reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Może zależy od organizmu :) mi może lepiej żeby nie wyciągało... mogłoby mi iść tych kg troche w tyłek...
A na kiedy masz termin? bo widzę po suwaczkach że w miare równo idziemy... ja 23

f2w3rjjgovuqvn1k.png

reklama
w tylewk to i mi moze pojsc. Bo ja mam figure bardziej meską.. a nawet nie... taki nieforemny kloc ze mnie. tylek plaski, posladki wklesłe, nogi szczuple.. a gora o rozmiar wieksza. Dopuki bede karmic cycem to bufet mleczny bedzie gigantyczny, ramiona szerokie, szersze od faceta niejednego. Taki trojkąt do gory nogami z kulą na wierzchu, czyt. glową :)
Ale jak widze ile strachu z takimi plecami wzbudzam to mi z tym dobrze.Nikt nie podskoczy :)

Masz rewelacyjne nastawienie :) takie pozytywne! ja jeszcze z tydzień temu płakałam mojemu chłopu że nie czuje sie komfortowo w tej ciązy... musze się od Ciebie uczyć!

f2w3rjjgovuqvn1k.png

Magię daj przepis jak zrzucilas taka wagę? Gratuluje samozaparcia. Też trochę przydałoby się na jesień zrzucić.

Motylek straszynie współczuję krwawien psycha siada. Nie martw się strydami też dostałam i to przed 30 tyg. To jest dobre nawet dla tych późnych wcześniaków ur. Po 34 tyg. Mój gin też uważa ze poród to może się zacząć nawet gdy nic na to nie wskazuje i często nie da się zatrzymać.
Lalki proszę nie wpedzaj ludzi w kompleksy! Przed 1 ciąża też wazylam 62 kg ale nigdy tak nie wyglądałam. Moje nogi są jak u kulturysty.
Tren Ty trójkąt a ja taka dosadna grucha. Możemy się ubraniami wymieniać bo zawsze jeśli sukienka albo komplet to ledwo na doope wciskam a w cycach wisi. Jak obcielam włosy na krótko to siostra się śmiała ze piramida ze mnie.

Kaha jak wizytacja?

Anula pokoik dokończony? Pochwal się.

Co do termometru też mam z Lidla bo jest tani a taki sam jak te po 200 zł czyli poglądowy ok ale dokładnie Nie mierzy jak duza goraczka.

Ostatnia edycja:
Dżejka, mój ssak wszystko ze mnie wyciągnał, ja przed pierwszym dzieckiem byłam tęga, teraz też zaczełam z nadwagą. Jakoś specjalnie nie robiłam za wiele, dieta mamy karmiącej i spacery wyciągneły ze mnie tłuszcz, ale też dużo rzeczy musiałam ograniczać bo mały miał alergię a na początku silne kolki więc dieta była taka dość ścisła. Niestety tą utratęwagi też przypłaciłam problemami ze zdrowiem także coś za coś

ja pewnie dobije w ciązy do 90kg może nawet ponad.. więc sporo będzie do zrzucenia, ale jak tylko lekarz pozwoli jak najszybciej zacznę w dommu ćwiczyć i do tego cyc :) mam nadzieję że jakoś to pójdzie:)
zaniedbałam się przed ciążą to mam za swoje

lalki
wyglądasz przepięknie!! zazdroszcze figurki!!

dżejka wizytacja w porządku :) posiedzieli, zjedli ciasto:D
teściowa stwierdziła że mam dużo ubranek :O a ja ciągle myśle że mam za mało:D

Lalki dobre nastawienie to podstawa. Ja zawsze powtarzalam ze wieksze dzieczyny są super. Zimą dają cieplo, altem dają cien. No i grubych trudniej uprowadzić :) Zresztą.. Ł twierdzi ze woli bujac sie na falach niz obijac o skały. :) No i ja z wagą 55 kg wyglądam jak niedozywiona, bo jestem szerokiej kosci. Obojczyki mi sterczą juz jak waze 60 kg... z tym ze wtedy cycki mam. ponizej..zanikają. a jednak wypadaloby czasami stanik na coś zalozyc :)

Kaha ja z O w ciązy wazylam 90 kg. startowalam z 50. wiec przyrost masy wielki. prawie podwoilam swoją wage. Ale Ł nie musial mnie w lozku gps-em szukac :D tylko ze cyc byl wiekszy od O glowki i jak go karmilam to mialam wrazenie ze zadusze go :D

Tren uwielbiam Twoje wpisy. Od razu mam lepszy humor.
Lalki super figurka.
Ja raczej należę do tych mniejszych. Teraz dobiłam do 60 kg. W pierwszej ciąży do porodu szłam z wagą 64 kg. zobaczymy jak będzie teraz. jutro kończę 34 tydzień i wkraczam w 35 ...i chyba coraz bardziej jestem przerażona porodem.
Dziś rano trochę mnie Mała nastraszyła, że słabo się rusza, ale tak jak pisałyście skusiłam się na coś słodkiego i kilka razy się pokręciła więc jestem spokojniejsza. Chociaż raczej z niej dzisiaj leniuszek.
Jestem dziś nieźle zmęczona ale jak myślę o tym, że mam się położyć i męczyć się i kręcić całą noc to mi się odechciewa.

Kaha, ja za 0,5 kg dobije do 90. Znaczy od miesiaca dobijam bo od ostatniej wizyty moja waga stoi w miejscu.
A w sumie przytyłam 12 kg. I jeśli jakimś cudem zrzucę więcej niż przytyłam to będę skakać na rzęsach z radości. Jak nie, trudno, kochanego ciałka nigdy za wiele. i tak jak Tren napisała, grubego trudniej uprowadzić. Chociaż ja się za grubą nigdy nie uważałam, wolałam myśleć że moja zajebistość się w "eske" nie zmieści :D A przy proporcjach cyckowych to trochę więcej ciałka nawet pasowało ;p

Podobno w niedzielę mają nas nawiedzić teściowie. Ratujcie mnie. Serio. Nie chce ich widzieć. To będzie pierwszy raz od cudownej majówki z awanturą w roli głównej. Może któraś mnie przygarnie na weekend? Bo sytuacja między mną a tą wiedźmą jest dokładnie taka sama jak była. Mimo że kupuje ubranka i wgl. Ale cały czas namawia P żeby dziecka nie uznawał bo to lepiej. Tylko lepiej dla kogo bo nie do końca ogarniam? Całe szczęście że on ma resztki oleju w głowie i nie zamierza tak robić.

reklama
Tren zgadzam się masz fantastyczne podejście do życia

Kaha ja bym chciała do 100 nie dobić tez zaczynałam ze sporą wagą ale ja wysoka jestem dość. Myslę że przy dwójce to może być łatwiej ze zrzuceniem, więc staram sie nie przejmować tym jak wyglądam teraz. Lekarz mówi ze idzie mi tylko w brzuszek więc jest ok

Ivon może córeczka przy upałach bardziej leniwa, moja też jakoś tak więcej sie rusza sie jak jest chłodniej

Ananka co do swojej teściowej książkę mogłabym napisać. Bardzo się do nas wtrąca, chciałaby wszystkimi rządzić ale to długa historia ...

Do góry