6 nie spałam, zresztą nie tylko ja córka też przyszła nad ranem, że spać się nie da

Olasec ja w pierwszej ciąży też chodziłam na szkołę rodzenia i uważam, że to super rozwiązanie dla przyszłych rodziców :) jeszcze u nas trafiła się super położna i po porodzie i przed porodem dużo dzwoniliśmy i pytaliśmy się co robić Dużo nam to pomogło bo byliśmy kompletnie zieloni. Porodu też się boję :) chociaż już wiem co i jak to nadal się boję, tylko teraz nieco inaczej, boję się bardziej czy wszystko pójdzie ok i będzie bez komplikacji

kołtunek trzymam kciuki, żeby za dużo Cię tam nie męczyli. Twój też nie obrócony? Kurczę ten mój synek mam wrażenie, że jest bokiem teraz kopnięcia czuję głównie po prawej stronie i brzuch wygląda mega "nierówno"

Klaudixon ech te teściowe... moja na szczęście nie zadaje pytań o wagę, jakby się zapytała to pewnie dostałaby ochrzan :)

kurczę dziewczyny a u nas upałów nie ma wcale... max 22-23 stopnie więc jakby sierpień był zimniejszy no to mamy jesień ;/ ja liczę, że będzie jednak nieco cieplej w sierpniu, bo jak chodzimy na plażę to wiatr taki, że nam namiot zrywa, zimno, że do wody nie da się wejść - masakra, co to za lato? Większość Polski w upałach a u nas cały czas wiosna....

Dziś zaczynamy 34 tydzień :) matko jak to zleciało. Muszę się już koniecznie zabrać za te zakupy bo ciągle nie mam jakoś weny

Ostatnia edycja:
reklama
Koltunek obyś jednak jeszcze zdążyła do do domku wrócić :) moze pobadaja co trzeba i puszcza wolno :) trzymam kciuki żeby wszystko było ok !

jolka oby to nie cholestsza - trzymaj sie i dawaj znać co i jak !
ja tez nie spałam - w nocy miałam skurcze co kilkaminut , rano na KTG wyszły ale malutkie,teraz zelżały. Padam na ryjek. Leżę pod kroplową z Mg , sterydy podane i dziś do domu ! :))))) moze jeszcze trochę wytrzymam , juz prawie pełne 33 tyg i zacznę 34 :)zaciskam nogi.
pozdrawiam Was wszystkie bez wyjątku i życzę chlodku...bo upał jest tragiczny. Dobrze ze nie puchne.

Tren, chcialabym potrafic tak jak Ty, ale przy tej kobiecie mnie doslownie paralizuje....

Koltunek, trzymam kciuki!!!

Matosia, moj Jas przez miesiac lezal posladkowo, obrocil sie tydzien temu. Teraz juz glowka w dol, ale tak jakis dziwnie bokiem....

Wczoraj P panikowal ze rodzic bede. Wieczorem przez dwie godziny skurcze co 5-10 minut. A bolalo az mi oczy z orbit wychodzily.... Ale polezalam, w koncu przeszlo. Dzis na razie tylko jeden i prawie bezbolesny. Chyba czas najwyzszy do moich rodzicow po lozeczko i ciuszki jechac, dokupic brakujace duperele i torbe spakowac....

ananka moja małą też była cały czas pośladkowo a w sobote u lekarki okazało się że się obróciła ale też jakoś krzywo.. :/ na dole główka, od pępka po lewej stronie tyłek i nogi pod żebrami z prawej strony :) mnie też coś bóle biorą... ale chyba to spojenie łonowe... tak mi się wydaje, zresztą nie wiem bo nie wiec co gdzie powinno boleć a co nie...
motylek1985 świetnie że już do domku! zaciskaj nóżki ile wlezie! jeszcze 3 tygodnie i ciążę bedziesz miałą donoszoną :)
matosia ja bym nie mogła jeszcze nie mieć zakupów :D
Klaudixxon z jednej strony lepiej że byłaś wcześniej niż byś miała być za późno ;)
Jolka6621 musisz badania zrobić! może faktycznie to to dziadostwo i od tego tak swędzi...
kołtunek czekamy na wieści!
TRen mąż Ci masaż stóp niech zrobi :D

Ja byłam dziś u fryzjera :) w końcu odrosty zrobiłam sie na bóstwo :D ale zmeczona jestem strasznie! pogoda wykańcza! dzis na 17 szkoła rodzenia :) będziemy uczyć się kąpać maleństwo :) chłop idzie za mną... a co niech się uczy! on mowi że może to robić więc niech się przygotuje :)

f2w3rjjgovuqvn1k.png

dziewczyny u mnie Oskar sie obrocił ok tygodnia przed porodem. Blanka w ten weekend.Ale mam krzywą macice i cora jest bardziej po prawej str.

Jezu jak mi O cisnienie podnosi. Normalnie mam ochote mu przylozyc.I zeby nie ciąza i spowolnione ruchy chyba by naprawde dostał po tylku w koncu.Same slowa nie docierają, grozby, kąt.. o kant doopy potluc.

hejka...
byłam na badaniach - mocz, morfologia i glukoza... Glukoza moja miła - nie dotrwałam nawet do pierwszej godziny, dziesięć minut przed upływem czasu drugiej próbki zemdlałam... hyhyhy widowiskowo... mój mąż na straży i potem kozetka, następne dwa pobrania na leżąco i z zawrotami głowy - za dużo cukru, nie lubię słodyczy w nadmiarze.
Potem zjadłam solidne śniadanie i zrobiło mi się lepiej. Po powrocie do domu odespałam, ale jeszcze nie doszłam do siebie.

Motylek trzymam kciuki za wyjście.

Koltunek oby jeszcze trochę powiedziały te nasze dzieciaki. Ale U Ciebie waga super! Ciekawe jak blizna trzyma?

Widzę ze skurcze u kilku z nas się już zaczęły.
No a ja od 6:30 mam dziwne bóle okresowe i pleców. Do tego sporo skurczy. Od niedzieli sobie mowilam ze musze poleżeć ale zawsze cos a od 3 dni mam kuzynke 7 letnią wiec ciagle cos. I mnie dzis zlapalo. W dodatku moje proby nauczenia dziecka samodzielnego zasypiania wzielo w leb. Ja czytam bajkę i mówię dobranoc i wychodzę a ta mi 40 razy wychodzi z pokoju. Ja odprowadzać mówię ze kocham i dobranoc. Ale 2 noce brzuch zaczal się k urczyc i przytulilam czyli przegrałam a wczoraj trzymała mnie za rękę. A w nocy panika przez sen dostała paniki mamo mamo a my nie mogliśmy jej obudzić ani uspokoić. Dostałam też jakieś kopniaki w brzuch. Jestem w szoku metody super niani a u nas lipa.
Pewnie wszystko to miało wpływ ze dzisiaj tak słabo ze mną. Jeszcze leżę w pizamach.

Lalki, właśnie Jaś jakoś podobnie siedzi. A dla mnie to strasznie niewygodne bo nijak się położyć nie mogę :/ Jak siedział pośladkowo to przynajmniej mogłam jakkolwiek spać, teraz to już wcale bo jakbym się nie ułożyła tak mi z każdej strony uciska....

Dżejka, moja mama od pół roku próbuje młodego nauczyć samodzielnego zasypiania i.... nic z tego. Właśnie skończył 3,5 roku i trzeba obok niego być bo inaczej nie zaśnie. Ale wystarczy 5 minut i śpi. Czasem tylko po południu jak jest bardzo zmęczony to sam się położy i zaśnie, ale to się zdarza baaaaardzooooo rzadko żeby wgl spał po południu chociaż chwilkę. Trzymam kciuki żeby Ci się szybko udało :)

Powtórka z wczoraj. Skurcze słabsze i co ok 30 minut ale są....

Dzejka,ananka uważajcie na siebie dziewczyny - jak leżałam w szpitalu maja bardzo dużo rodzących i ze skurczami ze wzgl na te upały - mówią położne ze aura robi swoje.
ja juz w domu, jestem mega zmęczona po nocy ale szczęśliwa ze jednak w domu. Sterydy w razie czego podane chociaż zaciskam nogi z całych sił. Ciekawa jestem jak ram koltunek.

z usypianiem nawet nie chce mowić to ciężki temat u nas i obecnie nie mam siły walczyć - zasypia sama ale w nocy potrzebuje jeszcze bliskości. Tez se mogę metody super niani wsadzić ... Każde dziecko jest inne , moje dziecko jest i było pod tym katem zawsze ciężkie :)

reklama
Motylek położne mówią ze od upałów? A U Ciebie fajnie ze Cię wypuścili. Teraz co ma być to będzie. Ja wzięłam dodatkową nospe forte a i tak plecy mnie bolą imam skurczrcze jedynie brzuch trochę mniej boli.
Moja młoda zazwyczaj śpi całą noc sama ale widzę ze jeszcze nie gotowa na usypianue samej w pokoju. Wystarczy ze ja leżę na swoim łóżku a ona na swoim.
Ananka oby nam przeszlo

Do góry